Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha egy ismeretlen férfi...

Ha egy ismeretlen férfi letaperol a buszon jogom van jól orrbavágni?

Figyelt kérdés

A kérdés többnyire elméleti, de egy kis előzményt azért fűzök hozzá. Kb 12 éves lehettem, amikor (mivel már egy ideje egyedül jártam haza) iskolából hazafele a buszon egy idősebb, 45 körüli férfi megfogdosott. Nem mertem semmit csinálni, és aki látta sem szólt semmit. Sosem szóltam róla a szüleimnek, de utána hetekig megalázva éreztem magam, ha eszembe jutott.

Azóta sokat gondolkodtam azon ami történt, és többektől hallottam, hogy nem egyedi eset. Így 4 év elteltével arra jutottam, hogyha megint valaki ilyesmivel próbálkozna (akár velem, vagy mással), nem hagynám annyiban és ott helyben a buszon úgy orrbaverném, hogy legközelebb elgondolkozna mielőtt lányokat molesztál. A kérdés már csak az, hogy mit kapnék ezért?

16/L

2016. okt. 31. 12:09
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%
30, neked kizárólag a bagatellizálás megy, de egészségedre.
2016. okt. 31. 15:24
 32/51 anonim ***** válasza:
0%

29, oké, de miben nincs igaza a 24-esnek? Ha (ahogy a 22-es hozzászólásodban írtad) biztos nem büntetnek meg egy lányt, akit egy középkorú férfi feljelentett, mert nekitámadt, akkor az nem azt jelenti, hogy gyakorlatilag bármely fiatal lány orrbavághatja bármely középkorú férfit?

Az "á, ugyan már, ő biztos nem bánthatta" hozzáállás helyett nem jobb lenne, ha minden ügyet komolyan venne a rendőrség? Akkor is, ha középkorú férfi jelent fel fiatal lányt verekedésért, meg mondjuk akkor is, ha nő férfit nemi erőszakért.

2016. okt. 31. 15:25
 33/51 anonim ***** válasza:
60%

Ha megfordítjuk a dolgot és egy férfi orrbavág egy nőt a buszon mert a nő megfogta a seggét akkor is ilyen heves lenne a férfi védése? Vagy azt állítanánk hogy áá olyat nem tesz egy nő soha hogy megfog egy férfi seggét? (De bizony teszi)

Minden ügyet egyedileg kell kivizsgálni bizonyítékokat gyűjteni tanukat kihallgatni nem szexista előítéletekkel egyből elítélni a statisztikailag gyanúsabb felet.

2016. okt. 31. 15:28
 34/51 anonim ***** válasza:
11%
Nem,31-es ,ez csak objektív elfogulatlan szemlélet.A jogban meg ennek (kellene) működnie,nem a koncepciózus bűnösség kimondásnak.
2016. okt. 31. 15:31
 35/51 anonim ***** válasza:
90%

28: Azzal semmi gond, hogy vizsgálják ki az esetet, de nem mindenki ezzel a hangvétellel kommunikál itt, inkább azzal, hogy tűrd szép csendben hogy aberrált alakok fogdosnak. És ez SEMMILYEN esetben sem jó, nem kell semmilyen esetben sem eltűrni, de a fiatalokat pláne nem kéne abba az irányban manipulálni, hogy nehogy felszólaljanak az őket ért erőzak ellen, hanem pont ellenkezőleg. Nem is értem milyen ember lehet az, aki erőszakosan ebbe az irányba akarja terelni a beszélgetést és milyen indíttatásai lehetnek...

Amúgy nem tudom miről beszélünk, nem nézek sok híradót, de mikor utoljára láttam egy szatírról szóló riportot egy közelben élő férfi szépen elintézte a molesztálót amíg ki nem jöttek a rendőrök, hogy ne tudjon elmenekülni. Nem hiszem ezek után, hogy fél év börtöntől kéne félnie egy tizenéves lánynak, mert megvédi magát.

2016. okt. 31. 15:31
 36/51 anonim ***** válasza:
0%
Nem biztatta itt senki passzivitásra a kérdezőt,csak maximum azt írták ,hogy jobb első körben nem verekedni,csapkodni,hanem rászólni határozottan a zaklatóra és arrébb menni.
2016. okt. 31. 15:35
 37/51 anonim ***** válasza:
0%

35, nem, nem mondom, hogy tűrjék csendben. De konkrétan a 24-es válaszban sincs az írva, hogy tűrjék csendben, ne tegyenek semmit, mégis felháborodtatok rajta. Miért?

Ha azzal semmi gond, hogy vizsgálják ki az esetet, akkor a 22-es válaszoló miért ír úgy, mintha a "középkorú feljelent egy fiatal lányt, hogy megverte" esetben egyértelműnek kellene lennie, hogy a lány nem bűnös? Miért nem azt írta, hogy vizsgálják ki objektíven, és utána döntsenek, de ne legyenek elfogultak se a lány, se a férfi irányába?

2016. okt. 31. 15:36
 38/51 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem írta, hogy nem kell kivizsgálni minden esetet, és azt sem, hogy erőszakos lány nem létezik, ezt csak ti adjátok azok szájába, akik nem arra biztatják a kérdezőt, hogy maradjon szép csendben, mert ő fog rosszabbul járni, hanem arra, hogy védje meg magát.

Jó lenne, ha egyesek itt értelmeznék is a leírtakat, még ha nem is értenek egyet velük, és nem csak kiforgatnák.

2016. okt. 31. 15:39
 39/51 anonim ***** válasza:
16%

38-as, én nem írtam olyat, hogy maradjon szépen csendben, sőt, szerintem se kellene hagynia magát.

"Senki nem írta, hogy nem kell kivizsgálni minden esetet, és azt sem, hogy erőszakos lány nem létezik"

Tényleg? Akkor ezek mik akarnak lenni?

"Egy középkorú férfi feljelent egy kiskorú vagy fiatalkorú lányt azért, mert erőszakosan nekitámadt a buszon, és a lányt büntetik meg? Roppant életszerű... "

"Nagyon reális világkép, hogy majd 10-16 éves lánykák fognak középkorú férfiakat terrorizálni a buszon minden ok nélkül."

Mert nekem nagyon az jön le belőlük (de ha nem ezt akartátok mondani, akkor mit?), hogy á, olyan nincs, hogy egy lány ver meg egy férfit, nem is kell figyelembe venni a lehetőséget, egyértelmű kellene legyen, hogy a férfi volt a rossz.

2016. okt. 31. 15:45
 40/51 anonim ***** válasza:
4%

"Senki nem írta, hogy nem kell kivizsgálni minden esetet, és azt sem, hogy erőszakos lány nem létezik,"

Hm..

"ugye te sem gondolod, hogy a lányok, nők csak kamuznának, amikor feljelentést tesznek erőszak vagy zaklatás miatt?"

A lányok nők úgy általában mint csoport csakis az igazat mondják, ez melyik törvény melyik paragrafusa tartalmazza?...

"És szerinted egy tizenéves lány csak úgy orrbavág egy nála jóval erősebb, középkorú férfit a buszon, mert épp olyan kedve volt?"

Tehát csak fizikailag erősebb,nehezebb súlyú stb ..,egyén üthet meg gyengébbet és az büntetetndő,ha ez mégis fordítva történik akkor az egyből jogossá válik..

Csak én érzem itt a nagy ellentmondásokat?

2016. okt. 31. 15:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!