Miért "vakítja el" az emberek többségét a modern világ, illetve maga a modernség, és a média?
Szinte mindenki úgy cselekszik/gondolkodik, mintha külön elvárásokkal/szabályrendszerekkel járna önmagában az a tény, hogy a 21. században élünk, és ezen "törvényeket" a köznép hozta létre (saját magának), ráadásul olyan módon viszonyul mindehhez, mint legtöbben a divathoz/beszédstílushoz (stb.) szoktak.
Tehát, "divatszerű életviteli szabályrendszer" alakult ki, amely elítél/kizár minden másként gondolkozó személyt,... (aki hallja az ősök szavát, és átlát a ködön, amelyet a ma embere alkotott), bármilyen kevesen is vannak.
Szóval azok a nem elvakult emberek, akik meghajolnak az előző évszázadokban használt szabályoknak és nem képesek a fejlődésre?
Komoly gondjaid vannak a szavak értelmezésével.
Történelem iránti érdeklődés - Ki akar a múltban élni? Felszínesen ismerem a történelmet, de miért folynék bele? Mi célt érhetek el vele, ami számomra vagy bárki számára kedvező lesz?
Hagyományok fontosnak tartása - Ezt végképp nem értem. Miért? Több leszek bárkinél is azért mert én vödörrel locsolkodok és nem kölnivel?
Szereti a természetet - Szeretem, de ettől nem leszek "nem elvakult" ...
Nem használ szlenget - A mai társadalomban teljesen elfogadott a szleng használata, ez is a fejlődésre való hajlamosság kérdése.
Nem követi a divatot - Szóval ha az lesz a divat, hogy "szeressük a természetet", akkor te kitérsz belőle?
Nem néz valóságshow-okat - Ezzel csak egyetérteni tudok.
Trágárság kerülése - A magyar nyelvben ez szinte hagyomány.
Nemesebb, emelkedettebb az értékrendje - Ezt kifejthetnéd.
"SOHA nem szedtem tudatmódosító szereket." - Szóval nem tisztelted meg "őseink hagyományait" egy feles leküldésével? Ajjajaj milyen hagyományőrző vagy te.
A mondataim kiforgatásával nem jutottál előbbre.
Nem éri meg a fáradtságot, hogy felidegesítsem magam...
Úgy fogalmaztam: "nem szedtem", nem pedig úgy, hogy "nem ittam". (Néha egy-egy sört, vagy pálinkát.)
Nagyjából ennyi szóforgatással le is tudtam a "kiérdemelt" választ.
Szívesebben élnék ugyanitt, vagy nyugaton a középkorban.
Tehát, nem a nyugati civilizációt "utasítom" el, hanem a modernség által felvett rossz szokásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!