Hogy lehet felismerni egy igazi rockert és egy pózert?
Ki mondta hogy barkit is elitelek? Semmi bajom azokkal akik kifele mutatni akarnak valamit magukrol, gyakorlatilag mindannyian ilyenek vagyunk.
A "rocker" kulso egy elore gyartott sablon, amit magukra huznak azok akik azt szeretnek ha oket egy pillantasra rockernek nezzek. A vicces az hogy ok ilyenkor oriasi egyenisegnek gondoljak magukat :)
Ki nem sz.rja le?
Szinte csak Rockot es metalt hallgatok csaknem ket eve. De nem vetem meg a tobbi zenei stilust kezdve a hiphoptol egeszen a dubstepig.
Oltozkodesben nem latszik meg nagyon a dolog. Ha olyan napom van, sotetebb szineket veszek fel, es magamra huzom az acelbetetes bakancsot, de van ugy, hogy egy egyszeru nike lesz a baratom. Mindossze ket zenekaros polom van. Neha felveszem, de nem magamutogatasert, mindossze halabol, azert, amit elertek a zenejuk altal a lelkemben. Tegyuk fel, nekem egy avenged sevenfold szam meghalgatasa egyet jelent 3-4 perc nyugalommal es egyben tombolassal.
Szerintem nem lehet megkulomboztetni pozert es nem pozert. Az ember szereti sertegetni a tarsait, es ez csak egy ujabb modja annak h megbantsunk vkit, ahelyett h egyutt elveznenk a zenet. Eleg szomoru
A legelső válasz ott van a szeren, hogy a válaszoló a Slayert tette be az igazi rockerekhez és a pózerekhez is...
Ők legalább nem adták el magukat, ellentétben egy csomó mások bandával.
Találkozol egy igazi rockerrel:
"Hé, klassz az AC/DC-s pólód! Mik a kedvenc számaid?
Thunderstruck, Back in Black, Highway to Hell, Money Talks, You Shook Me All Night Long stb.
Ok, köszi!"
Találkozol egy pózerrel:
"Hé, klassz az AC/DC-s pólód! Mik a kedvenc számaid tőlük?
Ööö...hát, nem tudom.
De egyet csak tudsz mondani tőlük?
Háááát... most egy sem jut eszembe. De imádom őket, három éve hallgatom őket!
Aha, persze..."
Remélem, ez a példa megfelel.
Pózer rocker:
Felveszi a Maidenes (Slayeres, Metallicás, stb.) pólót, de ha megkérdezed, mi a kedvenc száma/albuma, akkor nyekkenni sem tud. De azért bizonygatja, hogy ő rocker. Vagy ha esetleg tud számokat, akkor is inkább csak a legismertebb dalaikat. Azt hiszi, hogy a Slipknot a legbrutálisabb együttes a világon, de ha mondjuk death metalt mutatnának neki, megijedne. Akadnak olyan divatrokkerek is, akik fikázzák mások zenei ízlését, ez megint a pózerkedés jele. Plusz, nála a rockerlét csak egy korszak. Két-három év, és kinövi.
Jellemző életkor: 10-18 év (kb.)
(Elnézést kérek, ha valakit ezzel a jellemzéssel megsértettem, nem állt szándékomban.)
Igazi rocker:
Nála a rock életérzés. Nem feltétlenül jár egyfolytában bandás pólóban, mert ő nem akarja magára felhívni a figyelmet: "IDE NÉZZETEK, ROCKER VAGYOK, HA NEM HISZITEK EL, HÁNYJATOK VÉRT!!!!!444". Vagy ha bandás pólót hord, nem mainstream együttesek pólóit hordja. Nem szólja le mások zenei ízlését. Volt már koncerten. Vannak albumai.
(Ha ezzel a jellemzéssel megint általánosítok, akkor elnézést).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!