Mi a véleményetek egy olyan emberről, aki öngyilkosságon töri a fejét azért, mert nem sikerült az egyetem?
Az a véleményem, hogy minimum pszichológushoz, de inkább pszichiáterhez kéne mennie. Az egyetem pedig csak az utolsó cseppek egyike volt a poharában.
Normális emberektől egyébként hiába vársz segítséget, ők nem tudják, hogy milyen érzés állandóan az öngyilkosságra gondolni.
Istenem, a sok foteltudós adjunktusnak aki itt kommenteli hogy "egy egyetem miatt ez szánalmas" essen már le: itt nem az egyetemen van a hangsúly.
Egészséges lelkületű ember ezen nem törik össze,ha van mellette kiegyensúlyozott élete,és nem hordoz lelki traumákat,sérüléseket.
Az ilyen személy valószínűleg,sőt,simán írhatom hogy biztosan megfelelési kényszerrel küzd,ami rögtön adja magát hogy családi nyomásra,családi problémákra visszavezethető gond.
Nagy valószínűséggel az élet más területein nincsenek sikerei,ebből adódik hogy semmi nem köti az élethez a saját teljesítményén kívül.
Lényegében az önértékelése más emberek róla alkotott értékeléséből áll ,tehát ha nincs elismerése (sikeres vizsgák,diploma) akkor megtörik.
Mi nem sikerült?
Nem sikerült egy papírt megszerezni, amiért nem voltál képes mindent megtenni? Ezért nem sikerülthet megszerezni egy olyan munkahelyet, ahol 60 éven át napi 8-10 órát ledolgozol 2-3 millió ft.-ért és 3 hét szabadságért?
Szerintem ez az öngyilkosság, ezért inkább örülni kell, végre élheted saját álmaidat.Merj álmodni, kezdél már el teljes gőzzel élni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!