Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem számíthat egy nő a...

Miért nem számíthat egy nő a pasikra, amikor igazán szüksége lenne rájuk?

Figyelt kérdés

Nemrég történt meg velem az eset, részben szeretném kiönteni a lelkem, és részben válaszokat szeretnék kapni, de lehet, ez lehetetlen.

Karácsonyi bevásárláskor történt, egy nagyobb bevásárló központ parkolójában. Végeztem a bevásárlással, bepakolok az autómba. Beszállok, indulni szeretnék. Elfordítom a kocsit, nem indul. Gondoltam, biztosan csak a hideg miatt. Megpróbálom még néhányszor, de nem indul be. Közben persze járókelők haladnak el körülöttem. Nem tudtam, mitévő legyek, sietnem is kellett volna, illetve nem igazán értek hozzá.

Gondoltam biztosan csak idő kérdése, ezért tovább próbálkoztam beindítani, de azért eléggé aggódtam. Közben látom az előttem elhaladó járókelőket. Legtöbben sietnek a dolgukra. Néhányan, túlnyomó részben pasik, rám néznek, elmosolyodnak. Köszi, nagyon jól esik, gondoltam magamban. Volt egy harmincas úriember, nem nevezhetem másként, aki legalább háromszor elment előttem, mindig felém nézett, majd kicsit odébb megállt és figyelt. Köszi, tényleg, annyira kedves... Gondoltam, kiszállok és felnyitom a motorház tetőt, esetleg nem "egyértelmű", hogy igen, nőből vagyok, és segítségre lenne szükségem. Tébláboltam ott vagy öt percig, senki sem ajánlotta fel a segítséget, ha én próbáltam megkérni férfit (gondolom, többet értenek hozzá, mint a nők), csak tovább mentek. A távolról figyelő úriemberhez is oda mentem, megkérdeztem, esetleg tudna-e segíteni. Azt mondta, ne haragudjak, de nagyon sietnie kell. Pedig már percek óta ott álldogált...

Ennyire lenézőek lennének a pasik, ha egy nő nem ért a kocsijához? És segítséget kér?!?

Közben tovább próbálkoztam, sikertelenül. Meglepetésemre, egy hölgy (!) jött oda, megkérdezte, hogy esetleg tudna-e segíteni. Persze ő sem tudott segíteni, viszont meg kell mondjam, igen, jól esett, hogy volt valaki, aki vette a fáradtságot és oda jött segíteni. Még akkor is, ha nem tudott, de a szándék megvolt! A pasiknak ez miért olyan nehéz?

Picit hosszabbra sikerült, bocsánat érte, és köszönöm, aki elolvassa!

2017. jan. 3. 20:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
69%

Talán mert csak tébláboltál segítségkérés helyett?

Nem vagyunk gondolatolvasók, ha kell valami, szólj!

2017. jan. 3. 20:40
 2/25 A kérdező kommentje:
Én kértem segítséget, megállítottam több pasit is, aki arra járt, és mindenki csak lepattintott, mondván, nem ért hozzá, nagyon siet.
2017. jan. 3. 20:47
 3/25 anonim ***** válasza:
84%
Miből gondolod,hogy az ott jelen levő férfiak értettek hozzá? Csak mert elárulom,a férfiak kisebbik része képes csak autót szerelni.
2017. jan. 3. 20:48
 4/25 anonim ***** válasza:
78%
És mitől olyan hihetetlen, hogy nem értek rá?
2017. jan. 3. 20:50
 5/25 anonim ***** válasza:
92%

Nemértem egyrészt, miért gondolod, hogy minden pasi aki elsétált előtted szándékosan volt flegma és direkt nem segített pedig biztos mind autószerelő volt.

Másrészt azt sem értem miért kellene akárkinek is segítenie egy vadidegennek, a "Tébláboltam ott vagy öt percig, senki sem ajánlotta fel a segítséget" rész alapján pedig te ezt szeretnéd.

Adjuk hozzá, hogy egy autó előtt elsétálni 5-10 másodpec, ennyi idő alatt mondjuk indítasz 3x, ebben a hidegben mindenkinek az jön le, hogy első 2re em ment még ha ötödjére indul is, van ilyen..

Van szervíz, autómentő vagy ha ez nem tetszik akkor elsőkörben ismerősök, család, rokon, párod, tőlük el lehet várni.

Nem fair felróni bárkinek is, hogy nem ért ahhoz, amire épp szükséged van és nem segít benne neked jó szamaritánius módjára akár féfi, akár nő.

Azzal a szédelgő pasival nem tudom mi lehett lehet tetszettél neki, de töketlen volt, vagy valami perverz volt de szintén töketlen bármihez is. Eseteleg várt valakit és te voltál az egyetlen érdekes a közelben, amin el lehetett merengni, aztán mikor leszólítottad közölte, hogy nem miattad van ott, nem ér erre rá és gondolom érteni sem ért hozzá..

2017. jan. 3. 20:50
 6/25 anonim ***** válasza:
77%
Amúgy meg tényleg létezik az a jelenség,hogy a lerobbanó női sofőrnek segítenek a férfiak,csak most te rossz helyen voltál,rossz időben és ezért vagy ennyire pipa a férfi nemre.Mert nem tudtad a női kiváltságodat érvényesíteni.Van ilyen is,éld tovább az életed,mint ha mi sem történt volna.
2017. jan. 3. 20:52
 7/25 A kérdező kommentje:

Kedves dolus directus!

Igen, lehetséges, hogy önző vagyok, azt hittem, a mai világban, főleg karácsony előtt, azért az emberek jobban oda figyelnek a másikra.

Én úgy fogalmaznék, csalódott vagyok, de semmiképp sem szerettem volna bárkit megbántani azzal amit leírtam. Egyszerűen csak rossz az a számomra, hogy nagyon sokszor és sok formában megkapom azt, hogy nőként nem értek a vezetéshez, a kocsikhoz, ami azért eléggé rosszul tud esni. Nem tartom magam profi sofőrnek, és tisztában vagyok vele, hogy vannak hibáim. De akkor hasonló esetben miért nem jelentkezik az okoskodás ellentétje, amikor segíthetne, aki ért hozzá (általánosítás nélkül).

2017. jan. 3. 21:02
 8/25 anonim válasza:
72%
A mai világban ilyenek az emberek. Nem szabad már abban hinned, hogy segiteni fog neked valaki. Egyedül kell megoldanod. A legtöbb ember idegennek lát, es fejben azt gondolja, hogy ezt megszivtad. De nem segítenek. Miert is segitenének? Nem is ismernek.
2017. jan. 3. 21:02
 9/25 anonim ***** válasza:
74%
Hagyjátok! Az ilyennek semmi se jó. Ha rögtön 10-en rohantak volna oda akkor azért problémázna hogy őt miért nézi mindenki hülyének. Ezek így vezetik le a frusztrációt és a feszültséget. Rá kell hagyni.
2017. jan. 3. 21:05
 10/25 anonim ***** válasza:
58%
Egy újabb veszekedés-generáló trollkérdés, valószínűleg egy 14 éves srác írta...
2017. jan. 3. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!