Ha én "soványként" nem használhatom a "kövér" kifejezést, rám miért mondhatnak ennél durvábbat? Mi ez a kettős mérce?
Gondolom hozzám hasonlóan sok vékony alkatú lány észrevette, hogy manapság már nem csak hogy elfogadott, de egyenesen divat leszólni a vékonyabb lányokat, és megjegyzéseket tenni a testükre, csúfonli őket, beszólni nekik.
Rendszeresen hallok, olvasok olyan megjegzéseket hogy pl.:
"Elöl deszka, hátul léc" "csonkollekció" "anorexiás" "csak a kutya játszik csonttal" "olyan a teste,mit egy 12 évesnek" stb... és persze a férfiak a csak a husisabb lányokat szeretik mert ugye ki akarna egy vasalódeszkával lefeküdni.
Redszersen találkozom ehhez hasonló cikkel:
és ugyanilyen kiselőadással amiben azt bizonygatni, hogy a telt nők az ideál a "többi" egészségtelen önsanyargató divatmajom zombi.
Ebben a cikkben is :
Úgy becsmérlik a Kendallt a teste miatt (legyen is bármi a vélemény róla) ami szerintem undorító.
És akkor még nem is beszéltem a gyakran haszált "igazi nő" fogalomról meg a "nem is igazi nő" megjegyzésekről.
De ha a túlsúlyos nőkre tennék bármi hasonló megjegyzést, vagy bizonygatnám, hogy a vékony az ideál, én lennék a világ legszarabb embere, aki rohadjon meg stb...
"Ugyhogy miattuk nem tudok megenni büntudat nélkül egy sajtos tésztát ebédre."
Persze, még vélwtlenül sem a te fejedben van az ok...
Mire jó a másik felett ítélkezni az alkata miatt?
Lehet az sovány. De már egyszerre elrendelik anorexiásnak, szuper mi? :) Nem, nem az. Attól még, hogy valaki vékony, nem tudhatjátok az okát annak, hogy miért olyan, amilyen.
Lehet az kövér. És? Kit érdekel? Teljesen normális lehet belülről ettől még.
Lehet normál alkatú. Erről nem tudok mit írni igazából.
Én sovány vagyok sajnos. Akár mennyit eszek, nem hizok. Imádok enni:)
Sajnos ilyen a mai társadalom, túl sok a sztereotípia.
A fiúknak az a lényeg, hogy legyen mit fogni.(tiszt. Kiv.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!