Emlékeztek még 60-as,70-es szülöttek? De jó is volt akkor fiatalnak lenni!
Mint 91-es selejt termék, aki szoros kapcsolatot ápol a 66-os születésű édesanyjával azért hozzá szólnék.
Anyukámat kérdeztem sokat a fiatalkoráról, és szerinte az sem volt más. Nem volt telefonjuk, de lázadtak a rendszer ellen, bagóztak, bandáztak, szexeltek gátlástalanul (!!) és sokszor minden nemű védekezés nélkül, és voltak menő gazdag gyerekek meg csórók, voltak akiknek a szülei ugyanúgy semmit nem foglalkoztak a gyerekekkel, és kollektíven élt a tudat mindenkiben szinte, hogy a tanulás sza r dolog, ezért aztán alig ment valaki egyetemre.
Szerinte van, ami régen volt jobb, van ami ma. A fejlődést nem lehet megakadályozni, és szerinte ha az ő korukban lett volna ennyi kütyü az ő generációjuk is ugyanúgy rákattant volna. De akkor még nem volt.
Én amúgy az interneten sok barátomat ismertem meg, minket is ez a "kva hasztalan" technológia hozott össze. A valóságban társasjátékokat szoktunk együtt kipróbálni, miközben senki nem telefonozik, sportolni járunk, és dolgozni. Teljesen normális tisztelettudó emberek lettünk.
A digitális világ szerintem olyan mérföldkő az emberek életében, mint annó - kicsit sarkítva - a tűz az ősembernek. Biztos sok ősember mondta, hogy ez hülyeség a régi dolgok a jók, a többi ősember meg felhasználta a tüzet, és jobb lett a vacsora...
De igazából mindegy mennyire hiányolod a múltat, mert már csak a jövőben élhetsz. Ha nem próbálod meglátni a dolgokban a jót, akkor úgyis örökre keserű maradsz.
Hát én 91-es vagyok és örülök, hogy ilyenkor születtem. A szüleimtől hallok eleget a 60-as 70-es évekről és áldom az eget, hogy nem akkor éltem, abban a beszűkült, komcsi fertőben. Nyilván ez a mostani túlzott szabadság sem jó, de 1000szer inkább ez, mint ami a 70-es években volt. Ez a mai világ azoknak nem való, akik nem tudnak a szabadsággal mit kezdeni, én viszont tudok, nekem nem kell okostelefon, meg semmilyen szar kütyü, elvagyok tv és net nélkül akár hónapokig is, viszont a mai világ lehetővé teszi, hogy jókat egyek, igyak olyan ételeket amik a komcsik alatt nem is voltak, vagy luxuscikknek számítottak, illetve élhetek legnagyobb szenvedélyemnek, az utazásnak, rengeteg országot bejártam már és oda megyek, ahova akarok. Szeretem ezt a mai világot, mert nem vette el az eszem, nyilván azok meghülyülnek itt akik nem tudnak mértéket tartani, vagy mit kezdeni ezzel a szabadsággal.
Amúgy ha mindenképpen választani kéne egy régebbi kort, én inkább kicsit korábbra mennék vissza, mondjuk az 1800-as évek második felébe a kiegyezés utánra, a "boldog békeidőkre", érdekes lehetett abban a korban élni, még királyság volt, Osztrák-Magyar Monarchia, nagyon rég volt, de mégis meglepően modern időszak volt, ezerszer modernebb mint ami a komcsik alatt folyt itt, egész másképp alakult volna a sorsunk, ha megmarad a Monarchia.
ja.. de jó volt mikor a szüleid reggel 4 kor keltettek 6km-t sétáltattak a földekig ahol dolgoztak, majd este 7 ig kapáltatok pihenő nélkül. És ebből állt a nyári szünet.
89es születésű vagyok, de nagyon örülök hogy most élek, és nem előbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!