Miért nem lehet megérteni, hogy mindenkinek mások a preferenciái?
én több, mint 1 milkát akarok gépre költeni, én spóroltam meg rá a pénzt nem nagyon érdekel ki mit szól hozzá...
szerintem szard le te is, hogy ki mire költi a pénzét és tény a saját belátásod szerint!
24F
Nekem azt nehezményezte régebben a környezetemben néhány egyén, hogy nincs csúcskategóriám telefonom/laptopom, nincs autóm, csak akkor vásárolok ruhát, ha valamit elhasználok, mindezek helyett utazásra, koncertekre és élményprogramokra "szórom a pénzt".
Mondjuk engem alapból nem érdekel random emberek véleménye, ezeket az állandóan okoskodó egyéneket szépen le is építettem azóta :) Az én életem, felnőtt ember vagyok saját keresettel, el tudom dönteni, hogy inkább tárgyakba fektetek-e vagy élményekbe és hobbikba.
Valami hasonló.
Nekem az egyik ismerősöm legutóbb azt mondta, mindenki ostoba, aki nem a vízparton tölti a szabadidejét, mint ahogy Ő is teszi, horgászbottal a kezében.
Megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha minden hétvégén kb. 8 millió ember tolongana a horgászhelyeken?
Nem értette.
Vajon miért -és milyen alapon- akar egy ember a másik szokásaiba beleszólni?
Legyen az vásárlás, szabadidő eltöltése, étkezés......bármi. :(
Mert a másik életéről sokan azt hiszik, hogy telefon, és beleszólnak.
Egyébként sokan képtelenek megérteni, hogy nem mindenki ugyanolyan, mint ők, és másnak esetleg más az értékrendje, mások a preferenciái, mások az elképzelései. Mondjuk ez részben intelligencia kérdése is.
Az pedig, hogy kinek mi az értelmes, egyéni megfontolás kérdése. Egyébként meg senkinek semmi köze, hogy mire költöd a pénzedet.
Ez a dolog számomra is egy nagy dilemma. Egyes emberek egyszerűen képtelenek a saját csőegyenes gondolkodásukon kívül mást befogadni. Ha ők egy zenei stílust szeretnek, akkor csak az zene, a többi csak zaj. Ha ők egy kocsit akarnak, akkor mindenkinek az kell és semmi más. Ha ők egy márkához ragaszkodnak, akkor csak az lehet jó és semmi más.
A hétköznapokban egyszerűen fáj ez a dolog. :D 1-2 éve a családom is megakart győzni, hogy segítenek venni egy kocsit. Közöltem, hogy nem igazán látom értelmét a dolognak, mert egy max. 150.000-es autó jött volna össze, amit kb. havonta egyszer-kétszer használtam volna és valószínűleg a szervizköltsége magasabb lett volna, mint amennyit ténylegesen kihasználom. Ja és garázsunk sincs. 1 ember értette csak meg a dolgot. :D
Azt vettem észre, hogy itthon rengeteg ember tekinti valami alapvető dolognak az autót. A számítógépről meg azt gondolják, hogy csak az élettelen kockák vesznek belőle jót, mert egy 100.000-es gépen is lehet zenét hallgatni meg filmet nézni.
Jelenleg is hasonló szituban vagyok. Telefont akarok venni, megvannak a határozott igényeim és a ráfordítható keretem. Kiválasztottam 10 készüléket, amik esélyesek. Megkérdeztem pár embert és pár fórumot. Reakciók: Szinte mindenki 2-szer drágább telefonokat ajánlott, tele felesleges funkciókkal. Merhát' az ujjlenyomatolvasó fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!