Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha én "soványként" nem használ...

Ha én "soványként" nem használhatom a "kövér" kifejezést, rám miért mondhatnak ennél durvábbat? Mi ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés

Gondolom hozzám hasonlóan sok vékony alkatú lány észrevette, hogy manapság már nem csak hogy elfogadott, de egyenesen divat leszólni a vékonyabb lányokat, és megjegyzéseket tenni a testükre, csúfonli őket, beszólni nekik.

Rendszeresen hallok, olvasok olyan megjegzéseket hogy pl.:

"Elöl deszka, hátul léc" "csonkollekció" "anorexiás" "csak a kutya játszik csonttal" "olyan a teste,mit egy 12 évesnek" stb... és persze a férfiak a csak a husisabb lányokat szeretik mert ugye ki akarna egy vasalódeszkával lefeküdni.

Redszersen találkozom ehhez hasonló cikkel:

[link]

és ugyanilyen kiselőadással amiben azt bizonygatni, hogy a telt nők az ideál a "többi" egészségtelen önsanyargató divatmajom zombi.

Ebben a cikkben is :

[link]

Úgy becsmérlik a Kendallt a teste miatt (legyen is bármi a vélemény róla) ami szerintem undorító.

És akkor még nem is beszéltem a gyakran haszált "igazi nő" fogalomról meg a "nem is igazi nő" megjegyzésekről.

De ha a túlsúlyos nőkre tennék bármi hasonló megjegyzést, vagy bizonygatnám, hogy a vékony az ideál, én lennék a világ legszarabb embere, aki rohadjon meg stb...

2017. ápr. 7. 13:39
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
35%
Olyat is hallottam,hogyha egy nő 50kg feletti az már dagadt.Hm,tehát két szélsőség van,sovány és kövér,normál,nincs illetve de kövérnek számit,mert 51kg.
2017. ápr. 7. 14:51
 12/43 anonim ***** válasza:
78%
Nincsen objektív mérőszámom, de amit a társadalom modellalkatnak nevez, és lenézően kórosan soványnak, anorexiásnak tekinti, az simán nem anorexiás valójában. Egy 170 centis nő 50 kilóval egyáltalán nem anorexiás, bár nyilván ez alkat függő is.
2017. ápr. 7. 15:15
 13/43 anonim ***** válasza:
76%

Én is vékony vagyok(genetikailag).(164cm/45kg)

Sokszor olyanokkal illetnek, mint amiket te leírtál ,hogy "elől deszka, hátul léc." ez a leggyakoribb, amivel engem illetnek, illetve még a "csontkollekció".

És az a legdurvább, hogy azért mert vékony vagyok, még barátkozni se akarnak velem a fiúk, pedig nyitott vagyok. Régebb óta szeretnék egy legjobb fiú barátot, vagy többet, de eddig mindegyik elküldött és volt egy aki annyival lerendezte, hogy csontkollekció vagyok. KÖSZI:))))))

Én is azt vettem észre, hogy a sovány nőket manapság többet szólják le. Akik kövérek, vagy normál alkatuak azokat meg istenitik. Az én környezetemben, legalábbis. Mert rajtuk van mit fogni.

-_-

2017. ápr. 7. 16:09
 14/43 anonim ***** válasza:
0%
Mivel a normál alkat a legjobb,arányos,s nem mutat rossz példát senkinek.Jó alkatú,s úgy néz ki,mint aki eszik,s nem úgy mint aki két hete nem evett semmit.
2017. ápr. 7. 16:47
 15/43 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy nem tudom miért kell lepontozni,arra,hogy azt írtam a normál alkat a legjobb.A férfiak nem mind a vékonyakat szeretik,különben mindenki ájuldozna az utcán az éhségtől.Igen nekem is volt,hogy kiállt a csipőcsontom,dörzsölte a nadrág,nem mertem enni,féltem,nehogy 1kg is rámtapadjon,mert jaj elhizom,nehogy már normál alkat legyek.Basszus,már a mai nők nem mernek enni semmit,egy jót enni.Nem mindig a csont a jó.
2017. ápr. 7. 17:24
 16/43 anonim ***** válasza:
16%
Ja,és lehet lepontozni,vattán élők.Én maradok normál alkat,soha többé nem szenvedek az éhségtől,nem kelek fel az éjszaka közepén,hogy de ennék valamit,de mindent tilos.
2017. ápr. 7. 17:26
 17/43 anonim ***** válasza:
64%
Miért, normál alkat alatt mit értesz? És milyen alapon osztod ki a nálad soványabbakat? Az is lehet, hogy épp ők a normál alkat, ha amúgy nem írsz semmi konkrétat, és ha visszaszólnának, hogy te mef kövér vagy, akkpr meg épp te sértődnél meg.
2017. ápr. 7. 17:44
 18/43 anonim ***** válasza:
Bizony engem is osztogattak,többen is,hogy dagi vagyok,ismerőseim szerint meg sovány.Mondhatod,hogy mert elfogultak,de nem nem azok.162 cm 49 kgval normál vagyok,valakinek meg dagi.
2017. ápr. 7. 18:00
 19/43 anonim ***** válasza:
0%
Megvan rá az okom,mert őmiattuk lettem anorexiás anno.Az épitő jellegű kritikáik miatt.Azóta is vannak étkezési zavaraim.
2017. ápr. 7. 18:03
 20/43 anonim ***** válasza:
Ja,és a 49kgból fogytam le.Ugye milyen dagi voltam???????????
2017. ápr. 7. 18:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!