Ha valaki gyilkosokat, erőszaktevőket gyilkolna, az szerintetek jó, vagy rossz embernek számítana?
Nem tartom rossz embernek azt, aki megöl egy gyilkost vagy erőszaktevőt. Társadalmilag viszont nem elfogadott. Nekem ezzel egy problémám van: Ha valaki elvette más élethez való jogát, ami egy alapvető emberi jog, akkor az illetőnek miért járna bármiféle jog?
A halálbüntetésben viszont nem hiszek. Statisztikák szerint, nincs nagy visszatartó ereje. Szerintem olyan börtönök kellenének, ahova valóban félnének bekerülni az emberek. Mert a mostaniakban még tv is jár a gyilkosságért...
A Death Note-ot koppintotta a Dexter c. sorozat. A Dexter 2006-ban indult, míg a Death Note első változata, ami képregény (manga), 2003-ban.
A 37 részes anime (rajzfilm) változatot messzemenően ajánlom a Death Note változatai közül.
Jó hogy ne nyaljuk már ki a bűnözőt!!!!!!!!!
Megnézném akkor is kedves helyre küldenéd ha a te családodat ölné meg!!!!
Nagyon félre értettél.
Azt írta az egyik válaszoló hogy a gyilkosokat nem börtönbe, hanem inkább egy jó helyre kéne küldeni, ahol kedvesen bánnak velük.
Na akkor is ilyen rendes lennél a gyilkosaidhoz ha az egyik családtagodat ölné meg ?
Senkin se segített még soha a szoros értelemben vett büntetés. Ostobaságnak tartom a büntetést mint olyat.
(Tág értelemben lehet "büntetni", bár én nem így hívom az átmeneti, szükséges korlátozásokat, vagy pl a szükséges ignorálást.)
Mindenhol szeretetre volna szükség -ami nem egyenlő se a vonzalommal, se a kedvességgel (bár adott esetben része lehet)-, de korlátozni kellene a szabadságát annak, aki nem tud normálisan élni a szabadságával.
Teljesen mindegy kit öltek meg arra nézve, hogy mit reagálnék; a bosszú gyerekes dolog.
Az önvédelem azonban jogos és szükséges, akárcsak az, hogy az ember nem fojtja el a dühét, hanem a lehető legelfogadhatóbb módon levezeti (az adott helyzet dönti el, éppen mi az, ami még elfogadható módja).
Ha elkerülhetetlen az önvédelem, akkor ha azon belül adott esetben a gyilkosság útján való önvédelem elkerülhetetlen, akkor teljesen jogos a gyilkolás, de ez nyilván ritkább eset, és egyúttal jogos is.
A gyilkosságnak nem szabad célnak lennie, úgy vélem, hanem csak ha elkerülhetetlen, egyes önvédelmi helyzetekben.
A tanítása is fontos a bűnöző felnőtteknek. Bizonyos módon korrigáló nevelésre szükség van a fiatalkorú bűn elkövetőkre nézve is.
Ezt azonközben mondom, hogy sok és sokféle szenvedésen keresztül mentem. Senkit se utálok azon aljasságokért, amiket ellenem tettek. Legfeljebb átmeneti dühöt érzek olyankor.
És természetesen tanító, segítő kritikával illetem őket.
Sose lesz harmónia, ha folyton bosszús az ember és megtorló.
Sőt akkor se lesz harmónia, ha nem hagy fel evvel teljesen az adott személy.
Teljesen mindegy, hányan töreklednek harmóniára. Kezd el, ha gondolod. Én ezt teszem, és tök más kérdés, hogy mások is teszik-e.
Erre tanítom az embereket, de ha nem teszik, saját maguk alatt vágják e hozzáállásukkal a fát. Mindenki önmagam dönti el, mint tesz.
Viszont tanításra, segítő kritikára rendszeresen szükség van. Önkritikával is bírok, valamint mások hibáit is kritizálom, segítségnyújtásból.
Össze vagyunk kapcsolódva a végtelen mélyben, ébredjetek már fel. Az érzékszerveink illúziót közvetítenek számunkra, bár nehezen megélhető illúziót, többnyire.
Természetesen mindenki egy sajátos személyiség, legalábbis ahogy a gyermek idősödik, egyre inkább az.
De attól még a végtelenben a párhuzamosok összeérnek.
Egy tőről fakad minden és mindenki.
Nem vagyok vallásos, és hívő sem vagyok.
Tudom, amit tudok.
De azt tesztek, amit akartok. Csak annak van következménye, ezt ne feledjétek. És általában nagyon sokára jön a következmény - akár jó szándékból cselekszel, akár rossz szándékból.
Szándékod szerint lesz nagyon sokára következménye, ez az oka,
hogy nem feltűnőek a valódi összefüggések.
A szenvedésnek viszont sokféle oka, eredete lehet. Még mielőtt túláltalánosítja az okait bárki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!