Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van megtakarításod? Havi...

Van megtakarításod? Havi szinten félre tudsz tenni a fizetésedből? Mennyit?

Figyelt kérdés
2017. márc. 10. 22:26
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%

8. vagyok!

Mivel a kerdes arrol szol hogy ki mennyit felretesz nyilvan az valaszol aki ezt meg is teszi.

De ettol fuggetlenul vannak csaladok/emberek akik erre keptelenek.

Amde! Ha a sok dohanyzo ember azt 30-35ezer forintot felretenne egyreszt egeszsegesebb lenne masreszt meg lenne penze.

Nem vagyok egy szenteletu srac /dohanyoztam,ittam/ de meglattam annak lehetoseget ha ezt az xy penzt felreteszem mennyi minden masra fog telni.

Azota minden evben nyaralok (kulfoldon) tudtam butort venni, tamogattam csaladtagjaimat es meg igy is van mihez nyulni.

Egyszoval nem okoskodni akarok csak a sok nyavalygo embernek uzenni hogy akarattal, kello tudatosaggal barmi elerheto.

2017. márc. 12. 07:08
 12/15 anonim válasza:
100%

Kb 30-50 között tudok félretenni úgy, hogy a párommal élek, a lakhatási költségeket és a kaját felezzük.Írom a kiadásaim szigorúan, semmi műköröm-buli-szoli. Havi kb. két kávézás vagy süti belefér a barátnőkkel.Néha pár új ruha leárazáskor, amúgy marad a second hand ha nagyon kell valami.A kajára és pár vitaminra költök, igyekszem egészségesen élni mert az talán egyfajta "befektetés".Autóm nincs, gyalog járok dolgozni, így az utazási kötségem kimerül pár buszjegyben. Utálom hogy kuporgatni kell, és folyton résen lenni, de ez van. Elvileg van diplomám, de a bérem nem ezt tükrözi, tehát a távlati cél hogy javuljon a keresetem.Sajnos sokat irigykedem másokra, ami nem szép dolog mert úgy érzem keményen próbálok javítani a helyzetemen, mégis valamit rosszul csinálok, ha sokan jobban élnek. Ha nem a párommal laknék semmi megtakarításom nem lenne, mert az elme ne lakhatásra,valószínűleg külföldre mennék vagy a szüleimhez, hogy jussak egyről a kettőre. De szerencsére legalább egészséges vagyok.

30/N

2017. márc. 12. 12:24
 13/15 anonim válasza:
61%
Elozo voltam:azt lehagytam ha pl orvoshoz kell menni vagy valami utazas, nyaralas, ismerosi korben eskuvo,varatlan kiadas jon kozbe akkor abban a honapban nem teszek felre, tehat atlag 20-30.000et mondanek amit felreteszek eves szinten.
2017. márc. 12. 12:27
 14/15 anonim ***** válasza:
Havi 30-50 között teszek félre, pedig nem sokat keresek. szobát bérlek vidéken, itt ez ,,cigánymódnak,, számítt, kijönnék albiban is egyedül, de nem maradna spórolt pénzem. havi 10-15-öt költök a hobbijaimra, nem veszek drága dolgokat, de nem is spórolok olyan eszeveszettük. Budapestre költözésre megvan már a kényelmes pénz, de inkább egy saját lakást szeretnék majd, itt vidéken ez 3-4 éven belül lehetséges is lenne, de mindenképpen Budaesten képezelem el a jövőm, ott pedig nem látok esélyt ilyen fizuból lakást venni.
2017. márc. 12. 13:59
 15/15 anonim válasza:
Ez most úgy általánosságban jutott eszembe annak kapcsán, hogy írtad, hogy később a fővárosban képzeled el a jövődet, nem pont neked írom célzásképp. Sok ember azt hiszi, hogy Bp maga a kánaán, messziről csak a csillogást látják, meg hogy mennyi minden van, azonban sokan nem gondolnak bele, hogy ahhoz hogy akár a korábbi "vidéki" életszínvonalon maradjanak, olyan állást kell szerezni ami elég szépen fizet. Szerintem olyan nettó 200, inkább 250 alatti bérért ilyen albérletárak mellett nem éri meg felköltözni, kivéve, ha valakinek saját bp-i lakása van vagy esetleg a párjával költözik, aki szintén relatíve jól keres( vagy ha egyedülálló pl örököl, vesz stb) vagy esetleg annyira kilátástalan a helyzete munkafronton hogy szó szerint semmit nem talál ott ahol él. Egyébként máskülönben Bp-n is csak szívni fog, és kuporgatni, annyira magasak lettek az albérletek árai, és már simán 3 havi kauciót kérnek el, sokszor "felvételi interjúztatva" a jelentkezőket. Ráadásul ha gondol egyet, rálicitálnak az árra, simán kirakja az előző lakót, és még az is szívás csomószor, hogy ideiglenes lakcímként sem használhatja a helyet szerencsétlen bérlő, amire a fizetésének tetemes hányada megy el. Összességében Bp tehát szerintem csak akkor nem szívás ha nagyon bebiztosítja magát az ember végzettséggel, nyelvtudással, félretett pénzzel, hátszéllel, akármivel. Egyébként erősen megfontolandó lett.- szerintem
2017. márc. 12. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!