Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki gyilkosokat, erőszak...

Ha valaki gyilkosokat, erőszaktevőket gyilkolna, az szerintetek jó, vagy rossz embernek számítana?

Figyelt kérdés
2017. jan. 22. 17:38
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
Dexter valóban kvázi pozitív hősként szerepel, de a való életben ez nehezen kivitelezhető, ahogy ő csinálta. Meg ő ugyebár pszichopata. Egyébként megszabadítani a társadalmat gyilkosoktól, erőszaktevőktől nem gondolnám, hogy rossz.
2017. jan. 22. 18:10
 12/37 anonim ***** válasza:

"de a való életben ez nehezen kivitelezhető"

Egy átlagembernek ügye. De mivan - tegyük fel - ha az illető nyomozó/rendőr vagy hasonló, magyarul a hatóság aktív tagja ő is :D

Szerintem a Dexterbe nem véletlenül tették ezt bele.

2017. jan. 22. 18:12
 13/37 anonim ***** válasza:
Mondjuk Dexter nem éppen rendőr - de a rendőrségnél dolgozik mondjuk úgy vagyis több infóhoz fér hozzá mint egy átlagember :D
2017. jan. 22. 18:12
 14/37 anonim ***** válasza:
szerintem jo embernek szamitana, hisz a gyilkos megtobb embert megol ha nem allitsa meg valaki, es az illeto nem jokedvebol allitana meg hanem mert muszaj es ez jo cselekedet lenne hisz masokert teszi ezt nem szorakozasbol vagy mert gonosz, en vallallnam is ezt a melot ha megengednek a hatosagok es nem csuknanak le csak akkor vallallnam.
2017. jan. 22. 18:21
 15/37 anonim ***** válasza:
56%

Semmi értelme a büntetéseknek. Attól nem válik jobbá a világ, se a gonosz lelke, ha megölöd, sem ha bötneted. Kivéve ha rákényszerül az ember pl önvédelemből, de az nem a büntetés kategóriája, hanem a kényszerhelyzet adta.

Én szimpla börtönbüntetés helyett is inkább olyan elzárást vezetnék be, ha rajtam múlana, ahol szeretetteli légkörben pszichológusok és más szakemberek nevelnék a bűnözőt, és a javulás függvényében fokozatosan egyre tágabb határokat engednék a korábbi bűnelkövetőknek, bár ez a rendszer maga után vonna számos más téren is változtatást a világban, pl hogy a nem bűnöző embereknek is jobb életkörülményeik lehessenek mind pszichésen, mind anyagilag, és ez utóbbiak volnának az előbbre való lépés persze.

(Máskülönben a gyermeknevelésben SEM működik a büntetés mint olyan, legfeljebb rövidtávú erőltetés, idomítás az, de hosszú távon nem működik, ráadásul több a kára a gyermekre nézve a büntetésnek, mint haszna.

NE a gyerekeiteken verjétek le életetek sérelmeit, melyről nem a gyereketek tehet...)

Visszatérve a felnőtt bűnözők esetére:

Egyébként meg javaslom, aki nem látta még a DEATH NOTE című ANIMÉt, nézze végig mind a 37 részt. Érdemes. Erről szól. De ezen felül amúgy is nagyon izgalmas krimi, és az emberi jellemekről szól.

De elsőre NE filmes változatokat, ha lehet, mert azok meg se közelítik a 37 részes eredeti anime sorozat szintjét. (Bár láttam egy 11 részes élőszereplős változatot, az félig-meddig megközelítette a rajzfilm színvonalát.)

2017. jan. 22. 18:21
 16/37 anonim ***** válasza:
bötneted -> bünteted
2017. jan. 22. 18:22
 17/37 anonim ***** válasza:
Dexter :3
2017. jan. 22. 19:00
 18/37 A kérdező kommentje:
Úgy látszik meg kell néznem ezt a Dextert is, ha már ennyien megemlítették.
2017. jan. 22. 19:06
 19/37 anonim ***** válasza:
Persze, a történet szerint Dexter direkt azért választotta a szakmáját, hogy a rendőrség közelében legyen, és lebukás nélkül tudja csinálni, amit csinál.
2017. jan. 22. 19:08
 20/37 anonim ***** válasza:

Nekem eddig nagyon tetszik :3

5. évadnál járok >.< Szerintem mindenképp less bele

2017. jan. 22. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!