Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért "vakítja el" az emberek...

Miért "vakítja el" az emberek többségét a modern világ, illetve maga a modernség, és a média?

Figyelt kérdés

Szinte mindenki úgy cselekszik/gondolkodik, mintha külön elvárásokkal/szabályrendszerekkel járna önmagában az a tény, hogy a 21. században élünk, és ezen "törvényeket" a köznép hozta létre (saját magának), ráadásul olyan módon viszonyul mindehhez, mint legtöbben a divathoz/beszédstílushoz (stb.) szoktak.

Tehát, "divatszerű életviteli szabályrendszer" alakult ki, amely elítél/kizár minden másként gondolkozó személyt,... (aki hallja az ősök szavát, és átlát a ködön, amelyet a ma embere alkotott), bármilyen kevesen is vannak.

2017. márc. 18. 13:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%

Szóval azok a nem elvakult emberek, akik meghajolnak az előző évszázadokban használt szabályoknak és nem képesek a fejlődésre?

Komoly gondjaid vannak a szavak értelmezésével.

Történelem iránti érdeklődés - Ki akar a múltban élni? Felszínesen ismerem a történelmet, de miért folynék bele? Mi célt érhetek el vele, ami számomra vagy bárki számára kedvező lesz?

Hagyományok fontosnak tartása - Ezt végképp nem értem. Miért? Több leszek bárkinél is azért mert én vödörrel locsolkodok és nem kölnivel?

Szereti a természetet - Szeretem, de ettől nem leszek "nem elvakult" ...

Nem használ szlenget - A mai társadalomban teljesen elfogadott a szleng használata, ez is a fejlődésre való hajlamosság kérdése.

Nem követi a divatot - Szóval ha az lesz a divat, hogy "szeressük a természetet", akkor te kitérsz belőle?

Nem néz valóságshow-okat - Ezzel csak egyetérteni tudok.

Trágárság kerülése - A magyar nyelvben ez szinte hagyomány.

Nemesebb, emelkedettebb az értékrendje - Ezt kifejthetnéd.

"SOHA nem szedtem tudatmódosító szereket." - Szóval nem tisztelted meg "őseink hagyományait" egy feles leküldésével? Ajjajaj milyen hagyományőrző vagy te.

2017. márc. 18. 19:32
 12/21 A kérdező kommentje:

A mondataim kiforgatásával nem jutottál előbbre.

Nem éri meg a fáradtságot, hogy felidegesítsem magam...

Úgy fogalmaztam: "nem szedtem", nem pedig úgy, hogy "nem ittam". (Néha egy-egy sört, vagy pálinkát.)

Nagyjából ennyi szóforgatással le is tudtam a "kiérdemelt" választ.

2017. márc. 19. 00:07
 13/21 anonim ***** válasza:
Látom a felvilágosultságod :"D
2017. márc. 19. 07:45
 14/21 anonim ***** válasza:
Most ez lett az új divat, mindenki felvilágosult lett aki elítéli a nyugati civilizációt miközben használja az összes előnyét, persze ezzel nem azt mondom, hogy az édenben élünk, de az sem világosultság, hogy mindenki mást lebirkázunk aki nem olyan véleményen van mint mi.
2017. márc. 19. 08:38
 15/21 anonim ***** válasza:
De 14-es ... A kérdező pont ezt teszi.
2017. márc. 19. 10:12
 16/21 A kérdező kommentje:

Szívesebben élnék ugyanitt, vagy nyugaton a középkorban.

Tehát, nem a nyugati civilizációt "utasítom" el, hanem a modernség által felvett rossz szokásokat.

2017. márc. 19. 13:35
 17/21 anonim ***** válasza:
42%
Fura hallani, hogy vannak akik szívesen kockáztatnának be egy pestist.
2017. márc. 19. 15:53
 18/21 A kérdező kommentje:
Leginkább talán a 793 és 1150 közötti időszak érdekelne ilyen szempontból, és úgy tudom, hogy akkoriban éppen nem volt jellemző a pestis Európában, hanem főleg az 1300-as évek közepétől... Igaz, volt sok egyéb veszélyforrás, de TALÁN bevállalnám.
2017. márc. 19. 16:03
 19/21 anonim ***** válasza:
15. Ezt jól tudom :)
2017. márc. 19. 16:50
 20/21 anonim ***** válasza:
De kérdező, te tisztában vagy azzal, hogy akkor milyen körülmények között éltek az emberek? Én inkább vagyok "modern rabszolga" mint 1000 évvel ezelőtti "szabad ember"
2017. márc. 19. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!