Vállalnál második gyereket, ha most is csak épp kijössz a havi bevételedből (de néha nem), de van sok megtakarításod?
Én nem. Ha már most is fogy a megtakarítás, akkor tuti hogy valamit változtatnék. Bármilyen soknak tűnik is a megtakarítás, ez akkor sem ideális állapot.
Illetve azért megnézném, mire megy el ennyi pénz. Muszáj dolgokra, vagy nem muszáj dolgokra?
"Mert azért a 250-300 ezer havi költés irreálisan sok 3 emberre"
Mi irreális azon?
Nálunk:
Gyerek: tápszer, pelenka 60; gyógyszer, probiotikum, vitamin: 10, gyógytorna 20 = 90;
Lakás: hitel, rezsi 90;
Máris csak 70-120 maradna a 250-300-ból és még nem ettünk, nem közlekedtünk, nem kapott a gyerek ruhát, se egy játékot, nyaralásról vagy csak egy moziról nem is beszélve.
Nem vállalnék ekkora folyóbevételre másodikat.
Az én fiam ha-s tápszert eszik és libero pelenkát használ, és nem kerül 60 ezer Ft-ba. Persze nem a legdragabb helyen veszem a pelenkát, hanem utánanézek, és inkább egyszerre veszek nagy tételt, így olcsóbb sokkal.
Én vállalnék, de utána számolnék, hogy mire megy el ennyi pénz, ha hitelmentes a ház.
Azért elég hihetetlen,hogy van 8milliótok,de minden hónapban mínuszos a mérleg...hogyan??? Hogy sikerült 8milliót megspórolni ebből a jövedelemből?? Mert azt kétlem,hogy 1 db gyerek ekkora kiadás lenne, hogy nemhogy spórolni nem tudtok,hanem elfolyik a pénz!
Így gyorsan fel fogjátok élni a 8milliót!
Nekünk 350 körüli volt a bevételünk sokáig (most váltott a férjem munkahelyet, így többet fog keresni jóval), három gyerekkel.
Ugyanígy hitelmentes ház és autó.
Nyaralás csak kedvezményes helyen illetve családi telken, ahol csak az étkezés a mi költségünk.
Megtakarításunk nem volt.
Mondjuk eltérőek az igények, ezzel tisztában vagyok, de mi sem éltünk/étkeztünk rosszul (két ételallergiás gyerek táplálása ráadásul sokkal drágább).
Az a kérdés szerintem, hogy vágytok-e gyerekre vagy sem.
Kezdetben a családi pótlék fedezi a pelenkát, sok ruha gyerek-cucc van a nagytól, így alig kell valami, az autót nem kell lecserélni, ha szoptatsz (ha tudtad az elsőt, a másodikat is fogod) akkor tápszer nincs, és mire tényleg több kell anyagilag, addigra munkába állsz, és több lesz a bevétel, szóval meg lehet oldani.
Nem vállalnék, mivel nem tudtok a pénzetekkel gazdálkodni, ha minden hónapban hozzá kell nyúlni a megtakarításhoz, a 8M hamar lenullázódik, főleg 2 gyerek mellett. A gyerekek növekedésével a kiadások is nőnek.
Gondolj bele, a mostani bevételetek elég lenne 3 embernek, de csak akkor ha átgondolnátok a kiadásaitokat. 4-nek semmiképp. a megtakarítás nem arra van, (gondolom) h felegyétek meg elmenjen ruhákra meg egyéb fogyó eszközökre.
A június így néz ki:
40 ezer lakáskassza + életbiztosítás
60 ezer rezsi (3 havi gázszámlát küldtek)
10 ezer állatkaja
25 ezer a babára (pelus, tápszer, gyógyszer, ruha, magánrendelés)
70 ezer kaja + takarítószerek
40 ezer ruha, cipő
30 ezer közlekedés (benzin, kötelező biztosítás, bérlet)
Összesen 275 ezer Ft kiadás és nem tudom mit lehetne csökkenteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!