Miért hiszi mindenki azt, hogy csak a felnőttek lehetnek fáradtak? Miért hiszi mindenki azt, hogy az iskola nem fárasztó?
Hát nekem a napi 8 óra munka sétagalopp ahhoz képest, hogy volt 7, faktokkal 9 órám, utána irodalomra tanulni, ami nem érdekelt, a füzetben hat oldalnyi törit tanulni, hogy a dementor töritanárnál ne bukjon meg az ember, majd matekot gyakorolni és bioszt tanulni, amiket már szerettem....
Ritkán van szabad délutánom, esti technikusi és sok egyéb magánéleti dolog mellett. De amikor van, akkor ... Hatra hazaérni és utána semmi kötelesség ( gimiben akkor a tanulás felénél jártam csak) felbecsülhetetlen.
Tény, számlákra figyelni, adóbevallásra figyelni (esedékes), elromló dolgokat javíttatni, magad gondoskodni az ételről, mosásról, takarításról fárasztó, és más, mint a tinik problémái.
Ettől még a tinik is lehetnek fáradtak, sok dolgot az ő szintjükön tragédiaként élnek meg - és ez kell is a jellemfejlődésükhöz.
Azért, mert csak a tanulmányaidért vagy felelős, nem az egész családért. Meg mert nem kell csekkeket fizetni és azon stresszelni, hogy lesz e mit vacsorázni.
Amúgy bőven le lehet fáradni diákként is, szerintem nem kéne a kettőt összehasonlítani.
Mondjuk még csak kb háromnegyed éve űzöm az ipart, DE
Tiniként ültem az órákon és figyelni kellett (néha: volna).
Hazamentem, ültem a könyvek felett és figyelni kellett.
Most a fél óra ebédszünetben ücsörgés és a 8,5 óra gép előtt ücsörgés és koncentrálás után némelyik házimunka még jól is esik. 1. Nem gép előtt, 2 végre nem ülök 3 nem kell koncentrálni.
Család mellett kicsit más lesz a véleményem.
Az akkor is igaz, hogy a tini is elfáradhat a tanulástól és az ő szintjén igenis tragédiaként él meg dolgokat.
Akár 2 évre visszanézve én is lenézem magamat, hogy jesszus, ez volt a problémám? Holott a stressz-szintem ugyanaz volt, mint most a hivatalos elimtéznivaló, a számlák és a munka miatt.
De, az iskola is tud baromi fárasztó lenni. Én utáltam fél 8-ra menni gimiben, egész nap álmos voltam, kettőig órák, aztán különórák, egyebek, hulla voltam estére.
Most olyan munkám van, hogy később kelhetek, nagyjából magamnak osztom be az időmet, és ezerszer kipihentebb vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!