Ha valaki gyilkosokat, erőszaktevőket gyilkolna, az szerintetek jó, vagy rossz embernek számítana?
"de a való életben ez nehezen kivitelezhető"
Egy átlagembernek ügye. De mivan - tegyük fel - ha az illető nyomozó/rendőr vagy hasonló, magyarul a hatóság aktív tagja ő is :D
Szerintem a Dexterbe nem véletlenül tették ezt bele.
Semmi értelme a büntetéseknek. Attól nem válik jobbá a világ, se a gonosz lelke, ha megölöd, sem ha bötneted. Kivéve ha rákényszerül az ember pl önvédelemből, de az nem a büntetés kategóriája, hanem a kényszerhelyzet adta.
Én szimpla börtönbüntetés helyett is inkább olyan elzárást vezetnék be, ha rajtam múlana, ahol szeretetteli légkörben pszichológusok és más szakemberek nevelnék a bűnözőt, és a javulás függvényében fokozatosan egyre tágabb határokat engednék a korábbi bűnelkövetőknek, bár ez a rendszer maga után vonna számos más téren is változtatást a világban, pl hogy a nem bűnöző embereknek is jobb életkörülményeik lehessenek mind pszichésen, mind anyagilag, és ez utóbbiak volnának az előbbre való lépés persze.
(Máskülönben a gyermeknevelésben SEM működik a büntetés mint olyan, legfeljebb rövidtávú erőltetés, idomítás az, de hosszú távon nem működik, ráadásul több a kára a gyermekre nézve a büntetésnek, mint haszna.
NE a gyerekeiteken verjétek le életetek sérelmeit, melyről nem a gyereketek tehet...)
Visszatérve a felnőtt bűnözők esetére:
Egyébként meg javaslom, aki nem látta még a DEATH NOTE című ANIMÉt, nézze végig mind a 37 részt. Érdemes. Erről szól. De ezen felül amúgy is nagyon izgalmas krimi, és az emberi jellemekről szól.
De elsőre NE filmes változatokat, ha lehet, mert azok meg se közelítik a 37 részes eredeti anime sorozat szintjét. (Bár láttam egy 11 részes élőszereplős változatot, az félig-meddig megközelítette a rajzfilm színvonalát.)
Nekem eddig nagyon tetszik :3
5. évadnál járok >.< Szerintem mindenképp less bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!