Tényleg gáz az, hogy nem fontos nekem a pénz?
Igen, rosszul látod.
Ugyanis nem rossz az élete annak, aki felelősséggel építi az életét anyagi értelemben is. Én jóval fölötted keresek, mégsem megy rá a szabadnapom semmilyen bevásárlásra meg takarításra, amivel te akarod igazolni a kényelmes, szegény életed.
És ha kilöknek az utcára, mert megszűnik az olcsó albérleted?
Van hat havi tartalékod az álláskeresés idejére?
És ha neked vagy egy szerettednek egy több százezres kiadással előre lehet hozni az életmentő kezelését?
És ha lesz egy gyereked, és fogszabályozó kell neki? Különóra? Fejlesztés? Szemüveg? Havi huszonötezerért gyógyszer? Iskola? Tehetséges lesz és miattad nem fogja a tehetségét kibontakoztatni, mert nem volt havi tizenötezred, hogy gondozd azt?
És ha ... akármi?
A mai világban a pénz is létezik. Azt elutasítani lehet, de csak akkor érdemes, ha egy többhektáros gazdaságban élsz, és fenntartod magad. Albiban, részmunkaidőben, minimálbéresen lébecolva nem.
Az anyagi felelősségvállalás az életnek egy fontos szelete. NEM, nem a pénz hajszolása. Hanem a kényelmes, egészséges élet megteremtése.
Ha nem élősködsz máson, akkor nem gáz.
Én is éltem így, jó pár évig, élveztem. :)
1. válaszoló: kényelmes, egészséges, stresszmentes életem van. Be tudom osztani a pénzemet, mindig telik arra, amire szükségem van (szerintem, nem pedig mások szerint).
2. A családalapítás szerintem nem olyan dolog, amit el kell várni valakitől, hanem olyan, amit magának dönt el az ember. Én nem szeretnék családot és gyerekeket, mert nem érezném úgy jól magam. És ha ennek ellenére mégis vállalnék családalapítást a látszat, az lenne az önzőség, mert annak a családnak nagyon nem lenne jó egy olyan emberrel együtt élni, aki nem akarja őket igazából.
5. Szeretem a munkámat, de nem ez az álommunkám, van konkrét elképzelésem, hogy mit szeretnék csinálni, és éppen ezért fordítom a szabad időmet tanulásra. Olyasmit tanulok, amit szeretek, és ha lesz alkalmam az érdeklődési körömmel kapcsolatos munkakörben elhelyezkedni, akkor élni is fogok a lehetőséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!