Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem számíthat egy nő a...

Miért nem számíthat egy nő a pasikra, amikor igazán szüksége lenne rájuk?

Figyelt kérdés

Nemrég történt meg velem az eset, részben szeretném kiönteni a lelkem, és részben válaszokat szeretnék kapni, de lehet, ez lehetetlen.

Karácsonyi bevásárláskor történt, egy nagyobb bevásárló központ parkolójában. Végeztem a bevásárlással, bepakolok az autómba. Beszállok, indulni szeretnék. Elfordítom a kocsit, nem indul. Gondoltam, biztosan csak a hideg miatt. Megpróbálom még néhányszor, de nem indul be. Közben persze járókelők haladnak el körülöttem. Nem tudtam, mitévő legyek, sietnem is kellett volna, illetve nem igazán értek hozzá.

Gondoltam biztosan csak idő kérdése, ezért tovább próbálkoztam beindítani, de azért eléggé aggódtam. Közben látom az előttem elhaladó járókelőket. Legtöbben sietnek a dolgukra. Néhányan, túlnyomó részben pasik, rám néznek, elmosolyodnak. Köszi, nagyon jól esik, gondoltam magamban. Volt egy harmincas úriember, nem nevezhetem másként, aki legalább háromszor elment előttem, mindig felém nézett, majd kicsit odébb megállt és figyelt. Köszi, tényleg, annyira kedves... Gondoltam, kiszállok és felnyitom a motorház tetőt, esetleg nem "egyértelmű", hogy igen, nőből vagyok, és segítségre lenne szükségem. Tébláboltam ott vagy öt percig, senki sem ajánlotta fel a segítséget, ha én próbáltam megkérni férfit (gondolom, többet értenek hozzá, mint a nők), csak tovább mentek. A távolról figyelő úriemberhez is oda mentem, megkérdeztem, esetleg tudna-e segíteni. Azt mondta, ne haragudjak, de nagyon sietnie kell. Pedig már percek óta ott álldogált...

Ennyire lenézőek lennének a pasik, ha egy nő nem ért a kocsijához? És segítséget kér?!?

Közben tovább próbálkoztam, sikertelenül. Meglepetésemre, egy hölgy (!) jött oda, megkérdezte, hogy esetleg tudna-e segíteni. Persze ő sem tudott segíteni, viszont meg kell mondjam, igen, jól esett, hogy volt valaki, aki vette a fáradtságot és oda jött segíteni. Még akkor is, ha nem tudott, de a szándék megvolt! A pasiknak ez miért olyan nehéz?

Picit hosszabbra sikerült, bocsánat érte, és köszönöm, aki elolvassa!

2017. jan. 3. 20:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Kövér-e vagy?
2017. jan. 3. 22:25
 22/25 anonim ***** válasza:

Ennek az égvilágon semmi köze a "csajozáshoz".

Bár az tény, hogy manapság 90%-ban a "Szia segíthetek?" kérdésre "Bocsi barátom van" a válasz...

Szimplán bármilyen meglepő, az emberek többsége nem ért az autókhoz. Hiába ez a sztereotípiákkal vastagon átitatott kérdés, attól még nem értenek hozzá. Ma már nem a zsigulik korszakát éljük, az autó is olyan mint bármelyik másik technikai eszköz, vannak rá szakszervizek, hozzáértők.

Attól hogy te állsz és toporogsz, senki nem fog odamenni, senki nem gondolatolvasó, ahogy írták. Én férfiként azt gondolnám azért toporogsz mert a szerelőt, vagy egy ismerőst vársz aki elvisz/elvontat.

2017. jan. 3. 22:27
 23/25 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem értem ezt a férfiaknak kell érteni a kocsihoz nőknek nem dolgot.

Szerintem akinek autója van, annak mindenkinek értenie kellene bizonyos fokig a sajátjához. Legalábbis olyan szinten, hogy alapvető hibákat megoldjon. Ebből kifolyólag ha magad nem tudod megcsinálni, akkor valószínűleg más is pont ugyanannyira ért hozzá, és ilyenkor kell szerelőt hívni.

2017. jan. 3. 22:29
 24/25 anonim ***** válasza:
0%

#19 vagyok

#20 de igen, nagyon is...

2017. jan. 3. 22:31
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Te miből gondolod, hogy a férfiak értenek a kocsikhoz? Szerinted már tart ott az evolúció, hogy beépült az ösztöneinkbe a belsőégésű motor javítása? Elárulom neked, hogy a férfiak kb 1%-a tudott volna akármit csinálni a kocsiddal. Ha minden pasi értene a kocsikhoz, akkor nem lenne munkám, mert mindenki otthon javítaná magának, nem a szerelőnek fizetne érte.

De valamennyire igazad van. Tudtak volna segíteni. Ma már a legtöbb embernek van net a telefonján, úgyhogy kereshettek volna neked egy autómentőt...

2017. jan. 4. 06:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!