Csak én tudom mindenkinek a nevét?
11.-es vagyok, és az utóbbi időben kaptam a kérdéseket az évfolyamtársaimtól, hogy engem amúgy hogy is hívnak? Ezen nagyon meglepődtem, mivel én már az első évben tudtam minden osztály-és évfolyamtársam nevét. Mint kiderült, nagyon sokan nem tudják egymás nevét, hiába volt már lassan 2 és fél év megtanulni ezt.
Nem, nem vagyok egy közönség kedvenc, tehát nem innen tudom a nevüket, egy barátom sincs az iskolában, amolyan csendes megfigyelő vagyok.
Emiatt az eset miatt elgondolkodtam, hogy tényleg csak én tudom az évfolyamtársaim nevét, vagy más is van így? Ti ismertek mindenkit, vagy csak a népszerűbb embereket? Illetve észre szoktátok venni a csendesebb embereket?
Nekem nyilván betesz a bipoláris zavar - érdekes, ezt mindig elfelejtem mondani a dokinak :D -, de én vagy a nevet ismerem, vagy az arcot, a kettőt borzasztóan nehezen teszem össze.
3 éve élek itt, de a legtöbb szomszédomat még mindig csak a házon belül ismerem fel...
A suliban direktben csak azokat a neveket jegyeztem meg, amiket használtam is - barátok, haverok, sokat emlegetett diákok, tanárok, stb. -, a többiek valahogy mindig kimaradtak.
Nyilván akikkel 4 évig jártam egy osztályba, azok akkor meg is voltak, de most, így 6 év távlatából már alig dereng pár név.
A kedvenc, és a sokat szidott tanárokon kívül a többit is lassan felejtem el.
Sok dolgon agyalok egyszerre, ilyesmire már nem jut memória :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!