Melyik városban a legjobb csövesnek, hajléktalannak lenni?
"mert egy életképtelen, lusta balf**z vagy"
igen, ez így van, tudom én is. nem való nekem az élet, nem értek egyáltalán semmihez sem, de nincsenek céljaim sem. ezért is választanám a hajléktalan létet, mert annak vagyok való, ráadásul minél hamarabb meg is dögölhetek. nincs kedvem élni, nincs értelme az egésznek, hogy rabszolgaként dolgozhassak azért, hogy éljek..ez csak egy ördögi körforgás...ennyit nem ér az élet, valójában semmit sem ér az élet, nincs ára.
mert nem érdekel ez a szak, egy semmit érő marhaság, még itthon is azt mondták töröljem ki a CV-ből, munkát soha nem fogok vele kapni, viszont túlképzettséget jelent az egyetem sok helyen pl. takarítóként.
szóval hagyjatok vele, nincs szakmám, csak egy érettségim és egy nyelvvizsgám angolból.
Igazából sok esetben tökmindegy a szakma, az ismeretségi kör sokkal többet számít. Én már kb. 10 éve dolgozom, és ez a tapasztalatom. Nekem elméletileg hiányszakmám van, de pályakezdőként az volt a kifogásuk a munkáltatóknak, hogy nő vagyok, meg hogy nincs x év tapasztalatom, hát elvállaltam más munkát, ahova felvettek, szereztem némi tapasztalatot a szakmában is, de nem az volt a munkaköröm, csak beépítették a munkakörömbe, és most az a kifogás, hogy a tapasztalatom nem megfelelő, és 30-as (gyermektelen) nő vagyok...
Az a gond, hogy ha valahova nincs kapcsolatrendszered, és ha valahova nem akarnak felvenni, akkor találnak kifogást, miért ne vegyenek fel. Én mondjuk elvállaltam kulimunkát is, ha épp csak az volt. Most már van egy alsó fizetéshatár, mert már nem vagyok eltartott és meg kell élnem, és azért csak 10 év munkatapasztalatom van. A HR szakmáról meg jobb, ha nem írom le a véleményemet, mert még valaki megsértődik...
Kérdező, indulj el valamerre, a szüleid beszólásaira meg legyél süket (tudom, hogy nehéz, de akkor sincs más megoldás). Ha nem jutsz be az ajtón, mássz be az ablakon, a szakmát is érvényesítheted kerülőúton, én is ezt tettem végül. Kerülj be valahova, nem kell szakmával, az alján is kezdheted, aztán minden lehetőséget ragadj meg, hogy előrébb tudj lépni.
Vannak szerencsések, akiknek egyből minden összejön, de ők vannak kevesebben. Az önsajnáltatásból viszont lépj ki, és hajléktalannak lenni nem megoldás, ezt az ötletet gyorsan vesd el.
az életben a megismerés maga, ami nagyon érdekes
Ezzel születünk, figyelünk a szórta, az anya tekintetére, a világra, anélkül, hogy erre felszólítana valaki, hisz nem is értenénk, ezt senki sem tanítja nekünk, ez olyan fontos, mint a lélegzés. Nézz meg egy pár hónapos kisbabát- milyen hallatlan örömmel veti bele magát a világ megismerésébe! Minden érdekes, mindent meg kell nézegetni, forgatni, hallgatni, kóstolni. És ami nagyon fontos: a megismerésben haladunk az úton -állandóan ki is kell fejezni. Ezért csömörlöttél meg - ahogy sokan -, az iskolában ez háttérbe szorul a rengeteg tanulnivaló mellett. Pedig kell: táncban, énekben zenében, írásban, rajzban, festésben, faragásban. Valamelyiket gyakorolni kellene. Mit szeretsz csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!