Mérges lennél ilyen helyzetben? Mit mondanál a gondozóknak?
Ovoda? Ott mar elvárható, hogy a gyerek ismerje a sajat ruháját, de megis bele kell írni a nevet, vagy a jelet. Tehat Katineninek nem kell tudnia, hogy a piros kabát Pistie vagy Petie: a gyereknek kell tudnia. Tehat ha Pisti latja, hogy Peti veszi fel a kabátjat, akkor oda megy! hogy Kati néni, az az en kabátom, nem a Petie. Ennyi.
Az eltűnt ruha darabbal szinten ez a helyzet. Bekerülhet simán a masik gyerek zsakjaba. Anno en is vittem mar haza mas gyerek ruháját, mert csak simán atraktam a zsákból a szatyorba, nem néztem at darabonként. Másnap visszavittem - senki nem volt ki borulva miatta, mással is tortent mar ilyen.
A gyerek ne sírjon, hanem szóljon!
Az óvónök nem ismerhetik minden gyerek minden egyes ruhadarabját. Olyan meg nincs, hogy a gyerek nem mentki az udvarra, amikor mindenki kimegy.
Minden ruhadarabba bele kell írni a gyerek nevét és/vagy az óvódai jelét. Az elveszett ruhadarabra rá kell kérdezni, mert valószínüleg véletlen odakeveredett más gyerek dolgaihoz.
Ne az óvónökkel akarj veszekedni, hanem tanitsd meg a gyereket arra, hogy iylen esetben mit kell tennie.
Én azért szólnék, mert nálunk kiscsoportban még segítenek öltözni. A fiamnak már elvitték egy törölközőjét, de volt, hogy a csizmáját ráadták más gyerekre. Ő ismeri a ruháit. Nem is szereti másét felvenni. Neki 27es csizmája van és az ő csizmáját ráadták a kisegítők egy olyanra, akinek meg 23as a lába. Szandálban vittem haza. Jó másnap megkerült a csizma, de azért izgultam.
De ha benne van a név, vagy a jel, akkor nehezebb eltéveszteni.
Igen, mérges lennék, de MAGAMRA! Ugyanis a gyereknek tudnia kell, hogy ilyen esetben szól a gondozóknak, neked meg az a dolgod, hogy minden ruhaféléje meg legyen jelölve, akkor ugyanis el lehet dönteni, hogy kié az. Mert a gondozók nem ismerhetik az összes kabátot-sálat-stb-t, az a szülök dolga, hogy megfelelöen legyen jelölve.
Isten örizz az ilyen hisztis anyáktól, mint te.
Nem egészen értem... Minden gyerek kiment, csak a tiéd nem, mert nem volt mit ráadni? Ha a másik gyerek vette fel az övét, akkor akkor is ott kellett volna lenni a fogason a másik gyerek ruhájának. Ez nem tűnt fel a dajkának?
Az tényleg nagyon fontos, hogy mindenben legyen a gyerek neve, jele.
Ha ez megvan, akkor igen, szóvá tenném. Ha nem volt benne jel, akkor gyorsan pótolnám, és egyenlőre csöndben maradnék.
Ne díszt tegyél, hanem JELET. Hogy a másik gyerek is megismerje. Miért a díszről kéne tudnia minden dadusnak, óvónéninek, gyereknek, hogy az a te gyerekedé. Nem véletlenül találták ki az óvodai jeleket.
Jó különcnek lenni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!