Ti szoktatok pénzt adni olyanoknak akik megállítanak az utcán, hogy a beteg gyerekeknek gyűjtenek?
Sajnos falun is vannak ilyenek, főleg most indul majd be az ünnepek előtt a házalási szezon, ilyenkor jönnek cirokseprűt áruló cigányasszonyok, de az a fajta, amelyik az út közepéről beordít, hogy vegyél mán cirokseprűt, és ha szépen nemet mondasz és megköszönöd, még beáll a kapuba, és mondja a magáét. Képeslapot is árulnak ilyenkor, vagy a szállósok, vagy a hittérítők. Az is bosszantó, amikor a bolt előtt, az utcán az arcodba másznak, de mikor a saját házad előtt is zaklatnak, az már undorító. Csöngetnek, amíg ki nem mész és el nem zavarod őket.
Nálunk egy asszony is körbe szokott járni félévente-évente, és minden évben egy 2 éves daganatos kislány gyógykezelésére gyűjt.
Az őszinteséget én is csípem, meg azt is, ha valaki csinál valami értékelhetőt. Az utcazenészeknek mindig adok, akár fiatal, akár idős, akár mellékesként csinálja, akár hajléktalan...
De például Kelenföldön jött már oda hozzám egy srác nyáron azzal, hogy szeretnének lemenni a Balatonra a haverjaival, és vonatjegyre gyűjtenek. Győrben pedig egy punk srác szeretett volna koncertre eljutni... Mind a kettőjüknek adtam kb. 500 ft-ot, főleg az őszinteségért, és mert tudom, hogy ilyen szituban mekkora öröm már az is, ha valaki ad egy 50-est. :D
De az ilyen könyvjelzős-matricás kamualapítványos rosszarcokat messzire elkerülöm, és ezt szó szerint kell érteni, mert ha belépsz az 5 méteres körzetükbe, már rád is repülnek és konkrétan eléd állnak, nehogy tovább tudj menni...
Én rohadt mocskos dolognak tartom az ilyen jellegű kéregetést.
Még azt mondom, hogy ha a szakadt csöves odajön, és kér valamennyit, hát legyen. De mikor ilyen kamu dumákkal kapnak el hogy erre gyűjtenek, arra gyűjtenek, az undorító.
Én például azt nem bírom, hogy az ilyeneknek van pofája öregekhez is odamenni. Nagymamámhoz is feljárnak a 4-edik emeletre mindenféle "gyűjtésre" mert tudják hogy ad...egyszer lennék ott mikor jönnek, le is rugdosnám őket a földszintig.
Hú, a könyvjelzősekkel már én is találkoztam :D
A szalagavatóm volt és mikor vége lett mentem a városba ott láttam őket és nem is voltam a közelükben vagy 20-25 méterre és oda jön hozzám sietve hogy látja hogy most volt a szalagtűzőm mondta a hülye mondókáját, és hogy adományoznák e , mondom "magamban" hogy oké, alá kellett volna írnom aláis akartam volna azt utána oda adja azt a
szar könyvkelzőt és hogy fizessek értete 5 ezret, egyből otthagytam a picába :D
De városban boltban már dobtam bele pénzt ilyen dobozba ha ez adományozásnak számít :D
17/f
De pl. az itteni Tesconál egy hajléktalan fószer mindig csak ételt kér, pénzt soha. Párszáz forintért szoktam neki zsemlét, felvágottat, kekszet, ilyesmiket venni, utána meg nem győzöm lerázni, mert annyit hálálkodik. Nem támogatom az életmódját, mert neki speciel lenne lehetősége változtatni, de ételt nem tagadok meg senkitől.
Volt, hogy a dohánybolt meg az élelmiszerüzlet között félúton megállított egy igen csúnya bácsi, hogy nem tudnék e adni párszáz forintot, mert éhezik. Mondtam, hogy pont most megyek a boltba, veszek neki szívesen élelmiszert, 5 perc és itt vagyok. Na, olyan csúnyán azóta se nézett rám senki, persze, hogy nem kaja kellett neki. :D
Ez mind kamu. A könyvjelző nagyon tipikus, aki nem ismeri a trükköt, simán elveszi, aztán meg mondják, hogy ez 2000 Forint és nem ingyenes. Persze akkor meg minek osztogatja, mint egy szórólapot? Ez így nagyon nem korrekt.
Nekem is volt ilyen esetem. Akkor mondtam nekik, hogy nincs nálam készpénz, és ezért adjanak egy számlaszámot, amire utalhatok. Arra azt mondták, hogy nincs számlaszámuk. Na akkor el is köszöntem szépen tőlük. Kamu az egész. Minden tisztességes alapítványnak van számlaszáma és internetes elérhetősége is. Ha akarsz segíteni beteg gyerekeken, akkor egy megbízható alapítványnak utalj pénzt, ezeknek az utcai embereknek nem szabad bedőlni.
Közeledik ünnepek, sokan fognak kéregetni kamu dumákkal.
Tavaly volt állandóan ezzel szöveggel akartak pénzt kunyerálni tőlem az utcán: adja x pénzt mert éhezik halálos beteg/haldokló gyerekem vagy unokám vagy feleségem vagy férjem vagy anyám vagy apám.
Azért osztogatnak könyvjelzőt, mert az életben nem volt még rá szükségük.
Egyszer én is elvettem az egyiktől azt hittem szórólap, majd sétáltam tovább mire odaszól, hogy 2000 Ft, visszaadtam neki a könyvjelzőt megköszöntem, hogy van már otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!