Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt az emberek...

Miért hiszik azt az emberek hogy annak aki öreg, idős annak automatikusan jár a tisztelet és mindenben az elsőbbség?

Figyelt kérdés

2016. okt. 21. 10:35
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Megélni egy kort nem feltétlenül érdem. Akkor az én egyik nagynéném, akit még apám sem ismerhetett, mert csecsemőként meghalt (éheztek a háború miatt), nem érdemelte meg, hogy felnőhessen?
2016. okt. 21. 14:24
 12/33 anonim ***** válasza:
19%
Kérdező... Tesód a napi terheit cipeli. Az idős ember meg egy élet terhét. Nem hasonlítható egymáshoz a kettő.
2016. okt. 21. 14:26
 13/33 anonim ***** válasza:
72%
Anyám egyik nagynénje szívbetegen született, és amiatt is halt meg, én még ismerhettem. Mitől volt ő rosszabb, mint sok kötekedő idősebb ember, amiért pont ő, aki az egyik legjobb ember volt, akit ismertem, nem élhetett magas életkort? Mit tiszteljek az életkorban? Tisztelem mások viselkedését, tisztelem az elért érdemeit, segítem, ha tudok segíteni és elfogadja, de az életkort nem tisztelem, az nem érdem, az egy állapot, egy adottság, amit a többség még mindig nem maga választ meg, meddig él.
2016. okt. 21. 14:28
 14/33 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne hasonlítható? Ha bír futni a villamos meg a busz után vagy minden nap bír villamosozgatni vagy 40-50 km-ert buszozni a piacra akkor állni is bír, neki nem muszáj menni, de egy iskolásnak muszáj. ( Félreértés neessék, nemcsak tesómról van szó, én is tudom milyen fárasztó egy középiskolásnak-gimnazistának )
2016. okt. 21. 14:29
 15/33 A kérdező kommentje:
#13-as, szívemből szóltál, én is pontosan így gondolom, csak nem tudtam így szavakba önteni.
2016. okt. 21. 14:30
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kicsit vicces némelyik kisöreg, tipeg a bottal, járókerettel görnyedve, aztán mikor jön a busz, repülnek a botok és járókeretek a levegőbe, és sprintelnek a 10 percenként járó járathoz, arrébb löknek mindenkit, nekem egy ilyen egyszer majdnem leverte a bottal a szememről a szemüvegemet, aztán a buszon ismét fáradtak. TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!
2016. okt. 21. 14:31
 17/33 anonim ***** válasza:
18%

77: tényleg nem érted, vagy kötözködsz?! A tiszteletet érdemli meg a megért korért bmeg, nem azt, érdemli meg, hogy ekkora kort megérhetett.

Lefordítom: egy verseny első helyezettje az érmet érdemli meg, nem azt, hogy a versenyen indulhat. Átélni 2 háborút meg egy rakás szart 7-8 évtized alatt, krvára nagy érdem, persze. Vagy azt hiszi itt bárki, hogy 80 év fszlengetésből áll?

Éldd meg, azt rájössz.

2016. okt. 21. 15:36
 18/33 anonim ***** válasza:
19%
Hagyomany.... de a buszokrol meg annyit, hogy nalunk nincsenek ilyen orult mamak viszont szeretnem tudni hogy szerinted kedves kerdezo miert van az hogy a nagyvarosokban (elvileg) bunkok az emberek? (Valoszinuleg ez a mamak viselkedesenek a forrasa is)
2016. okt. 21. 16:12
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
"A tiszteletet érdemli meg a megért korért " - Miért? Mi ebben az ő teljesítménye, érdeme? Tisztelem Teréz Anyát a tetteiért, Ferenc pápát a nyitottságáért, a megértéséért (nemrég azt nyilatkozta, hogy az abortusz megbocsátható), Marie Curie-t mindazért, amit nőként el tudott érni, de pl. nem tudom tisztelni anyai nagyanyámat a 77 éves kora ellenére, mert mindenkibe beleköt, és senki nem elég jó neki, anyámat pszichésen tönkretette, és hagyta magát az egyház által kihasználni, ami miatt nem kap rendes nyugdíjat, ami járna neki...
2016. okt. 21. 16:39
 20/33 Mono55 ***** válasza:
70%

Én sem értem,hogy vkit a kora miatt miért is kellene tisztelni? A KOR NEM ÉRDEM HANEM EGY ÁLLAPOT. akkor is megöregszik az ember ha nem érdemli meg és egész életében csak másokat cseszegetett. Félreértés ne essék. Tisztelettudó vagyok,átadom a helyem,segítek stb. De mitől több akárki is a kora miatt? Átadom én a helyem nő létemre a 16 éves fiúknak is ha látom gipszbe van vagy akármi. Függetlenül a korától. A másik meg hogy mki b*szogatja az iskolásokat a buszon a hely miatt.ő ugyanúgy kifizeti a jegyet bérletet.miért ne ülhetne. Vagy ezek szerint megkell jól öregedni és utána lehet teljes jogú emberek? Utána ülhetünk a buszon? Addig pattogni kell mint a nikkelbolha ha megjelenik egy idösebb? Hagyjuk már

:-)

2016. okt. 21. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!