Miért "vakítja el" az emberek többségét a modern világ, illetve maga a modernség, és a média?
Szinte mindenki úgy cselekszik/gondolkodik, mintha külön elvárásokkal/szabályrendszerekkel járna önmagában az a tény, hogy a 21. században élünk, és ezen "törvényeket" a köznép hozta létre (saját magának), ráadásul olyan módon viszonyul mindehhez, mint legtöbben a divathoz/beszédstílushoz (stb.) szoktak.
Tehát, "divatszerű életviteli szabályrendszer" alakult ki, amely elítél/kizár minden másként gondolkozó személyt,... (aki hallja az ősök szavát, és átlát a ködön, amelyet a ma embere alkotott), bármilyen kevesen is vannak.
Gondoltam, hogy ilyen válaszok fognak érkezni.
Nem élek semmilyen kábítószerrel, megvetek minden ilyesmit.
Nem vagyok képes értelmezni a kérdésed.
Valóban olyan, mintha valami tudatmódosító szert használtál volna.
De kérlek magyarázd el miért jelentene a modern világ ködöt? Ha valaki nem megy el juhokat tenyészteni és faházban élni mindenféle "modernitás" nélkül az elítélendő?
Konkretizálhatnál.
Mondok néhány példát.
Véleményem szerint itt kezdődik, hogy egy személy nem elvakult:
Érdeklődik a történelem iránt,... fontosnak tartja a hagyományokat,... szereti a természetet,... nem használ szlenget,... nem követi a divatot,... nem néz valóságshow-kat,... kerüli a harsány, rondán beszélő fiatalok társaságát,... nemesebb, emelkedettebb az értékrendje.
15:05
SOHA nem szedtem tudatmódosító szereket.
Szerintem az is lehet felvilágosult, aki megtanulta ugyan a történelmet, de a természettudományok iránt érdeklődik. Vagy mi van azzal, aki azért öltözik úgy, ahogy, mert az tetszik neki?
Nekem pl. az irodalom a zsánerem, akkor mindenki másra, aki mondjuk a gazdaság iránt érdeklődik, egy műveletlen bunkóként kellene tekintenem? Nem szeretnék így gondolkodni.
Az elítél/kizár minden másként gondolkodó személyt pedig mindig is megvolt. Te is épp ezt teszed: elítéled azt, aki a modern irányelvek szerint él, tehát nem úgy gondolkozik, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!