Tényleg gáz az, hogy nem fontos nekem a pénz?
Nem gondolom gáznak a felfogásodat, ugyanakkor a leírásodból úgyérzem Te tartod gáznak mások hozzáállását. :)
Ha én nem ítéllek el téged, akkor te se ítélj el engem!
Időben valószínűleg én is dupla annyit dolgozom, mint te, ugyanakkor a minimálbér sokszorosát keresem meg vele és engem boldoggá tesz, hogy nem kell mindenből a legolcsóbbat megvennem. Odafigyelek arra, hogy mit veszek meg és mit nem, ugyanakkor ár-érték arányt figyelek és nem csupán csak az árat. A mai világban sajnos ez már már luxus, ami elkeserítő.
Biztosan nem egyformák az igényeink, de én éppen ebben az életben érzem magamat boldognak és valószínűleg nem tudnék mit kezdeni a szabadidőmmel, ha részmunkaidőben dolgoznék, illetve nem is lenne pénzem tanulni, tehát ahogy a többet dolgozók élete is egy malomkerék, úgy a kevesebb pénzért kevesebbet dolgozóké is (szerintem).
Van időm a hobbimra munkaidő után is, nem mennek el szabadnapjaim a takarításra és a bevásárlásra, ellenben van pénzem az álmaimra és időt is tudok szakítani azok megvalósítására, szóval köszönöm, boldog vagyok a saját életemben és igen, én örülök neki, hogy te is boldog vagy a saját életkörülményeidben!
Ha fiatal vagy (30, de inkább 28 alatt) és a szabadidőd egy részét fejlődésre, tanulásra fordítod, akkor néhány évig belefér. Az jó irány, hogy nem megszakadni akarsz és félállással keresel annyit, mint más teljes állásban, de innen azért még van értelmes fejlődési, gyarapodási út. Ne ragadj le annál a szintnél, hogy van kajád és lakhatásod. Próbálj annyit keresni, hogy szórakozás, vészhelyzet, kultúra, család stb is beleférjen, választásod szerint.
Én pl nem ismerek olyan családnélküli fiatalt, középkorút, akinek ne lenne valami pénzt igénylő kedvtelése.Pl utazás, minőségi étkezés, borkóstolás, búvárkodás, túrázás, színház. Szerintem az írás is jobban megy, ha különböző élményeket szerzel, amihez pénz is szükséges.
Rengeteget szórakozom. Igazából nekem a tanulás is szórakozás, de vannak más hobbijaim is. Imádok jógázni, olvasni, kirándulni, zenélni, rajzolni, és olyan mázlim van, hogy ezek mind ingyen elérhetőek. Kiránduláshoz csak bérlet kell, amit amúgy is megvennék, mert valahogy el kell jutni munkába, olvasáshoz könyvek kellenek, amiket a könyvtárból ki tudok venni (nálunk ingyenes a tagság), jógacuccom, hangszereim, rajzcuccaim, vannak itthon. Szóval kb. semmit nem kell költenem szórakozásra. Ha meg néha szeretnék elmenni valami spéci helyre, pl. fizetős múzeum, állatkert vagy akármi, annyi simán belefér. Olyan helyekre, ahol tömeg és zaj van, pl. szórakozóhelyre vagy fesztiválra amúgy se mennék, mert nem szeretem az ilyesmit.
Akik privátban kérdezték, hogy mit dolgozom: szakfordító és projektmenedzser vagyok.
Azt meg nem tudom, mitől tűnik lenézőnek, amit korábban írtam, szerintem nem írtam semmi sértő dolgot. Nem nézek le senkit, csak azt írtam le, hogy szerintem milyen hátrányai vannak a teljes munkaidőnek, és hogy nekem miért nem lenne kényelmes. Szerintem ez nem lenézés, de ha mégis az, akkor elnézést, nem annak szántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!