Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért tartják egyesek negatív...

Miért tartják egyesek negatív embereknek a Puzsér féléket?

Figyelt kérdés

Léteznek megosztó személyiségek, ilyen a Puzsér Róbert is.

Abban szerintem mindenki egyetért, hogy határozott ember, és nagy vehemenciával, kissé nyersen kritizálja a képmutatás, az erkölcstelenség, illetve az igénytelenség minden formáját, miközben saját magával szemben is rendkívül kritikus.

Egyesek szerint negatív hozzáállása van, és a véleményével csak lehúzza az ember hangulatát.

Tényleg negatív lenne a Puzsér? Ki mit gondol?

Másképp fogalmazva: azt, amit a Puzsér képvisel, miért tekintik egyesek negatív hozzáállásnak?

2016. dec. 26. 14:46
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Bármit lehet árnyalni. A legnagyobb bűnt is lehet szentesíteni, ahogy a legönzetlenebb tettet is lehet démonizálni.

A kérdés az, hogy milyen mércével mérsz. Az egyetemes erkölcs mércéjével, vagy a szükség mércéjével. Ez világnézeti kérdés.

Puzsér nyilván az elsőt preferálja. A bűn az bűn, bárhogy is magyarázod. Mert magyarázni bármit lehet, és bármilyen magyarázatot meg lehet érteni, el is lehet fogadni. De attól a bűn bűn marad.

Nem vagyok keresztény hívő (vallásos sem vagyok), de gondolom ezért találta ki a kereszténység a gyónás intézményét. Rendben van, hibáztál, bűnt követtél el, de legalább valld meg a bűnödet, és ezzel tudatosítsd magadban, hogy rosszat tettél.

2017. jan. 4. 11:41
 22/30 anonim ***** válasza:
Viszont nem bűnről volt szó. Pont ez az, amit magyarázok: ha van egyetemes bűn, akkor minek beszélni róla? Tudjuk hogy van, de minden egyes témához elismételni? Mi szükség van erre? Semmi az égadta világon.
2017. jan. 4. 18:24
 23/30 A kérdező kommentje:

Azért kell beszélni róla, mert az ember könnyen elfelejti, hogy mi a helyes és mi a helytelen. És nagyon nem mindegy, hogy tudatosan követsz el valami aljasságot, ergó felelősséget vállalsz érte, vagy korlátok nélkül rombolsz, pusztítasz, mert elhiszed, hogy neked minden jár, és ezért bármit megtehetsz.

Puzsér az egészen apró, hétköznapi dolgokban is meglátja a romlottságot, amely dolgok felett sokan már teljesen elsiklanak, mert természetesnek veszik őket. Szerintem nagyon jól csinálja.

De értem én, hogy sok ember inkább a kényelmes hazugságot választja a fájdalmasabb igazság helyett, ezért húzzák le "negatív" és egyéb jelzőkkel Puzsért meg a hozzá hasonlókat.

2017. jan. 5. 10:22
 24/30 anonim ***** válasza:
Elbeszélünk egymás mellett. Te nem figyelsz arra, amit mondok. Senki nem kételkedik, hogy létezik a romlottság. A baj az, hogy a romlottságnak van vagy 500 árnyalata. Nem pusztán fekete-fehér. Ha elhisszük azt az egyszerű hazugságot, hogy fekete és fehér, akkor olyannyira vulgarizálódik ez a gondolat, hogy már hidegen fog minket hagyni. Puzsérral is ez a probléma.
2017. jan. 5. 12:35
 25/30 A kérdező kommentje:
Nem beszélünk el egymás mellett. Értem, amit mondasz. És igazad is van, a romlottságnak sok árnyalata van. De beszélni minden aljasságról kell, mert a kis aljasság is károkat okoz. A törvény sem mond olyat, hogy mivel a tömeggyilkosság életfogytiglant ér, ezért az autótolvajokat mentsük fel nyugodtan. Mindent a maga helyén kell kezelni, ez jogos (de kezelni kell).
2017. jan. 6. 13:51
 26/30 anonim ***** válasza:
Nos, azt hiszem akkor megtaláltuk a legkisebb közös többszöröst :)
2017. jan. 6. 20:53
 27/30 A kérdező kommentje:
Igen, úgy látszik. :)
2017. jan. 7. 22:23
 28/30 anonim ***** válasza:

"És igen, kritikus magával szemben, ha jobban figyeled a véleményeit és gondolatmeneteit. A stílusa már egy más kérdés, de azt be is ismerte, hogy szándékosan kommunikál így. Eleinte engem is zavart, de meg lehet szokni, a lényeg úgyis a tartalom."

Úgy bírom, hogy ha valaki beismeri, hogy valamit tudatosan csinál, akkor az onnantól már okénak számít. Amikor gimisek voltunk, akkor volt egy osztálytársam, aki állandóan azzal jött, hogy "ha tudom magamról, hogy bunkó vagyok,akkor nem is vagyok bunkó". Ettől még senki nem akart beszélni vele.

2019. máj. 19. 11:23
 29/30 anonim ***** válasza:

"Vannak dolgok, amikhez nem ért, és ezt ő be is vallja. Például valamelyik beszélgetésében elmondta, hogy a pénzügyi rendszer működését nem látja át kellő mértékben, így azt nem is akarja technikai értelemben kritizálni. Erkölcsöt kritizál, és az nem ugyanaz."

Ennél sokkal többhöz nem ért. Zene, filmek, művészetek.

2019. máj. 19. 11:24
 30/30 anonim ***** válasza:
2019. máj. 19. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!