Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vegánok, mi a helyzet a...

Vegánok, mi a helyzet a szúnyogirtással és a légy lecsapásával?

Figyelt kérdés

Csak érdekel, mert nekem ez elég paradoxon, hogy az egyik állatot védjük, a másikat irtjuk, és nem fér össze számomra a kép.

Nem kötekedni akarok, csak kérdezek.

Vagy ti nem csapjátok le? Vagy csak ha nagyon muszáj? Vagy hogy van ez?

Ui.: bocsi a kaja kategóriáért, tudom, hogy nem eszitek meg, csak máshol nincs vegán kategória:D

Na és főleg az olyanok válasza érdekel, aki tejet se iszik, nem használ állatokon tesztelt kozmetikumot, stb, de persze bármi épkézláb válasznak örülök.

2017. márc. 1. 02:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%

Az otthoni tejjel nekem annyira nincs problémám, bár én azt sem iszom egészségügyi okokból. Persze erre lehet azt mondani, hogy de az a tej is a borjúnak van, és olyan ez, mint egy kisbaba elől elvenni az anyatejet - ebben nem vagyok biztos, de gondolom ilyen esetben hagynak a borjúnak is, akkor meg nem gond.

De az ilyen otthoni gazdálkodások messzemenően jobbak azért.

Az emberek általában azokat az állatokat kedvelik jobban, akik közelebb állnak hozzájuk, és így könnyebb kapcsolatot teremteni velük. Egy kutya, macska, tehén stb., tehát az emlősök esetében jól lehet kommunikálni velük. Pl. egy kutyának el tudod magyarázni, hogy mit ne csináljon, de egy szúnyognak aligha. Vele olyan kapcsolatot tudsz kialakítani, amilyet egy rovarral lehetetlen. Persze ez még mindig szubjektív érvelés, emberi szemszögből megközelítve - de emberként lehetetlen megmondani, hogy milyen egy teljesen objektív nézőpont, amiből őszintén azt tudod mondani, hogy egy szúnyog élete egyenlő a macskádéval, vagy egy barátodéval.

Így lehet, hogy nem vagy egészen fair, de talán évente lecsapsz néhány szúnyogot, viszont több ezer másik állatnak próbálsz segíteni, akik minden nap szenvednek, akik ebbe születtek bele pedig nem érdemeltek ilyet. Ugyanígy a nagyipari marhatenyésztés rendkívül káros a környezet számára, és a klímaváltozás már most sok ember életét tönkreteszi. Ők ugyanúgy nem érdemlik ezt csak azért mert azok, akik szerencsésebb helyzetbe születtek, nem tudnak mértéket tartani.

(Ezeket nyilván nem támadó szándékkal írtam, csak szerintem a szúnyog kérdése inkább elméleti, mert Buddha nem lehet mindenki, de ha valaki megpróbál segíteni, akár vegetarianizmus, vegánság, vagy akár csak az állati eredetű termékek csökkentésével a mindennapokban, már az is pozitív változás, még ha nem is tökéletes.)

2017. márc. 2. 08:37
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi, azt hiszem, kb értem!

Tehát úgy vagytok vele, hogy akinek/aminek tudtok, segítetek a vegán életmóddal, de ez inkább "azoknak egy kiváltság", nem pedig "amazoknak diszkrimináció", ha jól értem. Tehát hogy nem ilyen mindentvagysemmit elv alapján működik, hanem amit lehet, megtesztek, amit meg nem, azt nem.

Ez tök jó:)

2017. márc. 3. 07:18
 13/16 anonim ***** válasza:
24%

Elég sok fogyatékos van aki nem érti az összefüggéseket.

Kicsi logika. A szúnyog élelmiszeripari termék? a szúnyogot az ember kizsákmányolja ? nem hagyja szexuális életet élni ? nem hagyja a saját környezetében élni? a szúnyogot az ember tömeg táborokban tenyészti hogy aztán megegye?

Na ugye kezded már kapizsgálni mekkora nagy hiba az állatvédelmet szúnyogok legyek és csótányok hátrányos megkülönböztetésével közös nevezőre tenni.?

Az egyik érzelmi intelligencia nélküli kártevő vagy semmitevő rovar aminek a fájdalomérzetét össze sem lehet hasonlítani egy emlős állatéval vagy szárnyassal a másikok amiket megeszünk pedig tudományosan bizonyítottan magas érzelmi intelligenciájú és családi életre vágyó emlősök.

Amikor hamburgert eszel akkor az csak azért nem kannibalizmus mert a marhákkal nem szoktunk beszélgetni és semmit nem tudunk az életükről.

Én meg vega vagyok és nyugodt szívvel eltaposok minden ilyen kis férget meg rovart mert az hogy vega vagyok nem azt jelenti hogy hülye és nem tudom megkülönböztetni a szándékos állatkínzást (húsipar) az élősködő ,a testem vérét kiszívó pondróktól .

A kérdés gyerekes és provokatív és az emberi primitívségre vall ,és sokan be is dőlnek neki.

Hallottam olyan vegánt aki tényleg azt vallotta hogy a szúnyogot sem szabad agyonütni had szívja csak a vérem, na az ilyen embert nevezem én betegnek.

2017. márc. 3. 12:38
 14/16 A kérdező kommentje:

#13 jól érzed magad?

Feltettem egy kérdést, érdekes módon 10 másik embernek nem okozott gondot kultúrált stílusban válaszolni. Na mindegy, a tied is egy nézőpont, köszi.

2017. márc. 3. 19:22
 15/16 anonim ***** válasza:
72%

"Amikor hamburgert eszel akkor az csak azért nem kannibalizmus mert a marhákkal nem szoktunk beszélgetni és semmit nem tudunk az életükről."

Na azért ezt javítanám, a kannibalizmus fogalma csak a fajtárs fogyasztását fogalja magába.

Mondjuk ha idelátogatna egy földönkívüli, de teljesen emberszerű faj, ugyan elég pofátlan dolog lenne csak úgy megreggelizni őket, de még ez se lenne kannibalizmus.

2017. márc. 3. 19:34
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Tudjátok, melyik állat öli meg a legtöbb embert évente? A szúnyog.Bár mondjuk én nem ezért csapdosom őket, hanem mert össze-vissza csípdesnek. Egyébként vegetáriánus vagyok.
2017. márc. 5. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!