Miért írják sokan, hogy az amerikaiak butábbak, mint mi?
Mert nem értenek hozzá. Nézik azokat a videókat, ahol leszólítanak egy átlagos amerikait, aki hülyeséget beszél, és a vágással való ügyeskedés miatt el is hiszik, hogy ott mindenki buta.
Az amerikai felsőoktatás magas színvonalú, gyakorlatias tudást ad, és az oktatási rendszer is sokkal jobban kidolgozott, mint itt.
Egy átlagos sima hétköznapi munkás ember se ott se itt nem tud túl sok mindent. Nem is feltétlen kell neki, ha nincs rá saját igénye.
Itthon nagyon a lexikális és elméleti tudásra mennek rá, az általános ismeretekre, felsőoktatásban is egyes karokat kivéve szánalmasan kevés a gyakorlati ismeretanyag átadása, amerikában meg már általános iskolától kezdve barkácsolnak a gyerekek meg ilyenek.
Mi technika órán tankönyvet olvastunk :D
De elég Nyugat-Európába menni, az ottani felsőoktatás is jóval magasabb színvonalú, mint az itthoni.
A magyaroknal mindenki butabb
Ennel inteligensebb okosabb nemzet nincs is a vilagon.
A millioszor hallott indoklasa ennek az hogy mindent a magyraok talatak fel, es minden magyar nobel dijas.
Yup, igy van ez kerem
#5-ös jól mondja.
Ott az ÉLETre készítenek fel,nem ilyen f..szságokra mint itthon,pl magyar irodalom aminek kb annyi értelme van mint halnak a szatyorban ilyen formában.
Közben a magyarnak fingja sincsen egy CV-ről,egy munkaszerződésről,fingja sincs mi az a célkitűzés,mi az adóoptimalizálás,hogyan lehet sikeres,hogyan építsen sikeres céget.
Ellenben tudja a sok lúzer csicska költő életét aki szerelmes volt Júliskába de júliskának nem kellett ezért írt egy verset,hogy nélküle de szar az élet,jaj Júliska szeretlek miért nem vagy az enyém,SZÁNALMAS.
Ez aztán marha fontos az életben,huhaaaa,most mi lesz hogy ezeket nem tudják én sem tudok.
Tudom buta vagyok én is.
Azonban jobbnál jobb állásokat kaphatok meg,megtanultam az emberekkel tárgyalni,tudom a testbeszédet,angolul tudok tárgyalni,folyamatosan keresnek jobbnál jobb melókkal,csajozás is megy mert megtanultam,simán megmondom a sok árú amit vettünk mennyibe fog kerülni ránézésre.
Igen fingom sincs Petőfiről,József Attiláról,meg a Pákozdi csatáról sem.
Napoleon Hill - Teljes Gondolkodj és gazdagodj: ,,A tudás a hatalom lehetősége,csak az lesz sikeres aki a tudást tudja használni és rendszerezni."
Kérdezem én mit tesz az életemhez hozzá,hogy ismerném Vörösmartyt,mennyivel lesz több a fizetésem?
Veszek-e belőle egy S55 AMG-s Mercit,lesz-e fullos 10/10-s nőm egy hatalmas teraszos penthouse kecóm?
Amerikában az életre készítenek fel,csak nézzél szét egy diplomás ott milyen életszínvonalon él?
30 évesen már házat és akár egy sportkocsit is tud venni.
Itthon mit érsz az alapműveltségeddel?
Elmehetsz gyárba 120 nettóért,bérelhetsz egy lyukat,eheted az akciós sz_r kaját,dughatod a ronda nőket,talán vehetsz egy 20-n éves kocsit,ami széthullik.
Hmmmm ez igen.Kenhetjük a hajunkra az alapműveltséget.
Közben meg nem tanulunk:
-Hogyan kell tárgyalni
-Hogyan győzzünk és befolyásuljunk embereket
-Hogyan építsünk céget
-Hogyan találjunk befektetőket
-Érzelmi Intelligencia
-Asszertív kommunikáció
-Adózás
-Matematikai logika
-Probléma megoldás lépései
-Hogyan legyünk jó vezetők
-Célkitűzés
-Hogyan legyünk sikeresek
Érdekes a nagy alapműveltségben egyik legnagyobb nyelvi analfabéták országa vagyunk,lehet nem tudom a törit,meg a földrajzot,de pikpak levezénylek angolul egy meetinget és egy interjút is,bértárgyalást azzal a bérrel amit elvárok.
Egyedül aminek értelme lenne a suliban azok:MATEK,NYELVEK,INFORMATIKA.
Mert ezekre épül a világ,nem Petőfire meg a sok ruppotlan senkiházira.
A magyar oktatás iszonyat le van maradva talán most egyetemi Msc szakok kezdenek gyakorlatiasodni pl BME villamosmérnöki MSc,már látok reményt.
De alapjába véve azon érdemes elgondolkodni,hogy egy pályakezdő miért nem kell sehova?Mert nincsen gyakorlati tudása,tapasztalata.
Nem hiába az MIT a világ top3 egyeteme között van.
Amúgy arról ismerkszik meg az oktatás színvonala,nézzetek szét Pesten milyen az életszínvonal,aztán nézzetek szét Nyugat Európában,Amerikában,Dubaiban is.
Itthon katasztrófa,Svájcban konkrétan minden sarkon egy Audi,Bömös megy el.
Ismereteink szerint 196 orszag van a vilagon. Te ebbol hanyat tudsz felsorolni, amit egy vakterkepen be is tudsz jelolni?
Azzal kapalozni, hogy az amcsik nem tudjak hol van Mo. butasag. Raadasul akik ezt allitjak valoszinu, hogy sosem jartak itt.
13 eve elek az USAban. Teny, hogy rengeteg amcsival talalkoztam, aki meg csak nem is hallott az orszagunkrol, nemhogy tudta volna, hogy hol van, viszont ugyanannyian vannak azok, akik viszont - mikor meghallottak honnan jottem - rogton ravagtak ilyeneket, hogy gulyas, Bartok, Budapest, Balaton, de meg Liszt neve is elhangzott, bar azt addig nem ismertem fel a furcsa kiejtesukbol, amig nem mondtak, hogy "Frank, the pianist".
Eletre keszitik fel oket? Ezzel sem ertek egyet.
Vegletes a tudasa az atlag amerikainak. A fonokom jogi es uzleti szakember. Olyan zseni, hogy havi 20-25ezer dollarokat elker egy-egy klienstol a munkajaert, pedig egesz nap csak ul az irodaban es telefonal. Amikor vesz egy uj autot, akkor viszont en rakom fel a kocsijara a rendszamtablat, mert meg eleteben nem fogott a kezeben csavarhuzot. Engem ker meg, hogy nezzem meg a kocsin a gumi mennyire van elkopva es mikor kell ujat venni, mert nem ert hozza. Ezt meg idos anyukam is meg tudja mondani ranezesre...
Amikor magyarazom a fonoknek, hogy ha foldrenges lesz, akkor otthon a hazaban azonnal zarja el a gazcsapot, mert ha a rengest meg is usszak, elkepzelheto h gazszivargas lesz es az robbanasveszelyes, akkor kijelentette nagy boci szemekkel hogy o meg eleteben nem latott gazcsapot es hol keresse? Ezek csak szemlelteto peldak, es hogy ne huzzam az idot, nem irok tobbet, de nemcsak a fonokkel, mas amerikaiakkal is van rengeteg peldam, ami azt igazolja, hogy amig az o tudasuk bizonyos szakokra van kihegyezve, addig egy talpraesett magyar sokkal tobb mindent meg tud csinalni.
Megtanulnak penzzel banni? Aha, szerintem nincs meg egy ilyen orszag, ahol a lakossag ennyire a hitelre tamaszkodik, mint itt. Nehany kiveteltol eltekintve, MINDENKINEK van tobb ezer, neha tobb tizezer hitelje. Nemcsak haz meg kocsi, de telefon, fogorvos, teve, huto, szamitogep, akarmi. Nagyon ritka az olyan jenki, aki nem hitelkartyabol el. Es akik abbol elnek nagyon nagyon keves kozuluk az, aki a kartyat ho vegen vissza is fizeti mind. Persze, ez a bankoknak nagyon jo moka, de nem neveznem "hogyan banjunk a penzzel jol" tanitasnak!
Sunshinedoll nem tudom te hol jartal iskolaba (es mikor), de mi technika oran lombfureszeztunk meg kapcsolasi tablat epitettunk, fizika oran meg aerosolos parfumot fujtunk ongyujto langjara...Ez a gyakorlati tudas szerintem tobbet er mint az, hogy meg tudjam magyarazni, hogy mit jelent a P = U x I.
De abban abszolut egyetertek veletek, hogy attol hogy tudom mikor volt a Mohacsi vesz, azzal nem leszek "okosabb" es fozni sem fogok tudni jobban...
30 évesen már házat és akár egy sportkocsit is tud venni - ez egyaltalan nem fugg ossze azzal, hogy az amerikai okosabb lenne a magyarnal.
Ha nem vetted volna eszre, az amerikai eletszinvonal SOKKAL messzebb jar a magyartol. A fizetesek szintje a megelhetes szintjehez kepest magasabban van, mint otthon. Hogy jon ide egy 100ezer dollaros AMG. Mirol beszelsz? Az AMG-t itt is csak a gazdagok engedhetik meg maguknak, akikbol persze SOKKAL tobb van itt, mint Europaban, ezert ugy tunhet, hogy itt mindenki azzal jar, de ettol nem lesz az illeto a gyakorlatban okosabb. Nem fog tudni egy dugulast elharitani a konyhaban, nem fogja tudni hol a doboz, ha a mikro leveri a biztositekot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!