Ti szoktatok pénzt adni olyanoknak akik megállítanak az utcán, hogy a beteg gyerekeknek gyűjtenek?
Én az ilyen emberektől hányok. Senki se akadályozza meg őket abban, hogy elmenjenek dolgozni és keressenek legalább nettó 80ezret havonta. Itt játsszák az agyukat és jönnek ezekkel a szánalmas dumáikkal. Múltkor mentem az utcán és cigiztem az egyik odajött hozzám és megkért, hogy adjak cigit. Erre én: Bocs nem, majd ezután pénzt akart kunyerálni. Nagyon kevés múlt azon, hogy ne rúgjam föl. Bezzeg, ha dolgozna, lenne pénz cigire. Tegnap reggel a suliból az egyik gyerek pénzt adott egy csövesnek. Ehhh. Egy nappal azelőtt pedig egy csóró proli állított meg engem és kunyerált.
17L
Nem szoktam ilyeneknek adni.
Egyrészt ott az adóm 2x1%-a, amiről évente rendelkezem.
Másrészt, ha adakozni akarok, utánanézek a szervezetnek, és a lehetőségeimet mérlegelve járulok hozzá. Például volt idő, amikor rendszeresen vittem a Mikulásgyárba ruhát, játékot (most épp nincs, amit vihetnék, úgyhogy most nem viszek). Aztán a Rukkola szervezett karácsonyi könyvadomány akciót gyerekek részére, azon is vettem már részt.
Budapesten nagyon sok a kéregető, és ha mindenkinek adnék, egy napon belül elfogyna a havi fizetésem, amiből még nekem is meg kell élni. Szóval az elsődleges a saját kiadásaim, és a saját megtakarításaim, adakozni pedig, ha úgy akarok, marad a fennmaradó rész (már ha marad éppen).
Még a nyáron megállított egy ommm... Nevezzük hölgynek. Tehát megállitott és mondta, hogy vérfertőzése van, gyógyszerre kell pénz. Mutatta a receptet, hogy valamilyen gyógyszer kell, 2000 forint. Igen ám, de nem volt se aláírás, se pecsét. Tehát kamu volt. Mondtam, hogy csak 200 forint van nálam, azt odaadom és a zsebemből adtam neki annyi aprót. Erre mondta, hogy de a gyógyszer 2000, menjek már haza és adjak. Meg a fenét.
Bárki rászorulónak szívesen adok, bár inkább ételt és ruhát, mint pénzt, de pár száz forintot még adok ha van. Dehogy menjek haza pénzért.... Aztán pár héttel később megismétlődött, ugyanez csak egy fiatal lány mondta ugyanezt. Neki már nem adtam. És azóta nem is adok ilyenekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!