Külföldön dolgozók, benneteket nem zavar az, hogy a
család és barátok azt hiszik hogy itt külföldön
kolbászból van a kerítés? Többi lent
Figyelt kérdés
Sziasztok. Lassan 2 éve dolgozom kint a férjemmel Angliában. Akárhányszor haza megyünk a család és barátok azt várják el hogy full extra ajándék mindenkinek,terülj terülj asztalka,és még ők vannak megsértődve ha esetleg nem azt kapják tőlünk amit esetleg ők elvártak. Ha sokan tudnák,hogy mennyire meg szenvedünk minden egyes apró pénzért meg sokszor nem veszek meg saját magamnak olyan holmikat amiért fáj a szívem,és amikor haza megyünk és ha nem az elvárások szerint ajándékozunk,akkor még ők vannak megsértődvele. Más is volt már hasonló helyzetben?
Az én fèrjem 1,2 millió körül keres forintosítva, de nem sokszor viszünk drága ajándèkokat, kb 650 ezret elvisz az albèrlet, van otthoni hitelünk ami kb további 100, benzin+kaja+ gyereknek ruha+háztartási dolgok...igencsak elmegy az a pènz, ami marad meg elmegy repjegyre hazautazi èvi 2x 3...az èn jövedelmem 0 mert itt ugye nincs èvekig gyed. Szóval itt se èl csak úgy az ember, mint hal a vízben... Aki 25 órás állásból megèl külföldön szerintem nagyon jól csinal valamit. Vagy munkásszállózik, ami gyerekekkel nem opció.
2017. márc. 17. 17:19
22/26 anonim válasza:
A mi esetünkben jól hiszik, hogy kolbászból van a kerítés. Csak apu dolgozik, de kap kb. 2 millát magyar pénzbe átszámolva. Magyarországon 250 ezret ajánlottak neki. Pfff xD Nálunk nincs vízdíj. Ingyen van tankönyv. 18 éves korig a gyógyszer is ingyen van. Az egyetem nem fizetős. Megbecsülik a szakmunkást is. Sőt, a nem fiatal állás keresőt sem hajtják el. A családi pótlékból kijönne egy magyar család havi rezsije. Az egészséges ételek olcsóbbak, megfizethetőek. Még sorolhatnám... Magyarországhoz képest nemhogy kolbászból van a kerítés, de lehet aranyból. Soha nem költözünk arra a nyomortelepre. Lassan Románia is lehagyja.
2017. márc. 17. 17:57
23/26 anonim válasza:
Nagyon buta ember az, aki szerint magyar csak cselédként dolgozhat külföldön. Ismerek informatikust, orvost, managert is.
2017. márc. 17. 18:01
24/26 anonim válasza:
Nem, az én baráti köröm értelmes, tájékozott emberekből áll, rokonokkal egyéb okok miatt pedig nem tartom a kapcsolatot. Viszont senkitől sem viselném el ezt a viselkedést. Nem is anyagi okokból, mert jó munkám van és jó fizetésem, de már maga az elv hányingerkeltő.
Mindig viszek nekik haza valami olyan apróságot, aminek örülnek (cheddart, teát, whiskeyt például), de nem elvárás természetesen.
2017. márc. 17. 18:24
25/26 anonim válasza:
Szerintem te adod elő magad úgy az "otthoni pooroknak" h angliába kolbászból van a kerítés. Én is ismerek ilyet, hazajön, előadja magát h milyen jól él kinn pl. "Megyünk Floridába, csak 6000 pound egy hét, szinte ingyen van a hülyének is megéri" ( szerintem még életébe nem látott ennyi pénzt) meg minden alkalommal külön történetet hallhatunk arról, h ő úgy száll repülőre, mint az "otthoni poorok" a helyijáratos buszra.
Ha valaki mondja neki h segítsen kijutni neki, munkát találni, a válasza: "hááá ide nyelvtudás kőll há nem úúgy van aaaz"
Úúúhhh jeeehhh mekkora király vagyok, me külföldön dógozok. -azt mit csinálsz külföldön? -há mosogatok.
2017. ápr. 5. 13:24
26/26 anonim válasza:
Ez akkora baromság, amit leírtál, hogy az nekem fáj... Senki, mondom senki sem hiszi, hogy külföldön kolbászból van a kerítés. De komolyan. Ha neked ilyen majom rokonaid és barátaid vannak, az a te bajod, de ne hidd már, hogy Magyarországon mindenki fogyatékos... Nekem az öcsém van külföldön, lassan megyek utána... Képzeld, nem a pénzért, hanem a feelingért. Mert nem érzem Magyarországot a hazámnak, pedig magyar vagyok, itt születtem, itt nőttem fel. De a szívemben nem Magyarország van. Ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!