Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti miket találtatok már ásás,...

Ti miket találtatok már ásás, kertészkedés közben?

Figyelt kérdés
Én még sajnos nem találtam soha semmit kupakokon, filléreken meg kis pálinkás üvegeken kívül. Az előbb olvastam egy cikket, hogy a világ különböző pontjain miket találtak az emberek ásás közben és volt aki csontokat, több száz éves ékszereket, alagutat egy piramishoz stb. Egy traktoros ismerősöm mesélte, hogy ő is és még más traktorosok is találtak bombát a földeken kicsitől nagyig. Ti találtatok már valami "érdekeset"? Vagy ti is csak ilyen kis semmiségeket, szemeteket? :)
2017. máj. 1. 20:21
1 2
 1/14 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%
Én csak pajort, békát, lóbogarat. Meg régebben volt földünk, ahol kisgyerekként elhagytam egy fém tankot. Jó pár év múlva meg szántásnál megtaláltuk.
2017. máj. 1. 20:25
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Törött cserép edénydarabokat.
2017. máj. 1. 20:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Jó sok kavicsot, üvegdarabot, bár volt mikor régről elásott homokozólapátot is talaltam :D

Bár anno elastam egy kedvenc jatekomat azóta se lett meg. :/

2017. máj. 1. 20:34
 4/14 A kérdező kommentje:

Hmm... Úgy látszik nem vagyok akkor egyedül :D pedig olyan jó lenne találni valamit. Én egyszer egy kindertojásból való játékot találtam meg, de azt csak elhagytam és rá 1-2 évre lett meg. Meg eszembe jutott még, hogy pár hónapja kint a határban találtam egy kb fél ujjbegy méretű játékbabát vagy nem tudom mi az :D

Szerintetek nagy szemétség lenne elásni fura írásokat, fényképeket egy dobozkában? Pár évtized múlva valakit a kétség kapkodna :D

2017. máj. 1. 20:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát kb 6 tucat téglát, betont, meg fem darabokat. Töltényt meg egy ágyu golyot ha minden igaz :D
2017. máj. 1. 20:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintetek nagy szemétség lenne elásni fura írásokat, fényképeket egy dobozkában?

Nem, pár órán belül kiderülne, hogy kamu. :) Gyerekkoromban csináltam ilyet, izgi játék.

2017. máj. 1. 20:54
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer a kertben valami régi pénzérmét, ami még 19. századi évjáratú volt. Valahol talán még megvan. Csontokat is találtam már, de az nem olyan meglepő, az előző lakónak voltak állatai.

Réteges homokkőfalaknál lehet találni ősi kagylóhéj-maradványokat, nekem a Fóti Somlyóban már sikerült (fegyvertöltényekkel együtt).

Azért mondjuk bombát nem szeretnék találni.

2017. máj. 1. 21:10
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

egy emberi combcsontnak kinéző csontot, de lehetett állaté is

meg mindig érdekelt h a régi kertünk alatt egy bizonyos mélységben mindenütt téglaréteg van, talán egy ősrégi bunker? :D

nem kizárt ez a lehetőség mert parókia, ezért sok történelmi vonatkozása van, ott szálltak meg az aradi vértanúk ha jól tudom a szobámban volt egy éjszaka erejéig a Szent Korona

2017. máj. 1. 21:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én óvodában mindig azt hittem hogy a homokozó alatt egy szoba van tele kinccsel. Mindig megpróbáltunk teljesen leásni, de sose sikerült.

Nagy csalódás volt mikor kiürítették és láttuk hogy csak beton alja volt.

2017. máj. 1. 23:20
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak ízeltlábúakat és üvegtörmeléket, semmi értékeset, de lehet, hogy itt-ott akadna valami a kertben, mert elég öreg a ház, mindkét világháborút végignézte. Az egyik részen sosem fogok ásni, legalább tucatnyi macskát temettek oda a régi szomszédok, brrr.
2017. máj. 1. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!