Házasság=gyerekvállalás, te is így gondolod?
Figyelt kérdés
8 éve vagyok házas, nincs gyerekünk. Már az esküvőn is mindenki azt mondogatta, hogy várják a kicsi érkezését, azóta persze folyton kérdezgetik, hogy mikor jön már? meg ilyen lesajnálóan kérdezik, hogy már lemondtunk róla? Nem értem, ha összeházasodik két ember, miért kötelező gyereket vállalni, illetve miért kell ezt egyáltalán a házassághoz kötni? Gyerek nélkül mi nem fejezhetjük ki azt, hogy összetartozunk? Most akkor váljunk el vagy mi lenne a megfelelő magatartás? Tudom, ne foglalkozzak velük, ezt próbálom is, de baromi idegesítő...2016. dec. 24. 09:27
11/15 anonim válasza:
A házasságnak meg a gyerekvállalásnak semmi köze egymáshoz. Gyerekvállalás nélkül is lehet házasodni. És házasságon kívülre is lehet gyereket szülni. Aki azt hiszi, hogy a kettő elválaszthatatlan, az egy barom, és nem kell a véleményével foglalkozni.
30/N
12/15 A kérdező kommentje:
Hatos! Nem olvastunk ilyet, és nekünk sem olvasták fel. Milyen szentséget vettünk fel? Én ezt most nem igazán értem....
2016. dec. 24. 11:48
13/15 anonim válasza:
Hatos abból indul ki, hogy Magyarország keresztény ország, tehát rendes ember itt vallásos, sőt, azon belül is katolikus, és csak nem vetemedsz arra, hogy egy alja polgári esküvőt házasságnak mersz nevezni. Ne foglalkozz vele :D
14/15 anonim válasza:
Nem gondolom így. Házasságpárti vagyok, de gyereket nem biztos, hogy szeretnék. Mindenkinek a magánügye, és senkinek sincs joga beleszólni a másik döntésébe.
15/15 A kérdező kommentje:
Tizenhármas, köszi a választ, így már világos. Mi egyáltalán nem vagyunk vallásosak, és ugye jogi értelemben csak a polgári által lehetünk házasok. De akkor hatos elvei szerint, gondolom a szex is csak utódnemzés céljából történhet. :D Mókás felfogás a huszonegyedik században.
2016. dec. 25. 18:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!