Van megtakarításod? Havi szinten félre tudsz tenni a fizetésedből? Mennyit?
8. vagyok!
Mivel a kerdes arrol szol hogy ki mennyit felretesz nyilvan az valaszol aki ezt meg is teszi.
De ettol fuggetlenul vannak csaladok/emberek akik erre keptelenek.
Amde! Ha a sok dohanyzo ember azt 30-35ezer forintot felretenne egyreszt egeszsegesebb lenne masreszt meg lenne penze.
Nem vagyok egy szenteletu srac /dohanyoztam,ittam/ de meglattam annak lehetoseget ha ezt az xy penzt felreteszem mennyi minden masra fog telni.
Azota minden evben nyaralok (kulfoldon) tudtam butort venni, tamogattam csaladtagjaimat es meg igy is van mihez nyulni.
Egyszoval nem okoskodni akarok csak a sok nyavalygo embernek uzenni hogy akarattal, kello tudatosaggal barmi elerheto.
Kb 30-50 között tudok félretenni úgy, hogy a párommal élek, a lakhatási költségeket és a kaját felezzük.Írom a kiadásaim szigorúan, semmi műköröm-buli-szoli. Havi kb. két kávézás vagy süti belefér a barátnőkkel.Néha pár új ruha leárazáskor, amúgy marad a second hand ha nagyon kell valami.A kajára és pár vitaminra költök, igyekszem egészségesen élni mert az talán egyfajta "befektetés".Autóm nincs, gyalog járok dolgozni, így az utazási kötségem kimerül pár buszjegyben. Utálom hogy kuporgatni kell, és folyton résen lenni, de ez van. Elvileg van diplomám, de a bérem nem ezt tükrözi, tehát a távlati cél hogy javuljon a keresetem.Sajnos sokat irigykedem másokra, ami nem szép dolog mert úgy érzem keményen próbálok javítani a helyzetemen, mégis valamit rosszul csinálok, ha sokan jobban élnek. Ha nem a párommal laknék semmi megtakarításom nem lenne, mert az elme ne lakhatásra,valószínűleg külföldre mennék vagy a szüleimhez, hogy jussak egyről a kettőre. De szerencsére legalább egészséges vagyok.
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!