Mit jelent szo szerint az hogy figyel ram es aggodik, egy kapcsolatban, definialnatok nekem?
"Figyel rám": fontosnak tartja gondolataidat, kezdeményezéseidet, problémáidat. Képes és hajlandó arra, hogy hallgasson rád, elfogadja a kritikát éppúgy, mint a dicséretet (van, akinek az is nehéz...), illetve úgy kommunikálja a maga észrevételeit, hogy azt tapintatnak éld meg. Együtt tudjon érezni veled, ha problémád van, vagy ha valami neked kimondottan fontos, ami őt amúgy közvetlenül nem érinti. Egyáltalában képes legyen úgy kommunikálni veled, hogy azt értse meg, amit közölni akarsz és úgy tudjon közölni, hogy te azt értsd meg belőle, amit ő valóban közölni akart. Egy példával: az emberek gyakran úgy kommunikálnak, hogy mondjuk azt akarják közölni a másikkal, hogy "piros", de a másik ezt úgy hallja meg, hogy "zöld". Ilyenkor megy az egymás mellett elbeszélés. Az a művészet, ha mindkét fél úgy fejezi ki, hogy "piros", hogy azt a másik is úgy értse: "piros". Az igazi figyelem is csak ilyen kommunikációban valósul meg - szerintem.
Az "aggódik"-ot nem annyira kedvelem, mert aggódni önmagában szerintem meddő dolog, ha pedig cselekvő szeretettel párosul (amitől már nem meddő), akkor szépen lefedi a "figyel rám". :) 42/F
Mégis honnan kellene tudnunk, mi a szitu, ha nem mondasz semmit róla? Így marad, hogy körbelőjük. Ezért jár nekünk egy köszönöm. Ehelyett te neki állsz flegmázni. Ezért jár nekünk egy bocsánakt.
Cicád meg az, aki nem hagyta, hogy megszáradj a lepedőn. Boldog karit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!