Khm a jelenlegi közmunkaprogrammal egyáltalán nem értek egyet. A környezetemben több egészséges ember mondott fel inkább a munkahelyén, csak hogy közmunka néven "tanfolyamokra" járjon meg a tökét vakarássza.
Abszolút semmi bajom az olyanokkal, akiknek tényleg nincs más lehetőségük, de szerintem a jelenlegi közmunka program nevetséges mivolta abszolút nem vet kollektíven jó fényt a közmunkásokra.
Dolgoztam már közmunkában és egyetértek az egyik előttem szólóval: nem lehet általánosítani közöttük, mert valóban mindenféle ember van ott.
Igen, akad közöttük elég suttyó és iszákos jellemű is, aki megfelel a közmunkásokról alkotott sztereotípiáknak, viszont találkoztam ott intelligens, jófej és tanult emberekkel is, akikkel még mindig tartom a kapcsolatot.
Mondjuk én is tök előítéletes voltam, amikor bekerültem oda. Nem tudtam mire számítsak, de összességében pozitívan csalódtam.
22/F
"ez az ország nem érdemli meg",nem bizony, sokszor a közmunka béresek végzik a leg xarabb fizikai munkát,nálunk pl. a közút programban, parkolókat, betonjárdát, csinálnak, először ki kell csákányozni a kemény földet,/a régi betonlapokat+felszedni/, aztán az alapot kiszedni,kiásni, nehéx fizikai melo, aki nem végzett ilyent, nem vett részt benne, az nem is tudja milyen nehéz munka.
Alkeszok, nem igem bírnák ezt a fajta munkát, mert összeesnének, nekem is kijutott, az elmúlt télen,-május végéig, hát elég megalázó volt, a hidegben metsző szélben, ilyen helyen lenni, aki kritizálja azoknak kellene kipróbálni az életben, min.1hónapig...
utolsónak, jó hír jövőre kevesebb közmunkás lesz, a tervezet szerint, kb. 120ez.fő, mert a kormány újabb képzéseket indít,mintegy 400milió ft.ból. és átírányítja a munka képes embereket, a gazdaságba, a versenyszférába, a 3műszakos üzemekbe,gyárakba, na meg a vállalkozókhoz, akik sírnak folyvást, hogy nincse szakember, de még segédmunkás se nagyon akad..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!