Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tudok kötödni?

Miért nem tudok kötödni?

Figyelt kérdés
20 ev soran meg nem futottam bele olyan emberbe akinek létezését ne tudtam volna nélkülözni. Sokszor ugy erzem nem tudok valamiért szívből szeretni, de meg nem sikerult megfejtenem az okat. Edesanyam 13 eves koromban hunyt el de egyatalan nem razott meg pedig nem volt rossz a kapcsolatunk, sokkal inkabb az volt terhes abban az időszakban is hogy nem tudtam mit kellene éreznem igy nehez volt tettetni, csak hogy a családom ne nézzen hulyenek. Azota rengeteg kozeli ismerosom, baratom vesztettem el megsem tudom atelni ezeket a helyzeteket, es bar természetesen meg tudom jatszani...megis szamomra elkepzelhetetlen es idegesito a tobbi ember lelki fájdalma. Kapcsolataim kicsapongoak, sose voltam meg szerelmes de eleg hitelesen tudok alakitani.Tobbnyire akit kinezek magamnak azt megkaparintom megis rohadt hamar raunok mas emberekre es ez sokszor bosszant. Regebben tobb Pszichológushoz is volt szerencsem, de minden alkalommal keptelen voltam igazat mondani. a tipikus áldozatot vagy epp mintagyereket is előszeretettel alakitom...gyakorlatilag barmilyen szerepbe bele tudom es szeretem magam illeszteni, a valo eletben megis tobbsegiben ures vagyok. Mit tudnek ezek ellen tenni?

2016. nov. 29. 04:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Kedves előző, egy kissé mellélőttél, ugyanis ha valaki bizakodik a rosszindulatú emberekben, hogy észhez térnek, rájönnek, hogy maguk alatt vágják a fát a rosszindulatukkal, tehát hogy magukhoz térnek, ebben aki bízik: az én vagyok - korábban írtam ide hozzászólást.

Azonban egyetlen olyan állapotot láttam meg egyesekben, ami javíthatatlan, mert annyira kattant, butuska és ostoba (és aljas) : ez pedig a magatehetetlen, végtelenül unatkozó pszichopata / szociopata. Csak őrajtuk meg lehet segíteni a meglátásom szerint, ráadásul a pszichopátia NAGYON NEM jó út, hiába hiszed naivan.

2016. dec. 2. 21:38
 22/23 anonim ***** válasza:

...folytatom: saját magamon kívül sajnos még nem hallottam olyan véleményt, h a börtönök feleslegesek, és helyettük szeretettel, pszichológusok által gondoskodó és FEJLESZTŐ légkört javaslok azoknak, akiket elítélnek, börtönbe csuk egyelőre az eddigi rendszer.

MÉGIS a pszichopata az egyetlen, aki olyan szinten átver mindenkit, még önmagát is (végtelen unalmából eredően), és mivel egyúttal szadista jellem, plusz képtelen a VALÓDI változásra (bár eljátszani remekül tudja azt, akárcsak a nem létező "bűnbánatát"), és mivel teljesen érzékeltelen, mindezek miatt a pszichopata az egyetlen, akit egyszeráen csak el kellene zárni, bár őket SEM szabadna bántani, amennyiben veszélyüktől távol tartanák a többieket, elzárásuk által.

Nálam belátóbb és engedékenyebb ember kevés akadhat, egyelőre még sajnos inkább kevésbé ilyenekkel találkoztam. De te, huszas, egész egyszerűen tapasztalatlan és naiv vagy. Egy pszichopata bármit megenged magának, kimért szadizmust is. És fogalma sincs, h hosszútávon saját maga jár a legrosszabbul ezáltal. De addig is tönkre próbál tenni embereket, aki csak függ tőle.

A pszichopata NEM egyszerűen sérült, hanem NINCS érzelmi világa! Pusztán eljátssza azt, egyfajta logikusnak látszó módon!

Több évtizedes tapasztalatomat írtam le (ezen felül tanultam mellesleg némi pszichológiát is).

"Volt közületek olyan, aki ráírt? Mert akkor elhiszem hogy segíteni szerettetek volna, úgy igazán."

Képzeld, pszichopata gyanús embereket ha tudom kerülni, inkább kerülöm, talán már sejted, miért. MÉGIS, számos gyanús emberre is ráírtam, együttérzésből, holott előre sejtettem, hogy nehéz, egocentrikus eset lesz, többször be is igazolódott.

Tudod, eleget fárasztottak már engem szimplán rosszindulatú emberek is, őket se kívánom már a hátam közepére, én évtizedek alatt megtettem értük, amit lehetett, százból ha egy képes volt észrevenni saját magát és változni és képes volt észrevenni a szeretetem és őszinteségem értelmét.

És ezen után szerinted még egy pszichopatával is törődjünk.... na ne nevettess, kedves Miszter Naiv... Ám ha nem csak naiv vagy, de egyúttal mazochista is, akkor csak tessék, írj rá... Persze van kicsi esély rá, h csak viccelt az illetőm, netán egy emberi reakciókat tesztelő pszichológus írta ki ezt a kérdést... De az meg igencsak rossz vicc volna, EZ esetben.... Szóval ha arról van szó, akkor meg amiatt nem fogok ráírni.

2016. dec. 2. 21:49
 23/23 anonim ***** válasza:
* ...pszichopata / szociopata: csak őrajtuk NEM lehet segíteni.
2016. dec. 2. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!