Miért nem számíthat egy nő a pasikra, amikor igazán szüksége lenne rájuk?
Nemrég történt meg velem az eset, részben szeretném kiönteni a lelkem, és részben válaszokat szeretnék kapni, de lehet, ez lehetetlen.
Karácsonyi bevásárláskor történt, egy nagyobb bevásárló központ parkolójában. Végeztem a bevásárlással, bepakolok az autómba. Beszállok, indulni szeretnék. Elfordítom a kocsit, nem indul. Gondoltam, biztosan csak a hideg miatt. Megpróbálom még néhányszor, de nem indul be. Közben persze járókelők haladnak el körülöttem. Nem tudtam, mitévő legyek, sietnem is kellett volna, illetve nem igazán értek hozzá.
Gondoltam biztosan csak idő kérdése, ezért tovább próbálkoztam beindítani, de azért eléggé aggódtam. Közben látom az előttem elhaladó járókelőket. Legtöbben sietnek a dolgukra. Néhányan, túlnyomó részben pasik, rám néznek, elmosolyodnak. Köszi, nagyon jól esik, gondoltam magamban. Volt egy harmincas úriember, nem nevezhetem másként, aki legalább háromszor elment előttem, mindig felém nézett, majd kicsit odébb megállt és figyelt. Köszi, tényleg, annyira kedves... Gondoltam, kiszállok és felnyitom a motorház tetőt, esetleg nem "egyértelmű", hogy igen, nőből vagyok, és segítségre lenne szükségem. Tébláboltam ott vagy öt percig, senki sem ajánlotta fel a segítséget, ha én próbáltam megkérni férfit (gondolom, többet értenek hozzá, mint a nők), csak tovább mentek. A távolról figyelő úriemberhez is oda mentem, megkérdeztem, esetleg tudna-e segíteni. Azt mondta, ne haragudjak, de nagyon sietnie kell. Pedig már percek óta ott álldogált...
Ennyire lenézőek lennének a pasik, ha egy nő nem ért a kocsijához? És segítséget kér?!?
Közben tovább próbálkoztam, sikertelenül. Meglepetésemre, egy hölgy (!) jött oda, megkérdezte, hogy esetleg tudna-e segíteni. Persze ő sem tudott segíteni, viszont meg kell mondjam, igen, jól esett, hogy volt valaki, aki vette a fáradtságot és oda jött segíteni. Még akkor is, ha nem tudott, de a szándék megvolt! A pasiknak ez miért olyan nehéz?
Picit hosszabbra sikerült, bocsánat érte, és köszönöm, aki elolvassa!
Ne vetítsd már ki a problémád kifejezetten a férfiakra, ezt így egyszerűen szar olvasni. Ne gondold, hogy a Földön bármelyik férfi (vagy egyáltalán ember) arra született, hogy alkalomadtán ott legyen készen állva, megfelelő kompetenciával, empátiával, szabadidővel, és a rendelkezésedre álljon, ha neked "igazán" szükséged van rá. És lássuk be, ez még csak nem is róható fel senkinek. Sajnos a huszadik senki vagy, velem és mindenki mással együtt egy idegen számára. Az idegenre nézve persze pozitív, ha jóindulatából fakadóan segít, de nem negatív, ha mégse. Köze hozzád és a nyűgödhöz semmi. Hol az emberség? Hát sehol :)
A probléma forrása az autód volt és a hozzáértésed hiánya. Megoldása nem a férfiak (vagy úgy általában az emberek) fikázása, hanem a tanulás.
Vagy! Korszakalkotó találmány egy autómentő cég szolgáltatása.
Most biztos le leszek pontozva!
Karàcsony előtt menj taxival bevàsàrolni!
Ha annyi mindent vàsàrolsz akkor teher taxival
(Gonosz 😂)
Hát én, amikor tűsarkúban majdnem elestem, a media markt ban, egy pillanat alatt 3 férfi ugrott oda ha fel kellene segíteni :D de az egész szakaszon csupa bűbájfigyelmességet kaptam :D én voltam
az egyetlen, aki viccesre próbálta venni
Nincs a pasikkal semmi baj, valszeg tényleg csak nem akartak beégni hogy nem értenek hozzá
Hozzám mindig odajönnek ilyen esetben, pedig szemmel láthatóan nem vagyok teszetosza ezekben a helyzetekben. A megoldást szerintem az irodai dresszkód ceruzaszoknyára vonatkozó részében keresd, amit a pokolba kívánok.
Csak egy kérdés: miért nem mentél oda a "figyelő" úriemberhez, hogy legyen szíves segíteni? Mert megsúgom, senkinek nem KÖTELESSÉGE segíteni, se férfinek, se nőnek, ez nem közúti baleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!