Házasság=gyerekvállalás, te is így gondolod?
Figyelt kérdés
8 éve vagyok házas, nincs gyerekünk. Már az esküvőn is mindenki azt mondogatta, hogy várják a kicsi érkezését, azóta persze folyton kérdezgetik, hogy mikor jön már? meg ilyen lesajnálóan kérdezik, hogy már lemondtunk róla? Nem értem, ha összeházasodik két ember, miért kötelező gyereket vállalni, illetve miért kell ezt egyáltalán a házassághoz kötni? Gyerek nélkül mi nem fejezhetjük ki azt, hogy összetartozunk? Most akkor váljunk el vagy mi lenne a megfelelő magatartás? Tudom, ne foglalkozzak velük, ezt próbálom is, de baromi idegesítő...2016. dec. 24. 09:27
1/15 anonim válasza:
Igazad van, és tényleg ne foglalkozz velük. Szerintem túl sokan vállalnak úgy gyereket, hogy nem gondolják át.
2/15 anonim válasza:
En is igy gondolom, h hazassagban elobb utobb gyerek a normalis, de ha ti nem, hat szivetek joga!!! :) minket is piszkalnak gyerekert, pedig alig 1 eve vagyunk hazasok. Neha idegesit, maskor nem erdekel... boldog karacsonyt :)
3/15 anonim válasza:
Szrd le a mamamacikat.
Házasság=szerelem, szeretet, hűség, egymáshoz tartozás, tisztelet, jóban-rosszban.
4/15 anonim válasza:
A mai világban csak akkor, ha gazdag vagy, és el tudod tartani. Azért gyereket vállalni, hogy utána szenvedjen és nélkülözzön, meg jó nagy hátrányban induljon az életben, inkább felelőtlenség.
5/15 anonim válasza:
Nem gondolom így, bár van gyerekünk. Ha valaki tud boldog es teljes eletet elni gyerek nélkül akkor hajra. Bár a tapasztalat az hogy a gyerektelen hazasparok 40 éves korukra teljesen besavanyodnak es boldogtalanok lesznek. Biztos van olyan is aki pont fordítva van, én nem ismerek egyet sem.
6/15 anonim válasza:
"A házasság intézménye és a házastársi szerelem természetszerűleg a gyermek nemzésére és nevelésére irányul, és ebben teljesedik be"
Ez elég egyértelmű, házasságkötéskor egészen biztos elolvastátok/ felolvasták nektek. Ennek tudatában kellett felvennetek a szentséget. Szerintem nem gond, hogy még nincs gyermeketek, ha majd valamikor szeretnétek. Viszont ha 70 évesen gyerek nélkül haltok meg, az már nem lenne jó nektek.
7/15 anonim válasza:
Szerencséd van hogy csak Az esküvően én ahogy betöltöttem a 20at nyáron már kaptam hogy mikor lesz gyerek. Ez nem normális szerintem de nem tudsz velük mit csinálni. Azért ne szülj mert kell csak akkor ha te is akarsz. Én pl tudom hogy biztos nem lesz soha mert fellógatnám magam. Mond azt hogy majd akkor ha ti szeretnétek
8/15 anonim válasza:
Le kell őket állítani. Mondd, hogy szólni fogsz neki időben.
10/15 anonim válasza:
Nem. Mert gyerek nélkül is lehet az ember boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!