Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik városban a legjobb...

Melyik városban a legjobb csövesnek, hajléktalannak lenni?

Figyelt kérdés
Sajnos nem találok sehol sem munkát jó ideje, a szüleim meg nem foglalkoznak velem tovább azt mondták, így fel akarok költözni valamelyik nagyvárosba hajléktalannak, melyik lenne a legjobb választás?
2016. okt. 31. 12:46
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
az a bizonyos "túlképzettség" már nem létezik!!! írd csak be a CV-be
2016. okt. 31. 14:52
 32/43 A kérdező kommentje:
Igen, az ismerettség a legfontosabb. A családban is szinte mindenkinek édesapám szerzett munkát kapcsolatai által, csak ezt sokan elfelejtették már..
2016. okt. 31. 14:54
 33/43 anonim ***** válasza:

az ismeretség fontos, de ez nem feltétlen rossz dolog. mert ha egy normális cégről van szó, attól még akkor fog alkalmazni, ha neki megéri. az állami szféra az külön történet. de nálunk is azt mondják mindig, hogy ha tudunk embert ajánljuk. ez többet ér a cégnek, mint ha utcáról vesz fel valakit. egy bevált ember ajánlása az értékes nekik.

amúgy azért kérdem a szakodat, mert bölcsész diploma sem feltételen rossz egy csomó területen. én pl filozófiával dolgozok most informatikai területen.

Ami még fontos az a nyelvtudás. tudsz e angolul, tudsz e mellett még más nyelvet. ez azért is fontos, mert így tudod továbbképezni magad.

2016. okt. 31. 15:26
 34/43 A kérdező kommentje:
ez nem bölcsész diploma, ttk
2016. okt. 31. 15:29
 35/43 anonim ***** válasza:

Jaj istenem, már megint ez a kapcsolat duma... soha nem volt olyan állásom, ahová kapcsolatok miatt vettek volna fel. Én elhiszem, hogy ott szerepet játszik az ilyen, ahol annyi a kritérium hogy a hülye dolgozó tudjon olvasni meg írni, de egy normális szakmánál, tényleges munkavégzésnél nem azt fogják nézni, hogy te a Józsinak a lánya vagy-e, vagy a Katinak az unokatestvére.

Egyébként minden cégnél működik beajánlásos rendszer. Az üres álláshelyeket cégen belül is meghirdetik és ha te ajánlasz oda embert, akit felvesznek és ott marad x hónapig dolgozni, akkor jutalékot kapsz utána. Nálunk azt hiszem ezért 150 ezer forint jár, ha olyan embert ajánlasz aki beválik.

2016. okt. 31. 15:46
 36/43 A kérdező kommentje:
ja te biztos programozó/mérnök vagy...hát kösz
2016. okt. 31. 15:52
 37/43 anonim ***** válasza:
Én sem kerültem még sehova kapcsolatok révén, de lettem már leépítve amiatt, mert be kellett nyomni valakinek a valakijét.
2016. okt. 31. 18:43
 38/43 anonim ***** válasza:
48%

nincs rossz szak.

sajna ez a mai magyar valóság h egyes szakokat lenéznek indokolatlanul, de nem ez az,ami meghatározza h te éppen hol és mennyiért tudsz dolgozni.

nézd, a mai Maon sajnos ismeretség nélkül nyugodtan lehetsz 5 diplomás is, doktorival, akkor is éhen halnál benyaltság nélkül. ismerek hasonlót, 3 diplomája van, 2 nyelvből felsőfokúja, és ha jól tudom , ő is most vesztett el mindent, é adta el az utolsó lakását is, aztán lesz ami lesz alapon elvegetál egy darabig, mindössze mert nincs benyalva, ami pedig a lelke a mai magyar munkakeresésnek.

úgyhogy próbálj meg inkább ismeretségeket szerezni, a diplomádat pedig ne hagyd leszólni, legyél rá büszke, majd jó hogy nem takargatni kell, bár lassan ez se lep meg engem már ebben az országban.

ismerősöknél próbáld meghúzni magad vagy koleszban, és ne add fel, a szüleidet meg naná hagyd ott azonnal, ez nem is kérdés.

2016. okt. 31. 21:22
 39/43 anonim ***** válasza:
48%

Ne ragadj le! S ne add fel! Én 3 év alatt alig 2 hónapot tudtam melózni...magyarban igenis vannak szörnyű helyek... Pl retardált kaposvár.

Azt mondom, hogy próbálj össze csikarni 40-60ezret s te is indulj neki a külföldi vendéglátásnak. Adnak szállást kaját és kézbe kapsz minimum 800eurót (ami az első hónap, aztán kapszt 1000-1200at, valahol többet) de ez a legalja.

Helyedbe megpróbálnék mindenből pénzt húzni s erre gyűjteni. Hely meg folyamat van kint.

23-N

2016. okt. 31. 21:33
 40/43 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk is mindenki protekciós s amikor nekem kellett volna munka csak öntelten mondták hogy én nem keresem eléggé...pff persze ...protkósok el is felejtették hogyan kaptak melót...
2016. okt. 31. 21:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!