Ha én "soványként" nem használhatom a "kövér" kifejezést, rám miért mondhatnak ennél durvábbat? Mi ez a kettős mérce?
Gondolom hozzám hasonlóan sok vékony alkatú lány észrevette, hogy manapság már nem csak hogy elfogadott, de egyenesen divat leszólni a vékonyabb lányokat, és megjegyzéseket tenni a testükre, csúfonli őket, beszólni nekik.
Rendszeresen hallok, olvasok olyan megjegzéseket hogy pl.:
"Elöl deszka, hátul léc" "csonkollekció" "anorexiás" "csak a kutya játszik csonttal" "olyan a teste,mit egy 12 évesnek" stb... és persze a férfiak a csak a husisabb lányokat szeretik mert ugye ki akarna egy vasalódeszkával lefeküdni.
Redszersen találkozom ehhez hasonló cikkel:
és ugyanilyen kiselőadással amiben azt bizonygatni, hogy a telt nők az ideál a "többi" egészségtelen önsanyargató divatmajom zombi.
Ebben a cikkben is :
Úgy becsmérlik a Kendallt a teste miatt (legyen is bármi a vélemény róla) ami szerintem undorító.
És akkor még nem is beszéltem a gyakran haszált "igazi nő" fogalomról meg a "nem is igazi nő" megjegyzésekről.
De ha a túlsúlyos nőkre tennék bármi hasonló megjegyzést, vagy bizonygatnám, hogy a vékony az ideál, én lennék a világ legszarabb embere, aki rohadjon meg stb...
Nincs kettősmérce. Ne legyen.
Tisztázzuk senkinek nincs joga rád és az alkatodra semmit mondani. Én az a plus size/kövér/duci nevezzük, ahogy akarjuk lány vagyok. De sosem értettem, hogy miért lenne nekem jobb, ha leszólnám a vékony lányokat. Én se akarom, hogy rám mondjon bárki bármit és ugyanezt várom el. Nem lenne szabad marakodni ezen.
Mert attól, hogy valaki vékony még ugyanúgy problémás lehet a testképe, ezen még véletlenül sem szabad felvenni, meghallani, meglátni. Ha pedig a konkrétan mondja valaki neked, akkor vágj vissza azzal, hogy téged nem érdekel, más hogy néz ki, te sem szólsz be őrá.
(Amúgy attól, hogy látszólag nagy az elfogadás a túlsúlyosokkal, ez csak az egyik fele, kb pont annyian elfogadóak és támogatóak, mint amennyien támadnak, meg van a szürke mezsgye, aki nem törődik a problémával.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!