Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják azt, hogy a...

Miért mondják azt, hogy a pénz nem fontos amikor egy modern világban élni se tudnak nélküle?

Figyelt kérdés

Aki azt mondja, hogy nem fontos a pénz az bizonyára tele van vele... És azt nézi mit tud ellopni a másiktól.

Meghogy a pénz nem tesz boldoggá, részben azzá tesz de akkor a pénztelenség miért tesz boldogtalanná?

2017. febr. 19. 12:14
 1/7 anonim ***** válasza:
15%

Azért mert attól, hogy van pénzed nem leszel boldog. Lehet, hogy nincsenek barátaid, párod, családod. Esetleg egészségügyi gondjaid vannak tehát lehetsz iszonyú gazdag vannak fontosabb dolgok az életben. (az érdek barátoktól most tekintsünk el)

Nyilván jó dolog ha van pénzed és részben boldoggá is tud tenni, de nem hosszútávon és vannak fontosabb dolgok a pénznél.

2017. febr. 19. 12:18
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Azok mondják akik fèlnek tőle.. nem a gazdagok, sokkal inkább a szegenyek..

Meg kell tanulni helyén kezelni

2017. febr. 19. 12:27
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Mert önmagától a pénztől nem leszel boldog. De persze nagyon sok minden van, amihez pénz kell, teljesen alap dolgokhoz. Normális lakhatás, megélhetés. Sok program is pénzbe kerül. Ezeknek alapnak kéne lennie mindenki számára és nem jó, hogy ezekért meg kell küzdeni.

Ami ezen felül van, azt nem lehet pénzért megvenni. Pl. egészséget, barátságot, szerelmet. Gazdagok között is ugyanúgy vannak boldogtalan, magányos emberek.

Sőt, én azt vettem észre, hogy aki szegényebb, az általában nagyobb társasággal rendelkezik, mint aki kifejezetten gazdag.

2017. febr. 19. 12:30
 4/7 anonim ***** válasza:
11%
Azok mondják, akiknek nincs és valószínűleg soha nem is lesz. A kognitív disszonancia klasszikus példája "nincs pénzem, de nem is kell, mert tuti csak boldogtalan lennék tőle" Hogy eközben miért lottózik, azt ne kérdezd meg tőle, mert nagyon zavarba jönne.
2017. febr. 19. 12:43
 5/7 anonim ***** válasza:
21%

Az hogy a pénz nem boldogít hülyeség, szerintem mindenki boldogabb lenne ha úgy ülne otthon hogy "akármit csinálok a számlák ki lesznek fizetve, nem kell attól félnem hogy szűkösködjek, ha nem is szórom a pénzt semmire se kell úgy ránéznem hogy "jó lenne de nem engedhetem meg magamnak"" mint az aki minden hónap végén épphogy kijön (ha kijön). Lehet a pénz nem boldogít de a hiánya sz-a-r.

Az meg hogy a pénz nem fontos. Valamilyen szinten fontos. Nekem pl annyira hogy legyen elég, ha van egy munkám amiből kényelmesen megélek a párommal egy kis lakásban az nekem elég, persze tök jó lenne ha havi 10 millát keresnék és a bahamákon nyaralnék de ez plusz, ha megvan a kényelmes "minimum" akkor már boldog vagyok, minden más csak extra ami nem igényem de jó dolog.

2017. febr. 19. 13:22
 6/7 anonim ***** válasza:
29%

egészséget nem vehetünk pénzen? De a legprofibb orvosokat és a legfejlettebb technológiákat fizethetjük meg várólista nélkül.

Csak egy szimpla végbéltükrözést említsek.. nekem nem mindegy, hogy egy 1,5 méteres endoszkópot dugnak fel alulról.. vagy csak le kell nyelnem egy nagyobbacska kapszulát, amiben kamera van és 30e képet csinál az idő alatt míg végigmegy rajtam.

Utóbbi kezelés drága, de kényelmes, míg az első fájdalmas, kényelmetlen, és olcsó.

Azok mondják, hogy a pénz nem boldogít, akiknek el nem tudnák magukat foglalni, ha nem töltené ki az életüket a napi 10 óra munka!

2017. febr. 19. 14:04
 7/7 anonim ***** válasza:
32%
Mert tényleg nem boldogít aki meg sokra értékeli a pénzt az meg nem tudja mik az igazán fontosak az életben és az nem a pénz.Meg most gazdag vagy ugyan úgy lehetsz szerencsétlen elüthet az autó vagy lehet valami betegséged amibe belehalsz.De most már státusz jelzőnek használják a pénzt pl: meg veszik legújab okos telefont ami semmivel se tud többet mint az előző de jó drága és limitált kiadású.Régen meg csak meg vették ami kelet és éltek boldogan nem aszt nézték hogy, legújabb kacat van nálad. Meg most itt van a divat is nevetséges az egész modellek akik ugyanúgy néznek ki a sok nő meg olyan akar lenni mint ők amikor jól néznek ki úgy ahogy vannak vicces ez a világ.
2017. febr. 19. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!