Szubjektív vélekedéseket kérek. Kit tekintetek milliomosnak?
Akinek van 2 millió Ft-ja, az már milliomos? Vagy akinek 10?
Vagy akinek a bevétele havi min. 1 millió Ft?
Mi az a milliomos mai mérce szerint Magyarországon?
Havi min. 1 millió szerintem is, ha mindenképp számszerűsíteni szeretnénk.
De én inkább kötném ahhoz a ponthoz, mikor az embernek egy bizonyos dolog megvételekor az ára az utolsó dolog, amit figyelembe kell vennie, sokkal mérvadóbb már számára, mennyire szeretné az adott dolgot, vagy az milyen minőségű. Bár ez talán jobban jelzi általánosan a jólétet, nem feltétlenül azt, hogy valaki "milliomos".
Azt hiszem yahoo-n volt egy olyan kérdés nemrégiben, amit kb. úgy fordítanék, hogs "Mikor jöttél rá, hogy jómódú vagy?" Egy férfi azt írta, ő ezt akkor realizálta, mikor az étteremben az ár helyett az ételt nézte először, hogy mennyire kívánatos az adott fogás, ízlene-e neki, nem pedig a jobb oldalra, az árra ugrott elsőként a szeme ☺
Nálam az a milliomos, akinek az egzisztenciája fentartása mellett is gyarapodó tendenciát mutat a bankszámlája, amin milliós összeggel rendelkezik.
Fú de szépen megfogalmaztam :D
Akinek van legalább egy millió ft-nyi vagyona.
Tehát semmit se ér milliomosnak lenni, kivéve ha más valutáról van szó, dollár euró stb...
Nálunk a milliárdos a nagy szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!