Mit tennél ha ilyen helyzetben lennél?
Adott egy munkahely, ahol van egy főnökség akik igazából nem látnak bele a beosztottak munkájába, mert minden részegnek van egy kis főnöke, aki jelent nekik vagy épp meg is bíznak benne és nincs rá szükség.
Az a lányeg, hogy a mi részlegünk 3 fős, 1 kis főnök 2 beosztott, viszont munka 1 emberre szabott, de mivel 2en dolgozunk így a bér megoszlik mikor milyen arányban, amire semmi szükség mert míg egyedül voltam is megtudtam oldani mindent magyarul a másik ember szociális alapon lett felvéve...mert valakinek valakije, akit nem tudtak hova rakni.
Ha viszont tudná a fönökség, hogy igazából nincs rá szükség valószínű fel se evszik vagy már kitették volna.
Mit tennétek ebben az esetben? Egy felesleges kolléga, akinek a ti károtokon segítenek. A kis főnök akár havernak is mondhatnám. Ha nem szólok magamat szopatom, ha szólok a másik embert...
Én szólnék, nem a másik ember ellen, hanem magamért. Ha kevés a munkaerő, és felvesznek valakit, ne az én káromra tegyék. Ha meg "szociális alapon" címszó alatt károsítsanak meg, kínomban röhög a vakbelem. Ha engem felvettek egy munkahelyre, ellenben ötven másik jelentkezőt nem, akkor most nekem legyen bűntudatom miattuk?
A haver-főnök talán tud valamit lépni, vagy legalább több konkrétumot tudsz meg az ügyről. Kérdezni azért szabad, attól még csak nem raknak ki senkit. Megértem azt is, ha sajnálod az illetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!