A hajléktalanok miért nem dolgoznak?
Tudtommal az önkormányzatoknál meg ilyen-olyan szervezeteknél foglalkoztatnák őket.
Szoktam egy hajléktalannak adni ételt, de az egyik barátom azt mondta, hogy a hajléktalanok az esetek 99%-ában nem érdemlik meg, mert alkoholisták vagy drogosok vagy agresszívak voltak a családjukkal... és ha akarnának, dolgozhatnának
Ez igaz? Nem tudom, hogy jót vagy rosszat teszek azzal, ha támogatom azt a hajléktalan férfit..
24: Semmihez nem lehet hozzájutni állandó lakcím nélkül!
A hajléktalanoknak is van állandó lakcíme, ami valamelyik hajléktalanszálló.
Amíg koldulással a többszörösét megkeresik a munkabérnek, addig miért dolgoznának?
A prostik jórészét se kényszeríti senki, nincsen stricijük, egyszerűen ebből jóval több pénzt keresnek, mintha napi 25 órát güriznének biorobot üzemmódban valami futószallag mellett.
Másrészt a csövesek jórésze ki se akar emelkedni a mocsokból, ahova jutott. Neki elég az, ha futja kannásra meg féldecisre, kapadohányra vagy narkóra. Rongyokban jár, buszokon meg aluljárókban alszik, maga alá szarik aztán ott hentereg benne. Melyik munkavállaló alkalmazna ilyen söpredéket?
Aki önhibáján kívül lett hajléktalan, abban megvan a szándék a civilizált életre, aki viszont önhibájából, az magasról szarik rá. Nyáron ellébecol a köztereken, kéreget vagy rabol, ősszel elkövet valami bűncselekményt, és tavaszig bevarrják a sittre, napi háromszori étkezés és meleg, mindez az adófizetők pénzén. Ugyanolyan parazita csökevények, mint a "rejtett erőforrás", a libbant idiótákon kívül senki nem támogatja őket, és persze ők sem a saját pénzükből...
Mert nincs rá okuk. Minek törjék magukat, élősködnek a szociális juttatásokon, a többi ember pénzén, meg koldulnak egy sort a Blahán meg az Örsön, és máris megvan a napi tablettásborra való pénz.
A másik meg: melyik munkáltatónak kéne szerinted egy ápolatlan, görényszagú, állandóan részeg, herpeszes szájú, fogatlan, retkes csöves? Ki az aki ezekre bármiféle munkát rábíz? Mihez értenek ezek? Ordibálás, dajdajozás, erőszakos kéregetés, piálás, aluljáró összefosása aztán abban fetrengés.
Nem véletlen hogy a kormányzat el akarja takarítani ezeket a retkedék férgeket a közterületekről. Mert lassan már mindenütt ott tenyésznek ezek a korcsok.
Én szívem szerint a csatornába zavarnám le őket, amúgyis úgy élnek mint a patkányok, ott végre otthon érezhetik magukat. Aki ki akar törni a hajléktalanságból, az ki is tud. Aki meg nem, azt mi a francnak tartjuk el?
Figyeljetek. TI is tudatlanok vagytok. Figyeljetek a saját szememmel látom, hogy mennyien akarnak nekik segíteni, sőt én is megtettem már. 2020at írunk. Naponta jönnek hozzájuk, hogy lefurdetnek őket, ruhát adnanak nekik, fodrász és Nem! Nekik így jó. Az oké, hogy nem megy el dolgozni, mert lecsuszott, én is lecsuszhattam volna más is joparszor. Az élet nincs ingyen.. Na mindegy legyen úgy ahogy az előttem szólok mondták és sajnáljuk őket, de attól még igenytelenek nem szabadna lenni és ha felajanljak a segítséget akkor azt elkellene fogadni. Nemcsak a pénz, alkohol vagy étel szempontjából. Bocsánat egy nagyon joszandek és segítőkész ember vagyok, de azért túlzásba Ne essünk a sajnalattal
Utoirat: Tisztelet a normális hajléktalanoknak, mert olyan is van csak ők nem a koztereken és a buszmegallokban alkoholizalnak, szemetelnek,
és ők elfogadjak a segítséget.
Kicsit a joszivuseget us atkene gondolni. Ennyi erővel én is lehetnek ilyen igénytelen hajléktalan, mert nincs kedvem semmihez meg a furdeshez sem.
Belehet támadni, de előtte gondolkodjunk már el a dolgokon.
"Az asszony a válásnál kisemmizett és pedig mehettem a hajléktalan szállóra, ha nem akartam az utcán lakni.
Ezt megtudták az előző munkahelyemen, ahol egyetemi végzettséggel dolgoztam, majd mindenki kikezdett, utálkoztak, és úgy pár hónap után közölték, hogy egy ilyen ember, mint én nem illik a csapatlégkörbe."
Ügyvéd nem volt, aki a közösen szerzett ingatlant segített volna felosztani? Ha az asszonyé volt az ingatlan, egyetemi végzettséggel nem volt annyi tartalékod, hogy kivegyél egy szobát a hajléktalanszálló helyett? (vagy pár ismerős, akinél következő fizetésig meghúzhatod magad) Ha ezek után mégis kirúgtak volna, egyetemi végzettséggel ez az egy munkahely volt 100km-es körzetben? (vagy neadjisten nem tudtál volna elmenni egy alacsonyabb végzettséget igénylő munkahelyre közmunka helyett?)
Ez a baj a legtöbb hajléktalan sztorijával, hogy hatalmas lyukak vannak bennük és valahogy mindig más bennük a hibás, ők sosem.
Már régen megválaszoltam ezt a kérdést, de valaki felfrissítette ma.
Én találkoztam olyan hajléktalannal is - olvasni is tudsz a hajléktalanok fajtáiról tanulmányban -, aki barátoknál csövezik, tehát nem alszik az utcán állandóra, egyszerűen csak nem akar egy lakással és minden más adminisztrációval járó kötöttséget. Csak csavarognak barátokkal, kutyával.
De ezt egy régebbi, jobb hajléktalanellátó rendszerben is meg lehetett tenni, az állam már 2000 körül is 350 000 Ft/fő-t kapott havonta egy hajléktalan ellátására, ami ugye kb. hétszerese annak, ami egy lecsúszó háztartás havi teljes költsége volt akkor. Itt egyértelműen az elszegényítés a hatóságok célja, nem a segítés, mert akkor könnyítenének minden háztartáson 50 000 Ft-ot, és meg is van oldva. De akkor nem lehet ellopni a pénzt, amit erre ad pl. az EU.
Van hajléktalan ismerősöm, ő mondja, hogy mérgezik a hajléktalanokat.
Budapesti vagyok és több hullámban "takarítottak el" az utcáról itt élő hajléktalanokat, azt beszélték az emberek, megölték őket...
De jöttek újabbak, az egész Kárpát-medencéből jönnek.
Általánosságban - ahogy a 38-as válasz is érinti - olyan emberek, akik a legkevésbé értik ezt a vadkapitalista világot és nem tudnak benne boldogulni. Lássuk be, ez a legtöbb emberre igaz, csak akik még ingatlanban laknak, még valamennyire ellavíroznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!