Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldön dolgozók, benneteket...

Külföldön dolgozók, benneteket nem zavar az, hogy a család és barátok azt hiszik hogy itt külföldön kolbászból van a kerítés? Többi lent

Figyelt kérdés
Sziasztok. Lassan 2 éve dolgozom kint a férjemmel Angliában. Akárhányszor haza megyünk a család és barátok azt várják el hogy full extra ajándék mindenkinek,terülj terülj asztalka,és még ők vannak megsértődve ha esetleg nem azt kapják tőlünk amit esetleg ők elvártak. Ha sokan tudnák,hogy mennyire meg szenvedünk minden egyes apró pénzért meg sokszor nem veszek meg saját magamnak olyan holmikat amiért fáj a szívem,és amikor haza megyünk és ha nem az elvárások szerint ajándékozunk,akkor még ők vannak megsértődvele. Más is volt már hasonló helyzetben?
2017. márc. 17. 11:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
56%

"Én nem értem, hogy azok, akik 40+ órákat dolgoznak mégis mit csinálnak, hogy nem tudnak megélni."

Arra nem gondoltal hogy bizonyos munkakorokben nem lehet heti par orat dolgozni? :) Nem feltetlenul a penzrol szol a dolog.

2017. márc. 17. 12:07
 12/26 anonim ***** válasza:
84%

Egyáltalán miért várnak el bármilyen ajándékot?

Logikus, hogy aki kint dolgozik, azért teszi, mert félre akar rakni valamilyen célra.

Az egy másik kérdés, ha valaki odakint megcsinálja a szerencséjét, befut és 10-15 év múlva jómódban fog élni, AKKOR (!!!) bőkezűen fog ajándékot adni. De nem ám a széles rokonságnak, hanem mondjuk a szüleinek, vagy a helyette a szüleit ápoló testvérének.

Szerintem csak simán lehúzós rokoni-baráti körötök van.

A barátokkal azonnal örökre befejezném a kapcsolatot (mint tudjuk, rokonainkat nem, de barátainkat megválogathatjuk).

A közvetlen családhoz ünnepekkor hazajönnék, nyilván, ha elrontják a hangulatomat, egyre ritkábban; a távolabbi rokonoknál meg időhiányra hivatkozva nem járnék hozzájuk.

2017. márc. 17. 12:08
 13/26 anonim ***** válasza:
65%

"Aztan elmennek gyarba vagy konyhalanynak, esetleg gazdagekhoz cselednek napi 12 oraban es kuporognak egy lyukban valami csori kitelepulteknek valo kornyeken. Miert??"

Nem mindenki külföldi magyar végez cselédmunkát. Én irodában dolgozom. Igaz, ugyanúgy minimálbéres, mint a szobalány, felszolgáló meg ezek, de normális munkaidő és munkakörnyezet. De ismerek kint magyar fogorvost, banki alkalmazottat, menedzsert, informatikust, sőt még színészt is. Annyi a különbség köztük és a gyári és konyhai munkások között, hogy az utóbbiak alap vagy nulla nyelvtudással jönnek ki, emiatt semmit nem maguknak intéznek, hanem mindent a hátsójuk alá tolatnak valaki mással, aki beszéli a nyelvet, és csodálkoznak, hogy miért csak ilyen munkára veszik fel őket.

2017. márc. 17. 12:10
 14/26 anonim ***** válasza:
65%
Nem zavar, mert nem hülyék az ismerőseim. Bocs, de ez az igazság, a tieid azok. Bár te is, ha még ezek után is nyalod a s-ggüket.
2017. márc. 17. 12:15
 15/26 anonim ***** válasza:
92%

Nemetorszagban dolgozok.

Neha visszagondolok arra, amikor meg otthon laktunk. Most 200-300 euro nem nagy penz, siman belefer egy honapba extra kiadasnak ha ugy alakul. Otthon ha varatlanul jott egy 60-80 ezres kiadas (elromlott valami stb) az elegge megviselte a csaladi kasszat. Persze nincs kolbaszbom a kerites, sokat dolgozok. De megyunk haza, viszunk rendszerint sort, csokit, ezt-azt. Ha meglatogat valaki, akkor a kiutazason kivul alljuk a kinti koltsegeit. Ezt nem sajnalom a csaladtol, baratoktol.

2017. márc. 17. 12:26
 16/26 anonim ***** válasza:
94%

Apukám 5 éve van kint Németországban,anyukám pedig tavaly májusban ment utána. Egyelőre csak apukám dolgozik (cnc-s)anyum tanfolyamot végez,májusban vizsgázik,utána ő is neki áll munkát keresni,dolgozni. Mikor kicsi voltam a szüleim 3 műszakban dolgoztak,emellett amikor tudtak maszek melókat is vállaltak. Ahhoz képest most apum állandó délelőttös,és bár magyar főnöke van,aki lenyúlja a fizetése felét (1300 eurót kap apám,elvette a karácsonyi pénzét is,illetve a nyárit is)még ígyis jól élnek.Szerencsére mostanában fog átmenni egy németcéghez,ahol végre teljes fizetést fog kapni..

Na lényeg a lényeg,hogy abból az 1300 euróból is ki tudják fizetni az albérletet,a számlákat,kajájukat,és még engem is tudnak segíteni,hogyha rászorulok. Amikor jönnek általában csokikat,kekszeket,rágcsálnivalókat hoznak,mert azt "kérünk",másra nem nagyon van szükség. Ha semmit nem hoznának is ugyanúgy tudnék örülni a ténynek,hogy jönnek,mert a szüleim. (Karácsonykor kint voltunk náluk a párommal,azóta nem láttam őket,majd húsvétkor jönnek)

20/N

2017. márc. 17. 12:42
 17/26 anonim ***** válasza:
71%
Mar bocs, de ti sem vagytok normalisak hogy ilyen rokonsagban ajandekozgattok.
2017. márc. 17. 12:55
 18/26 anonim ***** válasza:
31%

"az 1300 euróból is ki tudják fizetni az albérletet,a számlákat,kajájukat,és még engem is tudnak segíteni,hogyha rászorulok"

Valami nagyon olcso kornyeken elhetnek, nagyon olcso ingatlanban, es kabe semmire sem koltenek..

Mifelenk egy 3 szobas lakas berleti dija rezsivel nem jon ki 1300 eurobol es akkor meg nem vettel semmit.

2017. márc. 17. 12:57
 19/26 anonim ***** válasza:
85%
Nekünk a 3 szobás lakás 500 euró. De mondjuk nem a legnagyobb város központjában élünk, hanem egy kisebb városban.
2017. márc. 17. 13:01
 20/26 anonim ***** válasza:
92%

"Mifelenk egy 3 szobas lakas berleti dija rezsivel nem jon ki 1300 eurobol es akkor meg nem vettel semmit."

Az nem azt jelenti, hogy nem adnak ki semmire pénzt, csak azt, hogy Németország qrva nagy. Felétek annyi, 200 km-rel arrébb teljesen más.

2017. márc. 17. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!