A hajléktalanok miért nem dolgoznak?
Tudtommal az önkormányzatoknál meg ilyen-olyan szervezeteknél foglalkoztatnák őket.
Szoktam egy hajléktalannak adni ételt, de az egyik barátom azt mondta, hogy a hajléktalanok az esetek 99%-ában nem érdemlik meg, mert alkoholisták vagy drogosok vagy agresszívak voltak a családjukkal... és ha akarnának, dolgozhatnának
Ez igaz? Nem tudom, hogy jót vagy rosszat teszek azzal, ha támogatom azt a hajléktalan férfit..
A te álláspontodat még értem
de a barátod elég tudatlan és érzéketlen már nem azért
nekem is volt ilyen ismerősöm -az a baj hogy fogalmuk sincs milyen hajléktalannak lenni
minden társadalomban így megy ez: az emberek jelentős része mindig is lenézi az alatta állókat (vagy csak simán
átnéznek rajta, nem foglalkoznak vele: "nem az én dolgom
majd más ad neki" mondják.)
az meg a másik hogy sok ember igazságtalanul kerül az utcára azáltal hogy valami szemét bank tönkretette. Amióta
a világon vagyok az én szüleimet is szivatják, és nem lehet mit tenni ellene: igenis baj van a rendszerrel és senki nem mozdítja a kisujját sem: és jó pénzért bárkit hajlandóak tönkretenni. Egy életre adósuk maradsz, mert sose tudod törleszteni, ez a trükk az egészben.
-de nem akarok más nevében is beszélni, most csak a saját családom helyzetéből indultam ki
támogatással nem teszel rosszat: ha egy nyamvadt 100 forintot adsz neki néha néha, máris tud venni vagy 6 zsömlét magának. Vagy ha minden arra elhaladó legalább 10 forintot adna...
lehet ujjal mutogatni másokra, és lehet arra hivatkozni hogy szegény vagyok én is....ha van valaki aki nálunk sokkal rosszabb helyzetben van, és épp van nálunk pénz, 1-2 esetbe nem halunk bele. Én mindig adok ha épp van nálam (volt hogy 300-at is, mégcsak nem is 10 forintot)
remélem nem váltottam ki senki ellenszenvét, ez az én álláspontom: és nyílván nem arra utaltam hogy nincsenek
erőszakos, alkoholista hajléktalanok...
de az ő dolguk hogy kajára vagy piára költenek inkább, a
mi részünkről az a fő hogy megtegyük azt a minimumot amire
képesek vagyunk (ismét visszatérnék a példára: 100 forint = 6 zsemle)
remélem mégegyszer hogy senkinél nem vertem ki a biztosítékot, nehogy nekem magára vegye bárki...főleg ne a
kérdező, mert nem neki szól
A barátodról inkább nem írom le a véleményem.Finoman annyit, hogy nagyon csőlátású lehet.
1.Ma már nem jut mindenkinek alanyi jogon munka, még akkor sem, ha nagyon akar dolgozni.
2.Ha valaki elveszíti a munkahelyét (annak ellenére, hogy akar dolgozni).Felhalmozódnak jövedelem nélkül a tartozások és egy idő után könnyen az utcán találja magát, új munkahelyet ugyanis nem könnyű találni.
Így már kész is a hajléktalanság.Nem is kell hozzá munkakerülőnek, agresszívnak, vagy alkoholistának lenni.
Ha a barátod még csak 10 éves, akkor esetleg még megbocsájtható, hogy ennyire nincs képben magyarország aktuális helyzetével, ami helyzet felháborító és szégyenletes.Méltatlan és gyalázatos, hogy sok öreg, életét ledolgozott, tanult ember, vagy gyerek, ott tengődik kint az utcán! És akik tehetnének az érdekükben, azok nem törődnek ezzel.A 70-es évektől a 90-es évekig én egyetlen csövest hajléktalant sem láttam az utcákon.Akárhogy is átkozták azt a rendszert.Nem volt nagy a jólét akkor sem, de a keresetből meg lehetett élni.El sem lehetett képzelni, hogy valaki tényleg önhibájából utcára kerül.Aki dolgozott, az ki is tudta fizetni a megélhetést.Ma ez már nem így van!!!!!
Aki nem akar, ne adjon nekik, szíve joga, de ő is kerülhet még ilyen helyzetbe, majd akkor okoskodjon!
Aki meg ad, az jó szívvel adja, ne pedig kíváncsiságból, hogy kileshesse, mire költi az a szerencsétlen.Én ha adok egy kétszázast, nem érdekel, mire költi, ha piát vesz, hát azt vesz, valószínű, neki már csak ennyi öröm jut , hát örüljön kicsit.
"Suli után, amikor különórára megyek, mindig ott kukázik a magántanárom háza közelébe"
Nem is számítottam rá, hogy ezt a kérdést egy felnőtt, komoly ember tette fel, és milyen igazam lett!
Kispajtás, majd akkor ítélj meg másokat, amikor te is eltartod magadat, mert anyuci szoknyája mögül könnyű ám véleményt mondani bárkiről!
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kedves 15-ös válszoló: sajnos nem tudtam másként megfogalmazni azt, hogy a kukában keresett élelmet magának, miközben én arra mentem. És igen, gyerek vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!