Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg gáz az, hogy nem...

Tényleg gáz az, hogy nem fontos nekem a pénz?

Figyelt kérdés
Részmunkaidőben dolgozom. Kb. annyit keresek, mint egy minimálbéres dolgozó teljes munkaidőben, de feleannyi ideig dolgozom érte. Emiatt nagyon sok a szabad időm, amit arra fordítok, hogy tanuljak mindenfélét és alkossak (írogatni szoktam főleg). Nem vagyok eleresztve anyagilag, épp csak ki tudok jönni a fizetésemből, sokat kell spórolnom, de nem bánom, nekem nem igényem az, hogy minden vackot meg tudjak venni, amit meglátok a boltban. Nem éhezem, telik lakbérre, rezsire, ha szükséges, akkor tudok venni olcsóbb ruhát, cipőt. Szóval szűkösen, de megélek, és egy egész keveset még félre is tudok tenni minden hónapban. Sosem panaszkodom senkinek, hogy nehezen élek, de előfordul, hogy ha megkérdezik, miért nem veszek részt ebben vagy abban a programban, akkor megmondom, hogy azért, mert nincs rá pénzem. Ami amúgy nem mindig egészen igaz, mert legtöbbször akkor se mennék el programokra, ha lenne pénzem, de a "nincs kedvem" választ még kevésbé fogadják el az ismerőseim, mint azt, hogy nem telik rá. De a lényeg, hogy ilyenkor mindig lehurrognak, hogy nem részmunkaidőben kéne dolgozni, miért nem keresek másodállást, meg mit tudom én. Meg szerintük ciki az, ha valaki mindenből a legolcsóbbat veszi és mindennel spórol. Szerintem semmi ciki nincs ebben. Nekik több pénzük van, mint nekem, viszont a szabadnapjaik mind rámennek a bevásárlásra és a házimunkára, és sokan panaszkodnak, hogy nincs idejük saját magukra. Én el se tudnám képzelni, hogy teljes munkaidőben dolgozzak, semmire, amit szeretek, nem lenne energiám és időm mellette. Én látom rosszul a dolgokat? Tényleg ciki, amit csinálok?
2017. márc. 23. 13:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%

Igen, rosszul látod.

Ugyanis nem rossz az élete annak, aki felelősséggel építi az életét anyagi értelemben is. Én jóval fölötted keresek, mégsem megy rá a szabadnapom semmilyen bevásárlásra meg takarításra, amivel te akarod igazolni a kényelmes, szegény életed.

És ha kilöknek az utcára, mert megszűnik az olcsó albérleted?

Van hat havi tartalékod az álláskeresés idejére?

És ha neked vagy egy szerettednek egy több százezres kiadással előre lehet hozni az életmentő kezelését?

És ha lesz egy gyereked, és fogszabályozó kell neki? Különóra? Fejlesztés? Szemüveg? Havi huszonötezerért gyógyszer? Iskola? Tehetséges lesz és miattad nem fogja a tehetségét kibontakoztatni, mert nem volt havi tizenötezred, hogy gondozd azt?

És ha ... akármi?

A mai világban a pénz is létezik. Azt elutasítani lehet, de csak akkor érdemes, ha egy többhektáros gazdaságban élsz, és fenntartod magad. Albiban, részmunkaidőben, minimálbéresen lébecolva nem.

Az anyagi felelősségvállalás az életnek egy fontos szelete. NEM, nem a pénz hajszolása. Hanem a kényelmes, egészséges élet megteremtése.

2017. márc. 23. 13:54
 2/14 anonim ***** válasza:
22%
Nem ultragáz, de azért eléggé önző álláspont. Főleg ha szüleidtől gondos nevelést kaptál, ez esetben joggal elvárhatnák, hogy a jövőben Te is családot alapítsál. Egy család jólétéhez meg nem elég ez a hozzáállás.
2017. márc. 23. 13:55
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Nem gáz. Szerintem jó, hogy arra fordítod az idődet, amivel foglalkozni szeretsz, és közben azért normálisan dolgozol is. Akkor lenne gáz, ha nem lenne pénzed a normális megélhetésre, lakhatásra, ételre, és csak a szórakozással akarnál foglalkozni a munka helyett.
2017. márc. 23. 13:55
 4/14 anonim ***** válasza:

Ha nem élősködsz máson, akkor nem gáz.

Én is éltem így, jó pár évig, élveztem. :)

2017. márc. 23. 14:07
 5/14 anonim ***** válasza:
Arra még nem gondoltál,hogy próbálj keresni egy olyan munkahelyet amit szeretsz is?
2017. márc. 23. 14:22
 6/14 A kérdező kommentje:

1. válaszoló: kényelmes, egészséges, stresszmentes életem van. Be tudom osztani a pénzemet, mindig telik arra, amire szükségem van (szerintem, nem pedig mások szerint).

2. A családalapítás szerintem nem olyan dolog, amit el kell várni valakitől, hanem olyan, amit magának dönt el az ember. Én nem szeretnék családot és gyerekeket, mert nem érezném úgy jól magam. És ha ennek ellenére mégis vállalnék családalapítást a látszat, az lenne az önzőség, mert annak a családnak nagyon nem lenne jó egy olyan emberrel együtt élni, aki nem akarja őket igazából.

5. Szeretem a munkámat, de nem ez az álommunkám, van konkrét elképzelésem, hogy mit szeretnék csinálni, és éppen ezért fordítom a szabad időmet tanulásra. Olyasmit tanulok, amit szeretek, és ha lesz alkalmam az érdeklődési körömmel kapcsolatos munkakörben elhelyezkedni, akkor élni is fogok a lehetőséggel.

2017. márc. 23. 14:37
 7/14 anonim ***** válasza:
"A családalapítás szerintem nem olyan dolog, amit el kell várni valakitől, hanem olyan, amit magának dönt el az ember. Én nem szeretnék családot és gyerekeket, mert nem érezném úgy jól magam. És ha ennek ellenére mégis vállalnék családalapítást a látszat, az lenne az önzőség, mert annak a családnak nagyon nem lenne jó egy olyan emberrel együtt élni, aki nem akarja őket igazából. " Áh hagyjad, akármilyen világosan leírod ezt, nem akarják felfogni/elfogadni. De ha meg gyereket vállalsz, akkor meg az a bajuk.
2017. márc. 23. 15:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Mièrt szàmìt neked hogy itt a gyakorin ki mit mondd neked ha te jól èrzed magad? Mindenki úgy èl ahogy neki jó vagy legalàbbis törekszik rà. Ha màsokat lehúznàl ès úgy èlnèl meg az gàz lenne. De magadnak oldasz meg mindent, a lènyeg hogy te így vagy boldog.
2017. márc. 23. 15:45
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gáz, amit csinálsz. Mindenki úgy osztja be az idejét és a pénzét, ahogy akarja.
2017. márc. 23. 16:40
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha fiatal vagy (a kérdésből ítélve biztos vagyok benne), akkor nem gáz, mert most még azt csinálsz a pénzeddel, időddel, stb. amit akarsz. De idősebb korban gond lesz, ha mondjuk saját ingatlant szeretnél venni hitelre, de nem kapsz hitelt, mert nem keresel eleget. Vagy ha egészségügyi problémáid lesznek, nem lesz pénzed kezelésre, gyógyszerre, műtétre, stb. Vagy ha bármi hirtelen baj történik, mondjuk megszűnik a munkahelyed, haláleset lesz a családban, amit neked kell fizetni, leég a ház, ahol most laksz, súlyos baleset ér és hónapokig nem tudsz majd dolgozni, stb. akkor nagy bajban leszel, ha hirtelen majd többhavi vagy akár több évi fizudra lenne szükséged de nem lesz annyi spórolt pénzed. Arról nem is beszélve, hogy mire nyugdíjas leszel, már rég nem lesz állami nyugdíj (meg ilyen fizura amúgy se kapnál szinte semmit), szóval ha nem spóroltál össze elég pénzt az életed alatt a nyugdíjas éveidre magadtól, akkor azokat az éveket majd a híd alatt töltheted.
2017. márc. 23. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!