Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borelesztot tenni a cefrebe...

Zsolti737373 kérdése:

Borelesztot tenni a cefrebe hasznos, de mi a helyzet a lebonto enzimekkel?

Figyelt kérdés
2016. szept. 15. 21:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Konkrétan melyekre gondolsz, a borélesztőben levőkre, vagy a cefre anyagát jelentő növényi sejtekből felszabadulókra ??
2016. szept. 15. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Elnezest ha rosszul fogalmaztam, es esetleg azt az anyagot nem enzimnek hivjak, en arra gondoltam, amit a cefrebe tesznek a boreleszton kivul es a gyumolcs feloldasara szolgal, ha jol tudom a sejtfalakat bontja, igy a cefreben nem maradnak egesz gyumolcsdarabok, logikusan ez tobb palinkat jelent, viszont ez as anyag lebontja pl.a szilva hejat is (nem a magot) - engem pont az erdekelne, hogy ez esetleg nem jelenthet e minosegromlast?
2016. szept. 16. 16:35
 3/3 Phoney ***** válasza:
Pektinbontó enzimnek hívják, és nyugodtan lehet használni, arra való, amire mondod. Persze a gyümölcs pépesítését nem helyettesíti, azt ugyanúgy meg kell csinálni.
2016. szept. 16. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!