Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha egy ismeretlen férfi...

Ha egy ismeretlen férfi letaperol a buszon jogom van jól orrbavágni?

Figyelt kérdés

A kérdés többnyire elméleti, de egy kis előzményt azért fűzök hozzá. Kb 12 éves lehettem, amikor (mivel már egy ideje egyedül jártam haza) iskolából hazafele a buszon egy idősebb, 45 körüli férfi megfogdosott. Nem mertem semmit csinálni, és aki látta sem szólt semmit. Sosem szóltam róla a szüleimnek, de utána hetekig megalázva éreztem magam, ha eszembe jutott.

Azóta sokat gondolkodtam azon ami történt, és többektől hallottam, hogy nem egyedi eset. Így 4 év elteltével arra jutottam, hogyha megint valaki ilyesmivel próbálkozna (akár velem, vagy mással), nem hagynám annyiban és ott helyben a buszon úgy orrbaverném, hogy legközelebb elgondolkozna mielőtt lányokat molesztál. A kérdés már csak az, hogy mit kapnék ezért?

16/L

2016. okt. 31. 12:09
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
94%

" A kérdező 16 éves.."

Az eset 12 éves korában történt. De a lényegen nem változtat: szerinted nem röhögik körbe azt a felnőtt férfit aki azért megy be a rendőrségre, mert szexuális erőszak közben orrba vágta egy gyerek?

2016. okt. 31. 14:41
 22/51 anonim ***** válasza:
95%

Egy középkorú férfi feljelent egy kiskorú vagy fiatalkorú lányt azért, mert erőszakosan nekitámadt a buszon, és a lányt büntetik meg? Roppant életszerű...

Kérdező (és mindenki, akit molesztáltak már nyilvános helyen), mindig lesznek olyanok, akik téged hibáztatnak vagy azt mondják, hogy ne keménykedj, mert te húzod a rövidebbet. Nem kell velük foglalkozni, ezzel a hozzáállással tulajdonképpen az ilyen aljas viselkedést legitimálják, még ha nem is az a céljuk. Védd meg magad, senkinek nincs joga egy másik embert molesztálni. Neked viszont jogod van megvédeni magad, tedd is meg, akár kiabálással, akár orrbaveréssel.

2016. okt. 31. 14:53
 23/51 anonim ***** válasza:
3%

"Egy középkorú férfi feljelent egy kiskorú vagy fiatalkorú lányt azért, mert erőszakosan nekitámadt a buszon, és a lányt büntetik meg? Roppant életszerű... "

Na várjunk egy kicsit. A kérdező esetében természetesen nem őt kellene megbüntetni, hanem a férfit, mert fogdosta őt. De az is felháborító, hogy ha tényleg erőszakosan nekitámad egy fiatalkorú lány egy középkorú férfinak, anélkül, hogy az okot adott volna rá, és mégse büntetik meg a lányt.

Szerintem ha bemegy egy középkorú férfi, hogy nekitámadt egy fiatal lány, az lenne a helyes eljárás, hogy nem is hiszik el egyből, de nem is hiszik azt, hogy hazudik, hanem megpróbálnak utána járni, és ha tényleg volt oka rá (a férfi molesztálta), akkor a férfit büntetik, de ha nem volt, akkor a lányt.

2016. okt. 31. 14:59
 24/51 anonim ***** válasza:
5%
Akkor bármelyik tizenéves lány ezen felbuzdulva bárkit orrbavághat- bántalmazhat büntetlenül, aztán azt mondja hogy megfogta a fenekét a másik. Meg is próbálják elég gyakran ezt az erőszak kártyát kijátszani ,van aki anyagi haszonért van aki bosszúból.Az éremnek két oldala van.
2016. okt. 31. 15:03
 25/51 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szerintem is ne tanúsíts passzív magatartást, mindenképpen kiabálj, védekezz, hiszen a buszon többen is vannak.

Ill. fordulj Rendőrséghez a fenti üggyel!

"2015. évi XCII. törvény

az Európa Tanácsnak a gyermekek szexuális kizsákmányolás és szexuális zaklatás elleni védelméről szóló Egyezménye kihirdetéséről, valamint ezzel összefüggésben egyes törvények módosításáról

...

..

6. cikk

A gyermekek oktatása

Mindegyik Fél megteszi a szükséges jogalkotási vagy más intézkedéseket annak érdekében, hogy az általános iskolai és a középfokú oktatás folyamán a gyermekek fejlődő képességeiknek megfelelően tájékoztatást kapjanak a szexuális kizsákmányolás és a szexuális zaklatás veszélyeiről, valamint az önvédelem módjairól. Ezeket az adott esetben a szülőkkel együttműködve közölt információkat a szexualitás felvilágosítás általánosabb összefüggésében kell átadni, és külön figyelmet kell szentelni a veszélyes helyzeteknek, különösen azoknak, amelyekben az új információs és kommunikációs technológiák használatára kerül sor." forrás: [link]

2016. okt. 31. 15:06
 26/51 anonim ***** válasza:
77%

" Nem kell velük foglalkozni, ezzel a hozzáállással tulajdonképpen az ilyen aljas viselkedést legitimálják, még ha nem is az a céljuk."

Az olyan válaszok után, mint a 24es én úgy gondolom, hogy szándékosan ez a céljuk. Nagyon reális világkép, hogy majd 10-16 éves lánykák fognak középkorú férfiakat terrorizálni a buszon minden ok nélkül. Nyilván tényleg ezt az utat kövezzk ki ha teszünk a szexuális bűnözők és pedofilok ellen. Tiszta sor.

2016. okt. 31. 15:15
 27/51 anonim ***** válasza:
84%

És szerinted egy tizenéves lány csak úgy orrbavág egy nála jóval erősebb, középkorú férfit a buszon, mert épp olyan kedve volt?

Ez kb ugyanaz a hozzáállás, mint amikor a nemi erőszak áldozatáról állítják, hogy biztos nem is történt erőszak, csak le akarja járatni szegény férfit, és a nők különben is ilyen hülye r..bancok, erőszakot színlelnek, mert rosszat akarnak a pasinak.

Nem mondom, hogy nem léteznek erőszakos nők. De a hazai rendőrségi eljárás és igazságszolgáltatás procedúráját nézve ugye te sem gondolod, hogy a lányok, nők csak kamuznának, amikor feljelentést tesznek erőszak vagy zaklatás miatt?

És pontosan az áldozathibáztatás, a bagatellizálás és az áldozat meghurcolása miatt marad felderítetlenül az ilyen esetek többsége. Ha komolyabban vennék az ilyen ügyeket és súlyosabban büntetnék az elkövetőket, csökkenne az erőszakos bűncselekmények száma. Nem azzal fogjuk elősegíteni a probléma megoldását, hogy elkezdünk bagatellizálni meg csendre inteni az áldozatokat. Pont ezt használja ki a sok perverz barom.

2016. okt. 31. 15:15
 28/51 anonim ***** válasza:
35%

"Ez kb ugyanaz a hozzáállás, mint amikor a nemi erőszak áldozatáról állítják, hogy biztos nem is történt erőszak, csak le akarja járatni szegény férfit, és a nők különben is ilyen hülye r..bancok, erőszakot színlelnek, mert rosszat akarnak a pasinak."

Nem, nem olyan. Én annyit írtam, hogy minden esetben, akárki jelent fel akárkit, vizsgálják ki az esetet, próbálják kideríteni, hogy mi történt, és csak utána ítélkezzenek. Ez gond?

2016. okt. 31. 15:18
 29/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem a te kommentedre reagáltam, hanem a 24-re.
2016. okt. 31. 15:21
 30/51 anonim ***** válasza:
4%

Tehát akkor azt állítod ,hogy aki női nem tagja és mondjuk 20 év alatti ,az eleve szent ártatlan és soha nem bántalmazna senkit,tehát törvények felett álló egyén akinek az első szavára mindent el kell hinni? Csak mert mondjuk egy statisztikai adat szerint aránylag kicsi a bűnözési rátájuk? Csak én érzem ezt teljesen igazságtalannak és diszkriminatívnak?

Ez vezet oda egyes országokban hogy egy szegényebb sorú színesbőrű egyént egyből bűnösnek mondanak ki ha összebalhézik egy jómódú fehérrel,hiszen a statisztika szerint az az életszerű ,hogy ha fekete akkor bűnöző drogdíler és kész.

Ha lány ,akkor ártatlan és kész.. Ez aztán a jog érdekes értelmezése,és a koncepciós perek melegágya.

2016. okt. 31. 15:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!