Mit tennétek, ha nem lenne veszítenivalótok és nem is lenne hova mennetek?
25 éves vagyok de a családom elfordult tőlem. Nem részletezném hogyan is arra sem vagyok kíváncsi ahogy pár héttel ezelőtt egy kérdésben megtörtént, hogy különböző egyének megpróbáltak találgatni hogy vajon melyik válaszoló lehetek. Megsúgom. Mindegyik. Valószínűleg nem egy 25 éves kűzködik hasonló problémákkal.
Jólszituált 25 éves vagyok. Tudok angolul.
Semmiféle veszítenivalóm nincs, de nincs pénzem.
Vannak normális ruháim, egy régi laptopom (nem, nem adom el, mielőtt valaki ezzel jönne, a vesémet sem) telefonom, cipőm, túra cuccaim, biciklim, és gyakorlatilag kb ennyi.
Egy rokonom ismerőse fogadott be de csak néhány hónapra, hogy összeszedjem magam és igazából nem tudtam. Az a baj, hogy annyi állásinterjún utasítottak vissza, hogy elment a kedvem és inkább otthoni netről elvégezhető munkákat csináltam amikkel 40-50 ezret meg tudok keresni.
Menjek el béreljek egy szobát? Elég sok horror sztorit hallottam erről, amint kiszimatolják, hogy az ember rossz helyzetben van azonnal megpróbálják kihasználni. Kimennék külföldre is dolgozni, de nincs tőkém, normális közvetítőcéget eddig senki se tudott ajánlani. Dolgozni nem megyek el gyárba meg gyorsétterembe 110 ezerért és aki ott dolgozik attól sem várom most a fejmosást, hogy akkor hát dögöljek meg. El szeretnék érni valamit.
Az lenne a kérdésem, hogy ha ti lennétek ebben a helyzetben, semmi sehova nem kötne benneteket, de egy érettségin kívül nem lenne más szakmátok, milyen lépéseket hoznátok meg?
Nyáron dolgoztam egyébként a balatonon, nem nagyon jutottam előrébb, mivel gyors az anyagcserém sokat is eszek az meg pénzbe kerül, mielőtt valaki azzal jön, hogy egyek akkor krumlit meg répát megsúgom, hogy annak a megfőzése is pénzbe és energiába kerül, aztán még mosogatni. Nem mintha nem tudnék főzni meg mosogatni, de 10 óra munka után nem a legjobb még 2 órát krumplifőzéssel meg mosogatással tölteni.
Tényleg abszolút semmi nem köt ide. Holnap budapestre megyek fel fizikát korrepetálni 5000 forintért de nem hiszem, hogy erre kéne hosszú távra berendezkednem, akkor sem ha 1000 forintból emgoldom a felutazást.
Mit tegyek? Normális válaszokat kérnék.
Hát akkor jól szituált vagy, vagy nincs pénzed? Mert szegényes ismereteim szerint ebben ellentmondás van.
Mit? Stabil bevétel először, mert akárhova akarsz mozdulni (külföld, de akár csak az ország túlsó vége) vagy csak meg akarsz élni lóvé kell.
Amiket most dolgozol, azok kb. annyira biztosak mint a kutya vacsorája.
És nem érdekes, hogy mit, mert ezzel a folyamattal úgyis lépéskényszerbe viszed saját magadat. Igen, játszik a gyorsétterem meg a szalagmeló is és minél tovább halogatod, annál esélyesebbek, mert oda mindig van felvétel és nincs magasan a léc.
El szeretnél érni valamit? Talán nem meglepetés, de mindenki.
Talán előbb a problémamegoldó képességeden kellene egy kicsikét csiszolgatni.
Mifelenk az ilyet hivjak eletkeptelennek...:( vagy semmirekellonek,mihasznanak,soroljam meg?
A jol szitualt pedig pont az ellentetje mindannak,amit magadrol leirtal. Keress ra az ertelmezo szotarban.
A kerdesedre h mit tennek? Elgondolkodnek ,h mit rontottam el. Se baratno,se csalad,semmid nincs 25 evesen..?
Erettsegid van, mit varsz? Szinte mar semmire sem eleg. De nem akarsz gyarban dolgozni sem...majd jo lenne az a munka is neked, amikor megunjak h ingyeneloskodsz,es az utcan csövelsz!
Kezdj el tanulni ,mellette dolgozni,ahogy sokan masok is teszik. Tanulj ki valami szakmat pl. Mellette meg korrepetalhatsz, vagy futarkodhatsz,barmi.
De ilyen habitussal kulfoldon se mesz semmire.
Menj el hajóra melózni, nem fogsz unatkozni az tuti, de a problémáidról minden figyelmedet elvonja az fix!
Megtanulod a nyelvet is (kénytelen leszel) plusz ha teljesíted a szerződést egy vagon pénzt keresel!
Fogd fel edzőtáborként, kb olyan lesz.
A "pokol konyhája" csak rád vár!
Egy élmény lesz, amit még öregen sem felejtesz el,
azt borítékolom!
"50-ből kijössz egy hónapba" --> honnan tudod h milyen körülményekre mennyit fizet?
"szerelőműhely" --> honnan tudod h férfi v nő e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!