Ha egy ismeretlen férfi letaperol a buszon jogom van jól orrbavágni?
A kérdés többnyire elméleti, de egy kis előzményt azért fűzök hozzá. Kb 12 éves lehettem, amikor (mivel már egy ideje egyedül jártam haza) iskolából hazafele a buszon egy idősebb, 45 körüli férfi megfogdosott. Nem mertem semmit csinálni, és aki látta sem szólt semmit. Sosem szóltam róla a szüleimnek, de utána hetekig megalázva éreztem magam, ha eszembe jutott.
Azóta sokat gondolkodtam azon ami történt, és többektől hallottam, hogy nem egyedi eset. Így 4 év elteltével arra jutottam, hogyha megint valaki ilyesmivel próbálkozna (akár velem, vagy mással), nem hagynám annyiban és ott helyben a buszon úgy orrbaverném, hogy legközelebb elgondolkozna mielőtt lányokat molesztál. A kérdés már csak az, hogy mit kapnék ezért?
16/L
az ütéssel óvatosan, mert lehet, hogy a fickó is visszaüt
ilyenkor jobb a hangos megalázás, azaz hangosan felkiáltani, mint pl: "tudod kit fogdoss te perverz disznó", és ilyenek
az ilyen férgek többsége félős nyuszi, és azonnal odébb áll
neked legyen több eszed
"És igenis jogod van megvédeni magad bármilyen módon."
Ilyen joga jelenleg senkinek nincs a magyar jogrendszer szerint. Akármilyen szomorú is, de ha 8napon túl gyógyuló sérülést okoz akkor ő fogja a vádlottak padját koptatni. Azt, hogy őt épp tapogatta a buszon az illető elég nehéz bizonyítani. Azt pedig garantálom, hogy a többi utas mind vak és süket lesz mikor tanúkat keresnek.
Szóval csak óvatosan.
Kőnyökölj bele a gyomrába és csinálj egy jó kis hírverést neki. Szépen kiabálj vele, hogy ne fogdosson, lehet szólni a buszvezetőnek is, hogy ne nyissa ki az ajtókat és hívjon rendőrt, mert itt egy szatír.
Nem mondom, hogy nem érdekes a jogrendszer, de ahogyy a legtöbb ilyen esetből sincs semmi, úgy abból sem lesz ha tökönrúgod vagy kap egy gyomrost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!