Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a hajléktala...

Mi a véleményetek a hajléktalanoknak való segítésről?

Figyelt kérdés
Mivel járultok hozzá, hogy jobb legyen nekik?

2017. febr. 8. 22:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg sehogy, mert egyetemista vagyok. Egyébként is inkább más rászorulóknak segítenék szívesebben. Szerintem akkor érdemes csak segíteni, ha tudod, hogy mire van szükségük, nem csak adsz nekik akármit hogy a napi jó cselekedet meglegyen, ők meg legyenek hálásak. És azt sem szabad elfelejteni, hogy ők is emberek, mindegy, hogy miért kerültek az utcára. Könnyű ilyenkor a felsőbbrendűség érzetével leereszkedően bánni valakivel, pedig aligha van olyan, aki ezt érdemli.
2017. febr. 9. 10:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Van olyan tapasztalatom, hogy segítettem, de annál többet akart, mert törvényen kívülinek gondolta az illető magát. Van olyan tapasztalatom is, hogy nem hagyta magát lezülleszteni az illető, hiába bicsaklott is ki az élete: lett munkája és kezd visszatérni egy normális életstílusba.
2017. febr. 9. 22:02
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok,

Tudod, csak láttam a bácsin, hogy nem az a piás-cigizős fajta, és reggel a hidegben biztos jól esett neki az akkor készült pizza. Piás, cigis hajléktalanoknak semmit se adnék, az biztos. Annyira még én se vagyok kedves. :)

13/l

2017. febr. 9. 22:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Segíteni kell nekik, de nem intézményesen. A legjobb az a módszer, ahogy néhány éve egy fiatal lány magához vett egy öregasszonyt, és együtt éltek. Jó lenne tudni, mi lett aztán velük.

A legtöbb, amit adhatok, a zsebemben-kezemben levő étel, amit hazulról hoztam magamnak. De ha kéri valaki, szívesen odaadom. Ha többem lenne, adnék többet, de nincs.

2017. febr. 11. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!