Vállalnál második gyereket, ha most is csak épp kijössz a havi bevételedből (de néha nem), de van sok megtakarításod?
"40 ezer lakáskassza + életbiztosítás"
Már most új lakásra gyűjtötök? Szerintem ezt lehet szüneteltetni, ha épp nem telik rá.
"60 ezer rezsi (3 havi gázszámlát küldtek)"
Na de akkor átlagban 20 000 az egy havi, nem?
"70 ezer kaja + takarítószerek"
Hm, hát nekem nem szokott ennyi lenni, pedig szeretem a kaját. Lehet takarékosabban is enni.
"40 ezer ruha, cipő"
Tartósabb ruhákat kell venni, nem havonta leamortizálni 40 000-nyit.
Az egy dolog, hogy tartósabb ruha kéne, de könyörgöm, minőségi/tartós cipőkben járok, és emellett se megy el éves szinten 40 ezer ruhákra, mert ami jó rám, és nincs leamortizálódva, az még hordható. Ti meg éves szinten 3 emberre közel fél milliót elköltötök évente csak a ruházkodásra. Ez azért nevetségesen magas összeg...
Még inkább nevetséges arról az oldalról megközelítve, hogy havonta bő 10 ezret költötök ruházkodásra 1 emberre. Lenne itt miből visszafogni, csak listát kéne vezetni arról, mire megy el a pénz, és az ilyen felesleges dolgokat kihúzgálni róla.
Máshol könnyen meg tud élni 3 ember bő 200 ezer havi fizetésből úgy, hogy az öltözködésük se kritikán aluli, és még az étel minőségében sem kell nélkülözniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!