Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem nem oké ez?...

Csak szerintem nem oké ez? Szerintetek?

Figyelt kérdés

ma az egyetemen láttam kirakva rengeteg HIV virussal kapcsolatos plakátot, amin az volt, hogy ha felnnőtt vagy, szexuális életet élsz akkor mindenképp járj rendszeresen szűrésre.

kicsit kiakadtam, szerintem ez sértő is lehet. azért HIV-et nem olyan könnyű elkapni, kivéve ha gyakran váltogatod a partnered és az ismeretlen partnerrel nem használsz óvszert. na már most szerintem az átlag azért nem csinál ilyet. ( remélem..és nem vagyok konzervatív vagy szűz vagy prűd de azért rólam ne feltételezze senki hogy ilyen felelőtlen vagyok) arról nem is beszélve hogy ez egy egytemen van kirakva ahova elméletileg intelligens emberek járnak... de lehet hogy én vagyok túl naív, aki nem váltogatom hetente/havonta a partnereim és nem fekszem le ismeretlenekkel akiknél fennáll a gyanú, hogy fertőzöttek...

2016. dec. 6. 20:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ez még mindig jobb így ebben a formában (bár nyilván kifogásolható), mint ha egyáltalán semmilyen módon nem lenne ilyesmire felhívva a fiatalok figyelme. Természetesen nem ez a legjobb módja az edukációnak, de én nem nyomatnék ekkora hisztit miatta a helyedben.
2016. dec. 6. 20:05
 2/16 anonim ***** válasza:
44%
Még jó hogy egyetemen van kirakva. Voltál már egyetemi bulin? Ott az a csoda, aki nem fekszik le minimum 3 emberrel egy este alatt...
2016. dec. 6. 20:12
 3/16 anonim ***** válasza:
85%

Nem kell ahhoz ismeretlen partner, és még csak gyakran váltogatni se kell a partnereket. 8-10 év is lehet a lappangási idő, tehát akár egy 5 éves kapcsolat után is kiderülhet, hogy HIV fertőzött a partnered. 10 év alatt ha csak 3 partnere volt egy HIV fertőzöttnek, az 3 újabb fertőzött lehet. Ha már egyszer voltál valakivel, nem lehetsz biztos abba, hogy negatív vagy. Szerintem fontos a szűrés, és ahhoz képest, hogy egy halálos vírusról van szó, elég kevés szó esik róla.

És mi az, hogy " nem fekszem le ismeretlenekkel akiknél fennáll a gyanú, hogy fertőzöttek..." ? Szerintem ez nincs ráírva senkire. Romániában több ezren fertőződtek meg kórházakban, vérkészítményektől. De senkiről nem tudhatod, hogy mit hordoz.

2016. dec. 6. 20:22
 4/16 A kérdező kommentje:
3-as: a barátommal 3 éve vagyunk együtt és előttem 2 partnere volt akilnek ő volt az első. ha nem lenne barátom se feküdnék le valakivel egyrészt kapcsolat nélkül, másrészt úgy hogyha tudom, hogy előttem 10 random másik lánnyal lefeküdt. de igaz ez már kicsit eltér a témától.
2016. dec. 6. 20:25
 5/16 anonim ***** válasza:
Vannak kivételek persze, ahogy te is, de sajnos én is azt tapasztalom, hogy pont itt az egyetemen egy csomó ember úgy váltogatja a párját, mint más a zokniját. A múltkor hallottam egy olyan beszélgetést két csaj között, hogy: "ugyan, mindenkivel előfordul, hogy egyszer-kétszer beijed, hogy terhes"..Ezek után én azt mondom, tökéletes helyen van az kinn.
2016. dec. 6. 20:29
 6/16 A kérdező kommentje:
de most velem van a baj, hogy ezt így gondolom?
2016. dec. 6. 20:30
 7/16 anonim ***** válasza:
44%
Mindenki úgy gondolkodik h "á velem ez nem történhet meg". Közbe meg de. Ne játszd a szende szűz kishercegnőt.
2016. dec. 6. 20:33
 8/16 A kérdező kommentje:

attól játszom a szende szűz hercegnőt, hogy nem csalom meg a párom hanem monogám kapcsolatban élek?

Akkor eleg nagy a baj úgy látom, inkább nem foglalkozom a témával

2016. dec. 6. 20:35
 9/16 anonim ***** válasza:
70%

Nemrég volt a híradóban, hogy aki 92 előtt kapott vérátömlesztést, az meg lehet hepatitis-es, mert akkor még nem szűrték.

Szerintem nem sértő. Ha veled reklámozták volna, sértő lenne, ez így felhívás.

2016. dec. 6. 20:59
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
Nincs baj az életviteleddel. Azzal már igen, hogy ennyire túlreagálsz pár plakátot.
2016. dec. 6. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!